Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Лично никад, све што имам поред онога што сам наследио је куповано кешом. А наследио празне свињце. На послу има доста оних што рефинансирају кредите по 2-3 пута за неверовати. Добар део има земљу, раде у фирми да не би плаћали пољопривредни пио. Али кад виде неку машину или трактор оде опет у дуг.

Meni se desilo da komsija prodavao zemlju 2kj,ajd imao sam kes pa kupio,za mesec dana on opet kod mene i jos mi nudi 2 kj. Nisam ja bas toliko jak da imam toliko para pa sam uzeo kredit jer tako mi je jednom ujak rekao zemlja se prodaje samo jednom pa nisam hteo da opustim i tu zemlju a ne daj boze ako nebudem mogao lako je prodati jedan deo pa zatvoriti kredit,ima tu i preko opstine jednogodisnje bez kamate kredite pa uzimam dal mi treba ili ne nek stoji na racunu

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

A kako to kad covek ima a muci se?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Kako?
Ovako...

Ima para..
10 goveda u štali a pojilice nema...
Da 8000 evra za ogradu da vide komšije, a ne može da da 2000e za prikolicu za stajsko. Itd...

Kad je kupovao traktor ferguson skupo mu bilo 800 evra za kabinu, pa ore sa ćebetom preko nogu... Itd

Uzimao sam nekoliko godina po 1200000 din onaj državni za svinje a prošle godine uzeo 3000000din isto državni na 2 g sa 1% kamate i nisu tražili hipoteku niti bilo kakvo pravdanje računima.To je bilo za obrtna sredstva.I dobro je došlo.Sad u julu vratio prvu ratu i sledeće godine još jednu i to je to.

Kako?
Ovako...

Ima para..
10 goveda u štali a pojilice nema...
Da 8000 evra za ogradu da vide komšije, a ne može da da 2000e za prikolicu za stajsko. Itd...

Kad je kupovao traktor ferguson skupo mu bilo 800 evra za kabinu, pa ore sa ćebetom preko nogu... Itd
Taj je teska budala.

Ok je krediti do 3%.Moji jednom uzeli obican kredit iz banke kupljen berac za kukuruz.Drugi put uzeli kredit te pare stoje, pojma nemam sto su i uzeli imalo se para, skoro je isplacen kredit a pare stoje bezveze.

Ne gotivim nikakve kamate, sto da dajem lopovima sa olovkama.

Pitao bi ove clanove sto su protiv kredita da li su nekad podizali kredit?
Ja sam uzimao da kupim kempericu.Imao sam da je kupim u kešu ali bih ostao bez obrtnih sredstava.Upitanju je bilo 3000E na 3 godine.Prva rata je bila oko 7000 a zadnja.preko 11000.Euro je varirao.
Nisam ja toliko protiv kredita ako imaš osnove.Ali poznajem ljude koji ladno uzimaju kredit a posle izvesnog vremena kuknjava,kako vratiti.

Evo isto jedna zanimljivost , nista mjerodavno zato kazem da je zanimljivost , ali mozda vam moze koristiti za neke zakljucke . Mi , ovde RS , dabome druga drzava , jedan dio ljudi i ucestvuje na glasanju za Srbiju , neznam koliki , ali po mom misljenju , iz nekih neobaveznih prica , gdje god cujem stice se dojam da ovde 90 i vise posto naroda srpskog podrzava vucica. Moje misljenje , a ima nas jos na forumu iz rs pa mogu reci jeli tako . Nije presudno al moze posluziti u nekoj diskusiji
Drugo , Srbija ni ne stoji tako lose . Daaaaleko od toga da Srbija ne zasluje bolje i vise , ali sa obzirom da je Mioosevic vratio jedno 30 do 50 godina unazad , sad i nije tako lose . Pogotovo ekonomski , za njegove vladavine spajiz je ispraznjen do kraja , samo police ostale , dosta se i stiglo kasnije
Isti procenat sad podrzava vucica kao sto je i 90-tih podrzavao milosevica ,zasto ne znam.
Sad pred nekim od izbeglica iz Krajine kazi nesto protiv milosevica i vucica ima oko da ti izvade.

Drugo.
Srbija stoji mnogo losije nego sto to sa strane izgleda ,prezaduzena smo zemlja i to smo zaduzeni kod Kineza naizgled jeftinim kreditima , ali stvarnost je takva da Kinezi zaradjuju duple pare na nama.
Dobijes "povoljan" kredit ali i klauzulu da njihova firma mora da bude izvodjac radova bez tendera i transparentnosti.
Vrate novac od kredita koji su ti dali u Kinu kroz svoju firmu i placanje nj. radnika i plus im dugujes i kredit.
A vec o hvaljenju na sva usta o otvaranju radnih mesta i ekonomskom tigru preko ledja sopstvenog naroda je suvisno pricati.
Evo imamo najnoviji slucaj Geoxa u Vranju , dosli dobili 9000e po radnom mestu , radnici ih izasli dzabe, sad profit u dzep i tutanj iz Srbije.
Poklonjen je PKB braci arapima , sad kad bude isla trasa auto-puta preko nj. zemljista ima da ustostruce pare itd....
Perspektiva Srbije mnogo lepo izgleda iz daljine i sto si dalje od nje sve ti je lepsa ,staro pravilo!!!!

Radi jelić Kać po vojvodini...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Kakve su cene u odnosu na pumpe? Mi dobijemo popust 13 din kod Mirčeta u Torku
Ima NIS i MOL na pumpi pa biraš koje hoćeš. To još nigde nisam video

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh