nesto2
Član
Te nisam ni spomenuo (te sto nemaju dovoljno staza za penziju), takvi su u vecini slucajeva radnici propalih preduzeca jer znamo svi da su godine staza iz 90tih pojeli skakavci. Za poljoprivrednike je zalosno i sramotno da penzije budu na sadasnjem nivou socijale. A ti sto dobijaju po 100su oni isti sto su te iste poljoprivrednime nocu jadili za stoku, suvo meso, akumulatore, gorivo...Најбоље је да држава нађе начин да побољша (или омогући) онима који су радили а одвале им никакву пензију...од пољопривредника до радника који су цркавали у неким предузећима која су уништена или чак нису уплаћивала људима доприносе...
Poenta mog posta je da neko dzabalebari ceo zivot i nece da radi pa na kraju dobije 100e samo zato sto se rodio. Pa kad je tako onda treba i ostali da dobiju jer su se i rodili a to sto su zaradili penziju, to je njihova zasluga i njihova stvar.
To se sad tako baca sa nekim davanjima kojekome. Jeftini glasovi, jasno mi je sve. Nama ne treba davati nista i vecina ljudi ne trazi nista jer pobogu, normalan covek ne trazi da mu se nesto udeli vec samo da mu se pruzi prilika da sam sebi zaradi. Neka oni (vlast) smanje zahvatanja od normalnog naroda. Ne mora vlast nikome nista da poklanja, samo da mu se pruzi prilika da sebi obezbedi sigurnost a ne da ja ili ti primera radi da placamo akcize kao najbogatija drzava na svetu i takse pri registraciji vozila a vozimo po najgorim mogucim putevima. Razumem ej nema se za put ove godine, one godine ali duz cele Vojvodine su putevi trulez na trulezi i to se tako ofrlje krpi vec 30 i vise godina. I naravno ko to na kraju plati nego mi, kroz skuplje odrzavanje automobila i ostale nelagodnosti koje proizilaze iz svega toga. Da ne pricamo kakvo nam se gorivo prodaje...
Poslednja izmena: