Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To sa gasom je bilo za očekivati. Ameri su kupili vrijeme za izgradnju tankera i počeli isporučivati veće količine.
Večeras u vjestima: Putin kaže da države koje imaju dugoročni ugovor sa rusijom imaju i stare cijene gasa ali ga preprodaju drugim državama po većim cjenama.
Opasna muljaža na svjetskom nivou. Teško za znati ko se samo snalazi u ovom a ko je zakuvao igranku da zaradi.

Ima 10 godina kako ameri prave pritisak na Hrvatsku da prosiri terminal za ukapljeni plin(LNG)na jadranu koji bi bio spojen na cijevni plinovod dalje za europu, navodno zbog Ruskog plina. Kako je LNG plin puno skuplji od Ruskog , stalno izbegavali , cak Rusi hteli da kupe i zavrse ali ameri ne daju cak ni da ucestvuju novcano. Sad su poceli ponovno da ga prosiruju , Ruski plin jako skup. Davno su imali scenario i za to a jos Ameri najveci prodavci LNG plina;)

Cestitam svima koji slave Badnje vece 🙂 sa porodicom proveli,uzivali...sve najlepse🙂
YdhOrKW.jpg

Hajde da pitam ovde,kakva su vasa iskustva sa firmom Agrotech?
Postuju li rokove,moze li se njima dogovoriti oko cene?
Dogovor tu i tamo ali su korektni kasnije. Pogotovo sada imaju coveka za ulja i filtere (i ostale potrebstine) koji resava za dan sve. Meni znaci sto mogu u bilo koje doba dana se obratiti i imati resenje.

Ja mislim 0% .
Pravi scenario propagandni i izokreće činjenice. Krajnji slučaj i ono što je poenta , Ukrajina , iz nebitno kog razloga , a recimo iz straha , želi da pristupi natou . Putin to izokreće i pokušava da zabrani . Ljudi to žele u svojoj državi . Kao kad bi npr Srbija rekla , nemože Hrvatska da pristupi natou , ne svidja nam se , ako odluče napašćemo ih ? To je to ako objektivno gledamo , a subjektivno ako gledamo ...

Ja mislim 0% .
Pravi scenario propagandni i izokreće činjenice. Krajnji slučaj i ono što je poenta , Ukrajina , iz nebitno kog razloga , a recimo iz straha , želi da pristupi natou . Putin to izokreće i pokušava da zabrani . Ljudi to žele u svojoj državi . Kao kad bi npr Srbija rekla , nemože Hrvatska da pristupi natou , ne svidja nam se , ako odluče napašćemo ih ? To je to ako objektivno gledamo , a subjektivno ako gledamo ...
Zar nije Rusija htela postati član Nato-a pre par god??
Iz nekog nepoznatog razloga su odbili članstvo?!

Ja mislim 0% .
Ako u ovom tvom postu Ukrajinu zameniš Kubom, šta se desi? Ameri kažu super, samo napred, ili kažu no-no?

Ko je odbio ? Podsjeti sta je to bilo , zanimljivo je ?
Rusija je htela postati član Nato alijanse ali, je odbijena smešnim razlozima.Tipa ne treba vama to,mi smo partneri idt dok im nisu došli kod dupeta!
Takođe ima i oni smešni sporazumi prilikom raspada Sssr-a da Nato neće primati u članstvo bivše republike.Dogovor i sa Nato om i sa bivšim republikama.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh