Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovi oštriji kriterijumi kreću sa primenom novog pravilnika Oni pišu pravila i stiskaju nas a mi stranke pa ko duže izdrži. 😏
Ašta misliš ko će duže izdržati.Ili ćemo igrati po njihovim pravilima ili bicikli,taxi,peške.Tu ne treba tehnički.

Онај ауди који је прешао технички се води као преседан. Није по прописима али је изрекламиран. Сад би за свако возило које не пређе тех преглед требало зивкати сат и писати мејлове искористити моменат и притисак.
Идем неки дан из правца бајмока према б.тополи и на излазу из старе моравице пут као да је био миниран па онда закрпљен. Свака закрпа издигнута кад је почео и гибањ да лупа знате колике су неравнине. Тек када сам отишао мало даље у ретровизору видим препоручена брзина 60км/х.
Буквално сунце иде у очи и ви улетите са 80 на сат у то. Нисам инжењер али онај део пута је небезбедан за употребу. Исто тако део између б.тополе и малог иђоша табла 60км/х препоручена.
Земља парадокса.

Svakome ko mi uzima pare prilikom registracije, akciza na gorivo, putarina i sl preporučuje da traktorom ode inđija-pazova I nazad, pa kad mu nešto odpadne sa traktora ili prikolice nek mi se javi

Ako su ga sada vratili neka se vrati ispita ih jesu li dobili dopis od gospodina Arsova? U kom stoi da se zbog zadnjeg brisača i prskalica netreba vraćati vozila.
Прошле недеље је радио технички преглед,прочачкали лицном од сајле дизну од прскалице и прорадила,а гуме заменули леву на десну,а десну на леву и онда је прошао технички.

Ašta misliš ko će duže izdržati.Ili ćemo igrati po njihovim pravilima ili bicikli,taxi,peške.Tu ne treba tehnički.
Код нас и бициклисте милиција кажњава пре неки дан једној девојци писали пријаву јер се кретала бициклом по тротоару,а цестом ти је чист ризик кретати се јер колима не јебу живу силу.

Читам оно за типа са техничким прегледом за свог "Аудија" и коментаре на текст и је л' ја то добро капирам - не техничком ти утачињу нешто у ОБД аута и врше... шта већ врше? Чек', шта ће мученици са техничког да раде кад утврде да мој ауто нема ОБД, већ неки.... да л' "Џенерал Моторсов" или чији већ конектор, ал' не ОБД? :cautious:

Svaki obbd je isti priključak i kada se mi priključimo sa obdom dobijamo podatke iz motornog kompjutera br. Obrtaja, temperaturu i to se beleži na traci koja očitava gasove znači nema laži nema prevare tri merenja na 3000 obrtaja pri radnoj temperaturi i gotova priča. A ko nema obd stavi se senzor pored bregaste a drugi senzor je stavi gde je šipka za merenje nivoa ulja u motoru i zako se očitava temperatura. Ovaj lik sa audijem je izmestio obd na drugo mesto i stavio drigač7ji priključak tako da na tehničkom nisu mogli da se povežu sa motornim kompjuter om i odbili ga jer nemogu da mere gasove. Lik sutradan došao doneo svoj adapter i sve se odradio čak je u međuvremenu doneo i potvrdu o farovima i sve je bilo ok. Ali se on takođe i požalio Alviroviću koi je napao policiju a ovi iz revolt otišli na tehnički i pisali prijavu zbog toga što mu prvi put nisu merili gasove a proglasili ga neispravnim. A šta su drugo i mogli ps. Dva i dva su uvek 4 ukoliko se drugačije ne naredi.

Ma nema dijagnostike,pre neki dan gospodnja terala njeno sokoćalo,prvo mere izduvne gasove i to više ne na leru,nego ga nabija u obrtaje kao napaljeni klinac.Jedna elementarna glupost.Onda provera kočnica prvo valjci,a onda nastupa novitet mere diskove šublerom :ROFLMAO: Pozadi ako nema doboše nikom ništa.Onda provera trapa pajserom nategnu ceo točak i proveravaju luftove,nema veze što amortizer špiluje to natezanje trap je odličan :ROFLMAO: E onda strašni sud vizuelno utvrdjivanje postojanja katalizatora,bitno je da fizički postoji dal je unutra to ih ne zanima.

Onda silazak sa kanala i pregledaju dal rade svi prozori (izuzetno bitna stvar za opštu bezbednost) Kao i to dal se gepek otvara,pa dal rade prskalice šoferke.

E onda je došlo na red svadjanje,na gospodjinom Cliu su Osram blue sijalice,koje daju hladno belu svetlost i gospoda to računaju kao ksenon :ROFLMAO: Na moje da je to obična h7 sijalica njihovo je da nije nego je ksenon jer svetli hladno belo,je došlo do toga da sam uz pretnje inspekcijom naterao klipane da vade sijalice i da se lično uvere da je obična h7 u pitanju.Ali opet kažu da te sijalice moraju da imaju prskalice na farovima.Kad sam im rekao da izmere jačinu svetla,kažu da nemaju aparaturu za to :ROFLMAO: Opet malo pretnje inspekcijom i neki šefić konstatuje da je to ok.

Epilog Clio prošao tehnički izgubljeno dva sata na razne rasprave.

Nije glupost meriti gasove na većim obrtajima. Benzincima do 2015 ce meri u leru a posle 2015 se meri iu leru i na minimum 2000 obrtaja a dizelima svim bez obzira na godište tri merenja na 3000 obrtaja a ko ima plin njemu se kao i kod benzina radi samo duplo.

Rade po novom,nisu radili 6 meseci zbog renoviranja.Imam kinesku dijagnostiku,kad budem terao svoj Audi bez katalizatora i bez EGR ventila tačno ću rev limiter da spustim na 2000 obrtaja pa da vidimo šta kažu.Dimi ko lokomotiva kad se potopi.

Clio je realno sa levom viljuškom u raspadu prošao tehnički,a oni se uhvatili za H7 koji daje hladno belu boju.Meri disk šublerom a na valjcima sve odlično i šta ako disk nije po merama u pravilniku auto ne prolazi tehnički?Dakle dijagram je nebitan,šubler je strašni sud.Katalizator sam izbio čim je stigao kod nas,presekao brusilicom izvadio saće,i zahvatio nazad isto parče,i slep čovek vidi taj šav od varenja.

Jebu ovaj narod zbog prskalice šoferke,neispravnih prozora,a pre nas 206 sa razvaljenom torzijom i trapom u takvom minusu da mašina ne može da izmeri prodje bez ikakve muke.

Pa koja je to logika benzincima da se meri na manjim obrtajima nego dizelasima ??,ko jos vozi dizela na 3k obrtaja ?,neko ko ide na trke mozda ?.Benzinci traze obrtaje,dizelasi imaju obrtni moment ,ja mog ne dizem skoro nikad iznad 2500 obrtaja,ni kad ubrzavam,a na putu kad se vozi to mu dodje preko 110km/h ,ne voze mnogi tom brzinom gde je ogranicenje 80...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh