Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Тачно! Однос Руса и Укајинаца је сличнији односу Срба и Црногораца/Монтерегрина.

Ajde ne lupaj kad neznas , imas tamo okolina Banjaluke i Prnjavora citave enklave ukrainaca , pitaj nekog u koju crkvu idu, unijati su (pravoslavna crkva koja je priznala papu, razlog ratovi sa poljacima pa da skinu sa vrata jos i papu , postali unijati a nastavili ratovati samo samo sa poljacima) , sto ne znace da su isto sto i katolici.
Prvo, lakše sa tim ne lupaj! Možda ja i ne znam, ali valda drugar zna šta je i ko je. A tako se stalno izjašnjavao, venčao se u katoličkoj crkvi, juče mu čestitao badnji dan...

Ovo je tačno što kaže Grabik . Kod mene u kraju ima baš dosta Ukrajinaca , imam dosta komšija i prijatelja , imaju posebnu crkvu , bio sam , i pravoslavci su . Slave Božić po starom kalendaru .

Prvo, lakše sa tim ne lupaj! Možda ja i ne znam, ali valda drugar zna šta je i ko je. A tako se stalno izjašnjavao, venčao se u katoličkoj crkvi, juče mu čestitao badnji dan...
Ako znas razliku izmedju te dvije crkve onda ti nije problem zakljuciti sta su.
Scena iz kultnog filma Lovac na jelene , ima snimak vencanja u unijatskoj crkvi , prvo je tako napravljena pa presli ponovno na pravoslavce , radi se o rusinima sa karpata a koji su isto ili unijati ili pravoslavci setaci:) Njih vise nema na karpatima jer ih je Staljin fizicki unistio , ne postoje , pa tako je i glupost u filmu katusja , ali to je vise zbog amera da shvate da su ovi nesto kao rusi.
Imas podatke za crkvu u histori

Klip ti je tocno od 23:00 , pa pogledaj kako se krste babe iza , pretpostavljam znas razliku , a isto je i kod Ukrainaca Unijata sa karpata

Ovo je tačno što kaže Grabik . Kod mene u kraju ima baš dosta Ukrajinaca , imam dosta komšija i prijatelja , imaju posebnu crkvu , bio sam , i pravoslavci su . Slave Božić po starom kalendaru .
Problematika je malo slozenija od toga , ako je okolina pravoslavna , onda se ponasaju kao katolici , ako je obratno opet obratno, vazno je drzati distancu da te bioloski ne pojedu. Neki su vise od 300 godina ovdje i jos ih nisu uspeli zbog toga asimilovati.

Recimo Srbi u engleskoj nisu se uspeli odrzati ni 50 godina a okolina ih je pojela , znam nekoliko slucajeva kaze otac mi je Srbin , ja se obradoavao sad cemo da pricamo kad ono ne zna ni dobro jutro kako se kaze pravilno , pa kako si pricao sa ocem , pa kaze samo engleski:eek:

Odes u engleskoj u Srpski dom ,proslava ili bozica ili nove godine , ono kao neki veliki cetnici , a njihovi potomci ne znaju ni da beknu srpski , muzika engleska , prica se samo engleski , a non stop im dolazila svijeza krv iz matice ,pa nisu izdrzali ni 2 generacija da budu sto jesu.

Pa jel su tvom kraju pravoslavne crkve građene tek dolaskom Ukrajinaca da bi imali posebnu crkvu.

Ako znas razliku izmedju te dvije crkve onda ti nije problem zakljuciti sta su.
Scena iz kultnog filma Lovac na jelene , ima snimak vencanja u unijatskoj crkvi , prvo je tako napravljena pa presli ponovno na pravoslavce , radi se o rusinima sa karpata a koji su isto ili unijati ili pravoslavci setaci:) Njih vise nema na karpatima jer ih je Staljin fizicki unistio , ne postoje , pa tako je i glupost u filmu katusja , ali to je vise zbog amera da shvate da su ovi nesto kao rusi.
Imas podatke za crkvu u histori

Klip ti je tocno od 23:00 , pa pogledaj kako se krste babe iza , pretpostavljam znas razliku , a isto je i kod Ukrainaca Unijata sa karpata
Grabik, druže, meni je potpuno nebitno ko je šta, koje je nacije i vere. Citirao si moj post, pa ga pročitaj još jednom, samo sam rekao da imam druga koji se od vajkada (sedamdesete i osamdesete) izjašnjava kako sam rekao. Mene ne zanima da li je u pravu ili nije, ako on kaže da je to i to, za mene je onda to i to.

Најгоре је ту у украјини што ратују потомци срба и на страни руса и на страни украјинаца срби који су населили нову србију су постали украјинци то је данашња кировска област а срби који су населили у славеносербију су постали руси то је данашња луганска област где се сад ратује

населио их бечки двор после 1878 да би економски босна напредовала

Је л' ви то још увек разјашњавате шта су Украјинци по религији?

Ево и мојих "пет центи", па тумачите да ли је истина или не: у Украјини је око 3/4 становништва православно. Угрубо, од тог броја, 2/3 су верници Украјинске православне цркве којој је тек пре неку годину онај васељенски патријарх послао "Аутоматик" (Томос - ћага у којој пише да су постали аутокефална црква; има и читава историја са тим која има везе и са дневном политиком), а до тада су били у статусу упоредивом са Македонском православном црквом. Око 1/3 су верници Украјинске православне црква московске патријаршије (просто речено - филијала Руске православне цркве). Нешто испод десет процената становништва Украјине су гркокатолици, па следе мањи проценти католика, муслимама, јевреја.... Дакле, ако видиш четири Украјинца узета случајним узорком, три су православни, а четврти може да буде нешто друго.

A jel zna neko drugi da prevede sta me je zoran pitao ili zasto ? Eto onda ako je tacno sto rece pascekisa da su tad dosli , onda je bilo dabome pravoslavnih crkvi prije njihovog dolaska , al sta se misli pitanjem nemogu da dokucim?

U mom selu npr ima crkva pravoslavna nasa , crkva ukrajinska ,i adventisticka . Kolko znam drugih nema , Nema dzamija ni katolicka .Da , sad sam se sjetio , postoji katolicko groblje , tj Poljsko , ali oni su svi odselili , mozda su imali i crkvu dok su zivjeli tu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh