Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Treba jedan dan deca da odu za Beograd.У делу територије који није Република Српска сви интелектуалци који мало држе до себе научили су децу ћирилицу. Знам из проверених извора. А знају и они зашто...
Што се мене тиче нека свако пише својим језиком. Све бих могао разумети и Словачки и Чешки и новохрватски. Са Словенцима чији језик п(ре)омало разумем причам српски.
Једино мађарски неумем... а нисам имао прилике. А волео бих да знам као и влашки.
Znaci po tebi ko nece da pise latinicom na forumu ili ko ne zna srpski, tj novo hrvatski treba da bude udaljen sa foruma. Aj da nateramo hrvate ovde da pisu cisto srpski, ako ubace koju rec novohrvatskog da se banuju odmah, jer ovi mladji od 30 sigurno ne znaju sta je tvornica ili meljenacrekao bih ja da si ti poceo malo da preterujes, uzivio si se u svet foruma i interneta previse. Pogledaj kroz prozor malo.Путине, не претеруј - у Хрватској заиста млађи људи не знају ћирилицу и дође им као неки други језик. Јесте да је то питање које које може да се реши за једно поподне, али не можеш да очекујеш да ће неко оданде, поред свих антагонизама који постоје, тек тако, ради општег развоја да се дохвати учења ћириличних слова. Ко их 'бе - њихов губитак. Ко није заборавио научено или утроши то једно поподне да научи, значи да има неку потребу за тим и што се мене тиче - добродошао је.
А је л' ти мени верујеш да је мене админ српског "Лада" форума својевремено бановао због писања ћирилицом. Његов разлог за то је био јер има неке другаре Чехе, а они ћирилицу не знају. Ја неко време писао постове ћирилицом, па у другом језичку браузера отварао пресловљивач и са копи-пејст то конвертовао у латиницу (просто, да не прекуцавам ручно) и латинични текст придодавао свом ћириличном посту. То је трајало све док нисам видео да од оних Чеха нема вајде јер се и не појављују на форуму, после чега сам неко време писао само ћирилицом, док админ то није приметио. Дао ми је избор или да пишем латиницом или да ме банује. Сачекао сам да ме банује.
Pa ako ne razumeju,ne moraju da čitaju.Ako hoće da znaju šta si napisao mogu to da urade jer mnogo bolje barataju internetom od nas matorih koji znamo oba pisma.Jednostavno NEĆE.Nije to španski.Путине, не претеруј - у Хрватској заиста млађи људи не знају ћирилицу и дође им као неки други језик. Јесте да је то питање које које може да се реши за једно поподне, али не можеш да очекујеш да ће неко оданде, поред свих антагонизама који постоје, тек тако, ради општег развоја да се дохвати учења ћириличних слова. Ко их 'бе - њихов губитак. Ко није заборавио научено или утроши то једно поподне да научи, значи да има неку потребу за тим и што се мене тиче - добродошао је.
А је л' ти мени верујеш да је мене админ српског "Лада" форума својевремено бановао због писања ћирилицом. Његов разлог за то је био јер има неке другаре Чехе, а они ћирилицу не знају. Ја неко време писао постове ћирилицом, па у другом језичку браузера отварао пресловљивач и са копи-пејст то конвертовао у латиницу (просто, да не прекуцавам ручно) и латинични текст придодавао свом ћириличном посту. То је трајало све док нисам видео да од оних Чеха нема вајде јер се и не појављују на форуму, после чега сам неко време писао само ћирилицом, док админ то није приметио. Дао ми је избор или да пишем латиницом или да ме банује. Сачекао сам да ме банује.
Jedna prepametna strana rijec koja kolko znam zacudo nema nasu inacicu je ekstreman . Ja bih je preveo kao drustveno nepozeljan .
Jedno od resenja je da citav forum pise cirilicom i svi mladji od 45 godina koji ne uce cirilicu)HR dio Bosne) nece moci da ucestvuju na forumu jer ne znaju da citaju.
Putin kad krecemo u ofenzivu na Ukrainu
Znaci po tebi ko nece da pise latinicom na forumu ili ko ne zna srpski, tj novo hrvatski treba da bude udaljen sa foruma. Aj da nateramo hrvate ovde da pisu cisto srpski, ako ubace koju rec novohrvatskog da se banuju odmah, jer ovi mladji od 30 sigurno ne znaju sta je tvornica ili meljenacrekao bih ja da si ti poceo malo da preterujes, uzivio si se u svet foruma i interneta previse. Pogledaj kroz prozor malo.
Роде, да ме убијеш, ако ја разумем како си ти дошао до закључака које си овде написао. Поновићу ти оно што сам написао простије него што сам учинио први пут.Po Zorgeu trebali su moderatori banovat odmah njegovog kolegu iz Rusije ovde na forumu, jer ga niko ne razume osim par nas bez prevodioca.
Ukratko ako su hrvati komsijski narod koji sa nama nema vise nista, onda bi nekog Srbina koji pise cirilicom trebali da ugoste kao stranca i ako vec ne razumeju, da koriste translate kao sto na svakom forumu to ljudi rade, normalnom.
Al posto su oni to sto jesu, Srbin, cirilica, aj ban odmah.
Da li bi nemca blokirali jer pise na nemackom, ili mislis da ga hrvati ispod 30 god svi razumeju?
Al kakav bi mi narod bili ako ne bi isli sami protiv sebe.
То сам и написао - неће да уче јер по њима, немају разлога за то (или чак имају разлога да то намерно не чине). Цвили ми тојаш због тога, као и ако не желе да имају никакве везе са нечим из Србије. Њихова ствар.Pa ako ne razumeju,ne moraju da čitaju.Ako hoće da znaju šta si napisao mogu to da urade jer mnogo bolje barataju internetom od nas matorih koji znamo oba pisma.Jednostavno NEĆE.Nije to španski.
Не свиђа ми се твоје размишљање јер је ekstremizam најчешће политичко-пропагандна одредница (или иначица, како ти драго). Па су тако неки цењени политичари добијали Нобелову награду за мир а билу су терористи односно екстремисти (један је поред терористичког напада на британску команду учествовао у атентату на Аденауера).Mislio sam da sve sto je ekstremno nije dobro a ako je u granicama svi trebamo da tolerisemo neke razlike . U smislu ovoga sto sad pricamo .
A rijec krajnji ili granicni mi jeste pala na pamet ali nije to to. Ipak nemamo rijec za to . Kad bi ja rekao da se neko ponasa krajnje nebi imalo smisla jel tako .
Kod nas moraju da čitaju a kod njih nek pišu i čitaju esperanto (čisto da bi se razlikovali od nas)-to im je imperativ pa su čak i ćevapu dali svoje ime da bi se to zvalo po hrvatskom.Malo je to degutantno ali neka im je prosto-ako će im izlečiti ego.Роде, да ме убијеш, ако ја разумем како си ти дошао до закључака које си овде написао. Поновићу ти оно што сам написао простије него што сам учинио први пут.
Написао сам ти да људи млађе генерације у Хрватској не знају ћирилицу, нити имају било какву мотивацију да то чине. Они из Хрватске који из неког разлога знају ћирилицу или издвоје мало времена да је науче и узму равноправно учешће на овом и било ком другом српском форуму - ја им пожелим добродошлицу.
После тога сам као пример да не само што са хрватских форума банују онога ко пише ћирилицом, већ и са српских, навео случај кога сам ја имао, када сам банован јер нисам хтео да на српском/српскојезичном форуму пишем само ћефом админа наметнутим писмом - латиницом.
То ти је оно што сам написао први пут. Како си из тога закључио да них ја бановао по основу писма и језика некога са форума и какве везе имам ја са твојом причом о Хрватима, Немцима, Русима? Откуд си мене турио у сву ту твоју причу?
То сам и написао - неће да уче јер по њима, немају разлога за то (или чак имају разлога да то намерно не чине). Цвили ми тојаш због тога, као и ако не желе да имају никакве везе са нечим из Србије. Њихова ствар.
Samo da se razjasni sta je nacionalizam?
Ako je to zabranjeno onda velika većina treba da odavde msm da ne bude na forumu.
Ako si šovinista onda ne treba da ti bude mesto ovde.
Onda prolaziš gde hoćeš nema bolje ihhaaА ако сте аутошовиниста.
Za pocetak svako ko ima penzionera u domacinstvu neka ga 3. Aprila zakljuca u podrum.Nazalost nema valjanog protivkandidata.
Nema manje zlo da se bira.