Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam toliko stručan za tu temu i ne bi se uključivao ali ti si nezaobilazan.
Malo sam prelistao na brzinu i mislim da bi kolega iz susedne nam zemlje trebao biti isključen sa foruma jer je bio verovatno primljen bez obzira na naciju ,veru i državu a on se ogrešio o tu istu državu gde sedište ima i ovaj forum.Mislim da bi se to isto našim članovima desilo na njihovom forumu.

Nisam toliko stručan za tu temu i ne bi se uključivao ali ti si nezaobilazan.
Malo sam prelistao na brzinu i mislim da bi kolega iz susedne nam zemlje trebao biti isključen sa foruma jer je bio verovatno primljen bez obzira na naciju ,veru i državu a on se ogrešio o tu istu državu gde sedište ima i ovaj forum.Mislim da bi se to isto našim članovima desilo na njihovom forumu.
On je samo odgovorio na prozivku , doduše isto tako bezobrazno . Bilo je kandidata i sa " naše " strane za banovanje . Šteta , zanimljiva tema , ali je usrasmo čim se dovatismo Balkanske istorije .

Практично свака тема може да постоји, али модер треба да буде "гонич робова" - појави се пар постова, а он склања и упозорава да се не иде тим путем, а не да рачуна "па људи смо" и да ће десетине учесника у теми сви заједно држати теме. Неће - искусио сам то.

НА, обриса ли ону тему са фотографијама оскудно обучених жена?
Ако на њиховом фону стоји пољопривредна техника, онда је беспредметно брисати. Ако се нама деси да у жетви, по оној жеги, останемо само у гаћама, зашто то да ускраћујемо женама? Па је л' тако? ;)

Mislim da bi se to isto našim članovima desilo na njihovom forumu.
Ниси ти још све видео. За очекивати је да тако поступе јер реално, и код нас шутну некога ко искаже такав став. Ал' да видиш шта се све толерише по хрватским форумима.... Пре годину-две, читајући неку дискусију на нашем форуму, нашао сам линк за велики хрватски портал и неку војну тему - https://www.forum.hr/showthread.php?t=1074719 .

Прелистао тему да видим како тамо коментаришу нешто што се тиче наше војске, да л' нешто што су наши купили или тако шта. Ништа страшно што се изражавају подцењивачки или са изругивањем, јер то радимо и сами када коментаришемо било шта од нас, него Србију и Србе "крсте" таквим епитетима и надимцима, а модери и остали учесници и не трепну на то. Нешто такво код нас не можеш да видиш на формумима, осим ако нису стецишта којекаквих маргиналаца.

On je samo odgovorio na prozivku , doduše isto tako bezobrazno . Bilo je kandidata i sa " naše " strane za banovanje . Šteta , zanimljiva tema , ali je usrasmo čim se dovatismo Balkanske istorije .
Pročitao sam i ne mogu se porediti činjenice i želje.I čovek je upao iz vedra neba-nije bio ni učesnik diskusije.

Ниси ти још све видео. За очекивати је да тако поступе јер реално, и код нас шутну некога ко искаже такав став. Ал' да видиш шта се све толерише по хрватским форумима.... Пре годину-две, читајући неку дискусију на нашем форуму, нашао сам линк за велики хрватски портал и неку војну тему - https://www.forum.hr/showthread.php?t=1074719 .

Прелистао тему да видим како тамо коментаришу нешто што се тиче наше војске, да л' нешто што су наши купили или тако шта. Ништа страшно што се изражавају подцењивачки или са изругивањем, јер то радимо и сами када коментаришемо било шта од нас, него Србију и Србе "крсте" таквим епитетима и надимцима, а модери и остали учесници и не трепну на то. Нешто такво код нас не можеш да видиш на формумима, осим ако нису стецишта којекаквих маргиналаца.
Zato smo tu gde jesmo.Svako svoje brani a mi pljujemo po našim žrtvama (pri tome ne mislim samo na Srbe -već na sve žrtve austrougarske monarhije i fašizma u hrvatskoj tokom 2 rata).Naravno da Putin nije mislio na celu naciju jer je bilo i Hrvata koji su se borili protiv ali ovaj nas brate sve strpa u jedan koš.

Zato smo tu gde jesmo.Svako svoje brani a mi pljujemo po našim žrtvama (pri tome ne mislim samo na Srbe -već na sve žrtve austrougarske monarhije i fašizma u hrvatskoj tokom 2 rata).Naravno da Putin nije mislio na celu naciju jer je bilo i Hrvata koji su se borili protiv ali ovaj nas brate sve strpa u jedan koš.
На хрватском форуму су избацили члана из Србије јер је писао ћирилицом.Толико о томе.

На хрватском форуму су избацили члана из Србије јер је писао ћирилицом.Толико о томе.
Jedno od resenja je da citav forum pise cirilicom i svi mladji od 45 godina koji ne uce cirilicu)HR dio Bosne) nece moci da ucestvuju na forumu jer ne znaju da citaju.

Putin kad krecemo u ofenzivu na Ukrainu:)

Jedno od resenja je da citav forum pise cirilicom i svi mladji od 45 godina koji ne uce cirilicu)HR dio Bosne) nece moci da ucestvuju na forumu jer ne znaju da citaju.

Putin kad krecemo u ofenzivu na Ukrainu:)
Jel ti to opravdanje? Znaci mi smo ovde trebali da banujemo svakog clana koji ne razume Srpski? To sto vi pricate Srpski imate srecu pa eto tu ste, inace eto banovali bi vas sve. Lupas ko Maksim, toliko je svakodnevnih stvari i desavanja koja jednostavno pokazuje da ste u krvi fasisti i nacisti "cast izuzecima".

Evo samo da jedem i krecemo, ne mozemo gladni.

@putin немој да наседаш на провокације. Видиш ли да поистовећује искључење због ћирилице и то што неко не би умео да прочита!!!

Човек је вешт да завади и укућане, а не један форум са шароликим националним саставом.И то често и лепо ради на подмукао начин... Нпр на метео форуму човек из Бугарске пише бугарски и није искључен (није Poljoinfo али је леп пример)...и ко хоће да га разуме, он га разуме...

ПС

На једном пчеларском форуму је један момак из Хрватске упутио ми je примедбу јер се слабо сналази са ћирилицом. Рекао сам му да сам ја писао латиницом јер схватам да је форум вишенационални и лакше разумеју чак и гости, али је његова држава толико угрозила своје држављане да им разбијају и ћириличне табле. Са тог гледишта, што бих ја водио рачуна хоће ли неко умети да прочита.

Предложио сам му конвертор ћирилица-латиница и ствар решена. Дечко је толико разуман и схватио је да је он гост на форуму и да је грешка само његова и извињавао се „до бескраја“. Рекао сам му да нема потребе да се извињава због неспоразума (лоше намере није било).

Са добронамерним људима је лако...

Poslednja izmena:
Путине, не претеруј - у Хрватској заиста млађи људи не знају ћирилицу и дође им као неки други језик. Јесте да је то питање које које може да се реши за једно поподне, али не можеш да очекујеш да ће неко оданде, поред свих антагонизама који постоје, тек тако, ради општег развоја да се дохвати учења ћириличних слова. Ко их 'бе - њихов губитак. Ко није заборавио научено или утроши то једно поподне да научи, значи да има неку потребу за тим и што се мене тиче - добродошао је.

А је л' ти мени верујеш да је мене админ српског "Лада" форума својевремено бановао због писања ћирилицом. Његов разлог за то је био јер има неке другаре Чехе, а они ћирилицу не знају. Ја неко време писао постове ћирилицом, па у другом језичку браузера отварао пресловљивач и са копи-пејст то конвертовао у латиницу (просто, да не прекуцавам ручно) и латинични текст придодавао свом ћириличном посту. То је трајало све док нисам видео да од оних Чеха нема вајде јер се и не појављују на форуму, после чега сам неко време писао само ћирилицом, док админ то није приметио. Дао ми је избор или да пишем латиницом или да ме банује. Сачекао сам да ме банује.

Jedno od resenja je da citav forum pise cirilicom i svi mladji od 45 godina koji ne uce cirilicu)HR dio Bosne) nece moci da ucestvuju na forumu jer ne znaju da citaju...
У делу територије који није Република Српска сви интелектуалци који мало држе до себе научили су децу ћирилицу. Знам из проверених извора. А знају и они зашто...

Што се мене тиче нека свако пише својим језиком. Све бих могао разумети и Словачки и Чешки и новохрватски. Са Словенцима чији језик п(ре)омало разумем причам српски.
Једино мађарски неумем... а нисам имао прилике. А волео бих да знам као и влашки.

Са мађарским по "старе" дане има да те нема. Разумем већи део у причи али говор не иде због акцентованих слова и изговора речи. Другачија промена глагола по родовима.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh