Srpska vikipedija kako vidi stanje.Религија у Украјини — Википедија
sr.wikipedia.org
Ovdje ljudi pokusavaju da objasne problem izmedju Rusa i Ukrainaca kao problem izmedju Srba i Hrvata sto je pogresno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Srpska vikipedija kako vidi stanje.Религија у Украјини — Википедија
sr.wikipedia.org
Prvo, lakše sa tim ne lupaj! Možda ja i ne znam, ali valda drugar zna šta je i ko je. A tako se stalno izjašnjavao, venčao se u katoličkoj crkvi, juče mu čestitao badnji dan...Ajde ne lupaj kad neznas , imas tamo okolina Banjaluke i Prnjavora citave enklave ukrainaca , pitaj nekog u koju crkvu idu, unijati su (pravoslavna crkva koja je priznala papu, razlog ratovi sa poljacima pa da skinu sa vrata jos i papu , postali unijati a nastavili ratovati samo samo sa poljacima) , sto ne znace da su isto sto i katolici.
Ako znas razliku izmedju te dvije crkve onda ti nije problem zakljuciti sta su.Prvo, lakše sa tim ne lupaj! Možda ja i ne znam, ali valda drugar zna šta je i ko je. A tako se stalno izjašnjavao, venčao se u katoličkoj crkvi, juče mu čestitao badnji dan...
Ima ko zna ,šta on ima da zna kada je tu sveznalica.Verovatno ni on sam ne zna sta je
Problematika je malo slozenija od toga , ako je okolina pravoslavna , onda se ponasaju kao katolici , ako je obratno opet obratno, vazno je drzati distancu da te bioloski ne pojedu. Neki su vise od 300 godina ovdje i jos ih nisu uspeli zbog toga asimilovati.Ovo je tačno što kaže Grabik . Kod mene u kraju ima baš dosta Ukrajinaca , imam dosta komšija i prijatelja , imaju posebnu crkvu , bio sam , i pravoslavci su . Slave Božić po starom kalendaru .
Pa jel su tvom kraju pravoslavne crkve građene tek dolaskom Ukrajinaca da bi imali posebnu crkvu.Ovo je tačno što kaže Grabik . Kod mene u kraju ima baš dosta Ukrajinaca , imam dosta komšija i prijatelja , imaju posebnu crkvu , bio sam , i pravoslavci su . Slave Božić po starom kalendaru .
Ne ljutim se zbog čvaraka ,naučićeš.kiraj jos se ljutis , ne budi zlopamtilo
Grabik, druže, meni je potpuno nebitno ko je šta, koje je nacije i vere. Citirao si moj post, pa ga pročitaj još jednom, samo sam rekao da imam druga koji se od vajkada (sedamdesete i osamdesete) izjašnjava kako sam rekao. Mene ne zanima da li je u pravu ili nije, ako on kaže da je to i to, za mene je onda to i to.Ako znas razliku izmedju te dvije crkve onda ti nije problem zakljuciti sta su.
Scena iz kultnog filma Lovac na jelene , ima snimak vencanja u unijatskoj crkvi , prvo je tako napravljena pa presli ponovno na pravoslavce , radi se o rusinima sa karpata a koji su isto ili unijati ili pravoslavci setaci Njih vise nema na karpatima jer ih je Staljin fizicki unistio , ne postoje , pa tako je i glupost u filmu katusja , ali to je vise zbog amera da shvate da su ovi nesto kao rusi.
Imas podatke za crkvu u histori
St. Theodosius Russian Orthodox Cathedral - Wikipedia
en.wikipedia.org
Klip ti je tocno od 23:00 , pa pogledaj kako se krste babe iza , pretpostavljam znas razliku , a isto je i kod Ukrainaca Unijata sa karpata
Opet neznam sta me pitas , a rado bi ti odgovorio ??Pa jel su tvom kraju pravoslavne crkve građene tek dolaskom Ukrajinaca da bi imali posebnu crkvu.
Napisao si da Ukrajinci imaju posebnu crkvu kod Vas pa te zato pitam a pravoslavci su.Pa valjda je u tvom kraju bilo i ima pravoslavnih crkava.Opet neznam sta me pitas , a rado bi ti odgovorio ??