Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A jel zna neko drugi da prevede sta me je zoran pitao ili zasto ?
Добар је Зоки, ал' ја понекад имам проблем да му пренесем поенту свог коментара, али и да схватим шта је поента његовог.

...И знам да обострано разјашњавање неће да буде лак пос'о. :)

Imaju posebne svoje crkve , a spadaju valjda u pravoslavce. Pa postoji vise pravoslavnih crkava kao sto se vidi ,..
Momo,nisi glup čovek da ne znaš šta sam te pitao.Pitanje je vrlo jasno.Evo,Zorge je sigurno shvatio.
Sam si napisao da je valjda pravoslavna.A šta ako je katolička.
Hteo sam da kažem da ako su pravoslavci-što bi gradili posebne crkve ako ima pravoslavnih crkava koje su tu od davnina.T

Pa zna se koje su kljucne razlike izmedju katolicke i pravoslavne crkve pa nisu katolici sigurno , a zasto su gradili drugu crkvu to neznam , Mozda je razlog sto zive svi na jednom kraju sela mozda zbog udaljenosti . Njihova crkva je mozda 4,5 km od nase . Ili da sacuvaaju svoj identitet sta ja znam .

Momo,nisi glup čovek da ne znaš šta sam te pitao.Pitanje je vrlo jasno.Evo,Zorge je sigurno shvatio.
Sam si napisao da je valjda pravoslavna.A šta ako je katolička.
Hteo sam da kažem da ako su pravoslavci-što bi gradili posebne crkve ako ima pravoslavnih crkava koje su tu od davnina.T
Au Zoki pa zašto Rumuni kod nas imaju svoje pravoslavne crkve a pravoslavci su kao i mi.

Ако рачунаш ове из Украјине који су добили "Аутоматика", онда петнаест.

Hvala na linku . Ovde pise da su ovi nasi Ukrajinci Grkokatolici . Onda je tako . Pojma nisam imao , a sutra cu se malo raspitati , moj stari zna o njima vise , ima vise drugova i idu po sahranama i sta god. Bio sam u njihovoj crkvi i lici vise na pravoslavnu . Bozic 7.1. ... Stoji se u crkvi ...Zanimljivo

Hvala na linku . Ovde pise da su ovi nasi Ukrajinci Grkokatolici . Onda je tako . Pojma nisam imao , a sutra cu se malo raspitati , moj stari zna o njima vise , ima vise drugova i idu po sahranama i sta god. Bio sam u njihovoj crkvi i lici vise na pravoslavnu . Bozic 7.1. ... Stoji se u crkvi ...Zanimljivo
Poznajem nekolilo Ukrajinaca iz sela Devetine i okolnih sela, ovde ih zovu Galcijani, pravoslavci su i imaju svoju crkvu
Neko je pominjao Poljake, za njih se prica da su bili saveznici sa ustasama tokom drugog svetskog rata i da su zbog toga pobjegli sa ovih prostora...

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Sto se tice Ukraine u ovom trenutku i sta je najbolje za njih to je vrlo jednostavno .Posto je to jedna od najsiromasnijih drzava u Evropi a pored ogromnog siromastva to je drzava koja je ogrizla u kriminal ,korupciju alkohol opljackana i osiromasena sa manirima u narodu iz starog sistema i gde njihov mentalitet nikada ne bi mogao da se privikne na nametnuti zapadni sistem robovlasnickog drustva npr kao u Srbiji njima je najbolje kada bi se priklonili Rusiji i to bi bilo najverovatnije jedino normalno resenje i za buducnost i za ekonomiju a trece resenje da ostanu nezavisni i sami svoji mislim da je to apstraktno i neostvarljivo jer oni su toliko pukli da su probili duplo dno .A sto se tice vere meni to velikim delom deluje kao ateisticka drzava dali od posledica komunizma ili od ekonomske kataklizme koja ih je zadesila nesto slicno kao kod nas a taj mentalitet u kome im je sve ravno i zabole ih za sve a zeljni su zivota i druzenja i slobode u bilo kom smislu to nikada nece moci da dobiju od zapadnih kolonizatora a najbolji primer smo mi koji smo svesno ili nesvesno poceli da gubimo svoj indentitet i da se udaljavamo od priljatelja i rodbine da se veci deo naroda pomalo zatvara u sebe u neku ljusturu pao je i entuzijazam i samopouzdanje i zelja i masta koja nas je krasila dugo unazad .To je drzava sa velikim potencijalom i jedino sta je sigurno da bi ih zapadni kolonizatori debelo osiromasili i opustosili a da bi narod Ukraine u celoj toj prici sluzio kao krpa za jednokratnu upotrebu kao jeftina radna snaga kod zapadnog eksploatatora i narod je svestan toga dobrim delom sada je samo pitanje koja ce politicka struja preovladati da li ona koja bi bila priklonjena zapadu ili Rusiji .Mentalitet i jezik i obicaji i mnogo drugih stvari su bliski i Rusiji i Belorusiji a mozda najveca greska u njihovoj istoriji je odvajanje od Rusije tu su oni izgubili mnogo a mislim da ne bi bilo dobro ni za Evropu da tu udje Nato i Americke fekalije to bi tek destabilizovalo mnogo vise nego sto se na prvi pogled cini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh