Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Најбоље је да држава нађе начин да побољша (или омогући) онима који су радили а одвале им никакву пензију...од пољопривредника до радника који су цркавали у неким предузећима која су уништена или чак нису уплаћивала људима доприносе...
Te nisam ni spomenuo (te sto nemaju dovoljno staza za penziju), takvi su u vecini slucajeva radnici propalih preduzeca jer znamo svi da su godine staza iz 90tih pojeli skakavci. Za poljoprivrednike je zalosno i sramotno da penzije budu na sadasnjem nivou socijale. A ti sto dobijaju po 100su oni isti sto su te iste poljoprivrednime nocu jadili za stoku, suvo meso, akumulatore, gorivo...
Poenta mog posta je da neko dzabalebari ceo zivot i nece da radi pa na kraju dobije 100e samo zato sto se rodio. Pa kad je tako onda treba i ostali da dobiju jer su se i rodili a to sto su zaradili penziju, to je njihova zasluga i njihova stvar.

To se sad tako baca sa nekim davanjima kojekome. Jeftini glasovi, jasno mi je sve. Nama ne treba davati nista i vecina ljudi ne trazi nista jer pobogu, normalan covek ne trazi da mu se nesto udeli vec samo da mu se pruzi prilika da sam sebi zaradi. Neka oni (vlast) smanje zahvatanja od normalnog naroda. Ne mora vlast nikome nista da poklanja, samo da mu se pruzi prilika da sebi obezbedi sigurnost a ne da ja ili ti primera radi da placamo akcize kao najbogatija drzava na svetu i takse pri registraciji vozila a vozimo po najgorim mogucim putevima. Razumem ej nema se za put ove godine, one godine ali duz cele Vojvodine su putevi trulez na trulezi i to se tako ofrlje krpi vec 30 i vise godina. I naravno ko to na kraju plati nego mi, kroz skuplje odrzavanje automobila i ostale nelagodnosti koje proizilaze iz svega toga. Da ne pricamo kakvo nam se gorivo prodaje...

Poslednja izmena:
Pogresno si pretpostavio. Imam valjda i drugog posla.
Момо то се ја зајебавам (мислим тебе зајебавам). Не мислим ја да ћеш ти разматрати моје примедбе, него само указујем како наскочиш на прву тарабу и ту прочиташ шта пише...и стекнеш погрешан „дојам“. Хоћу да кажем како настављаш да шириш дезинформације и подстичеш општу забуну, а без стварне провере вести.

Суштина агенцијске вести јесте да изазове немир и нервозу (погледај наслов али и коментаре испод и размисли...што знам да нећеш или не можеш...јер имаш друга посла :) ). А знаш ли да је сер Стјуарт Пич дошао као изасланик британске владе да онемогући „малигне“ елементе у БиХ...обично су за британце то Срби.

А ако погледаш на другом линку, можеш видети праву вест. Милановић је за договор и решавање неодрживог стања у БиХ и каже да Додик и Срби нису проблем. Е, покварени британци не желе решење...па онда одвале овакве наслове...

Момо то се ја зајебавам (мислим тебе зајебавам). Не мислим ја да ћеш ти разматрати моје примедбе, него само указујем како наскочиш на прву тарабу и ту прочиташ шта пише...и стекнеш погрешан „дојам“. Хоћу да кажем како настављаш да шириш дезинформације и подстичеш општу забуну, а без стварне провере вести.

Суштина агенцијске вести јесте да изазове немир и нервозу (погледај наслов али и коментаре испод и размисли...што знам да нећеш или не можеш...јер имаш друга посла :) ). А знаш ли да је сер Стјуарт Пич дошао као изасланик британске владе да онемогући „малигне“ елементе у БиХ...обично су за британце то Срби.

А ако погледаш на другом линку, можеш видети праву вест. Милановић је за договор и решавање неодрживог стања у БиХ и каже да Додик и Срби нису проблем. Е, покварени британци не желе решење...па онда одвале овакве наслове...
Ne, pokusavas da zajebavas .

Еее...добро је да си избројао...ја мислио има 15 чланака који су занимљиви...извини :haha: :haha: :haha:

Zato smo tu gde jesmo.Svako svoje brani a mi pljujemo po našim žrtvama (pri tome ne mislim samo na Srbe -već na sve žrtve austrougarske monarhije i fašizma u hrvatskoj tokom 2 rata).Naravno da Putin nije mislio na celu naciju jer je bilo i Hrvata koji su se borili protiv ali ovaj nas brate sve strpa u jedan koš.
putin said:
За заслуге из 1 св. рата и 2.св рата је требало да се подаве у Јадранском мору,сви до једног,ал ето будале их примиле у државу и њих и словенце.каква нација такав и држава,легло фажизма и нацизма дан данас.

putin said:
За заслуге из 1 св. рата и 2.св рата је требало да се подаве у Јадранском мору,сви до једног,ал ето будале их примиле у државу и њих и словенце.каква нација такав и држава,легло фажизма и нацизма дан данас.
Citiraj prijatelju i sebe.A Putin neka odgovori-da li je mislio na sve Hrvate.

To sam napisao u afektu, da budemo jasni ne želim nikom ništa loše, ne bi bio na ovom forumu da vas (Srbe) mrzim. Ovaj forum pratim više od 10 godina ali većinom da pročitam ono što me zanima. Živi i zdravi bili

Naravno da ne, ima njih i dobrih,otprilike kao detelina sa 6 listova al nadje se poneki. Za ostale sam rekao sta mislim,za genocid i zločine su do sad prolazli lako nazalost. Mozda se tocak srece okrene u buducnosti, ako ih uopste sta ostane kao naroda. Da be pravimo dalji off, daleko im lijepa kuca.

I da za vreme rata spasili ih na hiljade sa Vlasica i srednje Bosne, dali hranu, lijekove, njihovoj vojsci, zenama djeci, muslimani ih uhvatili u potkovicu, svi bi izginuli. Cim su se uhvatili hrvatske odmah se okrenuli i napali nas, sa ledja. Ista ta brigada, pukovnija, jednog lijecili u B. Luci, predali ga hrvatima, on se posle vratio napao K.Dubicu,nasli ga u selu u R. Srpskoj. Takav je to narod

Putin , price su beskrajne , ljudskih sudbina hiljade , trebalo bi nam par zivota da sve izvazemo . Zar nije nekad bolje ne doticati se nekih tema koje nisu dokazive , i ne generlizovati ? Imas svoje misljenje , drugi drugo treci trece , a teme teske i bolne . Zadnji rat znamo koji smo bili da je bilo svega , a ko nije dozivio nemoze zamisliti koje je sranje . Uzmi samo jedno , brojeve poginulih u ratu zadnjem : kad vec dijelis po narodima kolko je poginulo hrvata,srba,muslimana ... Mnogo i jednih i drugih i trecih . Brojevi postoje , i grobovi a niko se sam ubio nije , znaci ,.... najbolje zaobici tu raspravu kad god se moze.

Tom svetu je bilo u interesu da se Juga rasparča a Hrvati su toliko ponosni na svoju državu.Na žalost sve je to na papiru i samo izgibe narod zarad interesa tog istog sveta.Promenula se obeležja,postavili granični prelazi i to je to.
Tako su i Srbi podeljeni na 3 naroda i to je uzrok svih nedaća na ovim prostorima.
Prošlo je na ovim prostorima,mnogo vojske pa je samim tim dolazilo do mešanja sa lokalnim stanovništvom.Pričati o nekoj čistoj naciji je malo i nezahvalno ali ....

Ma nema veze šta je svet želio, problem je naši jugo seljadija koju svaka šuša može napujdati jedne na druge.
Što se mene tiče svaka nacionalnost može/treba da ima svoju državu ako želi ali da pregovara 100 godina sa komšijom ako treba i da se to završi. civilizovano.
Češka i Slovačka se podeliše bez da je iko čuo povišen ton, a mnogi su voleli i njih videti u ratu.
Srbija i CG se mirno odvojiše, ali njihovi političari sve rade da se i sada zamraze i pobiju kada nema nikakvog opipljivog razloga. Umesto da odmah ukažu na te smutljivce, narod sa obe strane stoka neopevana..

Što se mene tiče svaka nacionalnost može/treba da ima svoju državu.......
Češka i Slovačka se podeliše bez da je iko čuo povišen ton........
Lako je kad SVI žele isto .
Dao si dobar primer Cekoslovacke gde su se samo 2 strane pitale , za razliku od Jugoslavije gde je tih strana bilo 6 .
U jednom momentu se 5 zainteresovanih strana složilo da svaka republika ima pravo da postane nezavisna država ali avaj , Srbija je ostala protiv .
Na taj Haški dokumenat koji je sačinio lord Karington je potpis stavio i Momir Bulatović ( tadašnji predsednik predsedništva Crne Gore ) ali je kasnije pod velikim pritiskom šta mislite koga povukao isti . E ta politika ocu kakim - neću kakim je dovelo do toga da su republike ipak postale suverene države ali ne na jedan miran način ( Cekoslovacka ) već uz nemerljive žrtve , strahote i potoke krvi .

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh