SeljakizGrada
Član
Napisah ja već,brak sa katolicima je moguć uz blagoslov vladike bez promene vere.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zanimljivost kod ove naše crkve je da je prvo zvono dovezao moj predak pre 200+ godina i da je bilo gluvo a posle WW I takođe moj pradeda dovezao 3. zvono , prvo je zamenjeno u Beču jer nije htelo da zvoni a ovo drugo su pretopili austrougari ...Olalija,Kiraj mnogo su vam lepe crkve. Dare,kakvo je pravilo u vezi fotografisanja,jeste li smeli da napravite poneku fotografiju? Bilo bi lepo ako imate da izbacite,da se vidi i ta lepota.
Kod nas niko nije klečao u crkvi do devedesetih i pojave izbeglica iz Bosne I Hrvatske. Od tada bude da neko i kleči...Jel sad treba da ti postavim slike kad svi kleče u pravoslavnoj crkvi, biće ti lakše?
Nisi bio kad treba...Kad se vrši liturgija pređeosvećenih Darova sredom ili petkom u velikom Božićnom postu se kleči, kleči se za srpsku novu godinu kad se isto potrefi neki dan i mislim još jednom, nisam siguran kad, moram se prisetiti...Nema veze sa izbeglicama...Oni su doneli 50 zadušnica kojih je bilo malo a sad su svake nedelje...Kod nas niko nije klečao u crkvi do devedesetih i pojave izbeglica iz Bosne I Hrvatske.
Ok, jesi ti nešto ljut na mene, nerviram te?Ovde niti se kleci niti ima toliko zadusnica
Mislim nemo se ljutis ali ni ja nisam nikad video nikog da kleci u crkvi a zadusnica ima samo dve ili triOk, jesi ti nešto ljut na mene, nerviram te?
Do juče većina članova ovog foruma nije znala ni da se sedi u crkvi,...Polako, nećemo preterivati, ima dana više nego lepinja i kobasica...Mislim nemo se ljutis ali ni ja nisam nikad video nikog da kleci u crkvi a zadusnica ima samo dve ili tri
Može da se kleči svakog dana sem Nedeljom i kad je pedesetica tada je kanonski zabranjeno klečanje.Ostalim danima pogotovo ko se moli iz pokajanja može da kleči i ne čini ništa pogrešno.Mislim nemo se ljutis ali ni ja nisam nikad video nikog da kleci u crkvi a zadusnica ima samo dve ili tri
Druže,danas para radi sve.Pa i prijateljica se udavala pa morala u crkvi da se odrekne svoje vere da moze da se uda za pravoslavca
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Misliš na te što su jahali popove a sada najveći vernici.Neću oko ovoga ništa da tvrdim pošto nisam 100% siguran kao za sedenje i klečanje u našoj crkvi ali sam lično venčao pravoslavca i katolkinju u pravoslavnoj crkvi s tim da je ona morala da donese krštenicu iz crkve gde je krštena i najnormalnije se venčali i nije morala da se krsti u pravoslavnoj crkvi ponovo. Mog ujaka je krstio švaba u pravoslavnoj crkvi 1944 godine, najveći problem prave ovi ziloti koji stižu sa strane i uvode nove zakone kako bi se što više udaljili jedni od drugih...
Tu nije u pitanju pare, nego njemu otac crnogorac a keva rusinka do 30 godina nije znao sa kojom rukom se krstis a sad je okoreli pravoslavacDruže,danas para radi sve.
Zna se ko su danas najveći vernici a vera im datira od 90-ih.Tu nije u pitanju pare, nego njemu otac crnogorac a keva rusinka do 30 godina nije znao sa kojom rukom se krstis a sad je okoreli pravoslavac
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk