Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kolko znam odnosi su bili u napretku i bilo je prica prilasku Rusije partnerstvu , ali je prekid dosao ruskom aneksijom krima .,
Dukej ovo sto kazes jeste logicno poredjenje . Ipak tu se radilo o dopremanju balistickih nuklearnih raketa ruskih na Kubu , a u slucaju Ukrajine , istinski , tu se radi da Rusima smeta postavljanje Patriot i slicnog oruzja , a znamo sta je to .

Ja mislim 0% .
Pravi scenario propagandni i izokreće činjenice. Krajnji slučaj i ono što je poenta , Ukrajina , iz nebitno kog razloga , a recimo iz straha , želi da pristupi natou . Putin to izokreće i pokušava da zabrani . Ljudi to žele u svojoj državi . Kao kad bi npr Srbija rekla , nemože Hrvatska da pristupi natou , ne svidja nam se , ako odluče napašćemo ih ? To je to ako objektivno gledamo , a subjektivno ako gledamo ...
Ukrajinu su razgrabile zapadne grabljivice i postala je banana drzava kao i mi iz bivse sfrj... a narod vlast zamlacuje strahom od rusije kao ovde srbija-hrvatska da se smetnu teme o kradji i propasti iste drzave
Rusija je i ovako po zapadnim medijima agresor a kad bi htela da razmesti svoje stratesko oruzije u komsiluku amerike znacilo bi rat... dok u obrnutom slucaju opet je rusija krivac jer se plasi svoje bezbednosti od mirnodobske nato organizacije

Youtube mi je ponudio strasan dobar video , nije nov , kaze zasto je zapad odgovoran za raspad Ukraine, jedan americki profesor, naucni pristup ratu u Ukraini , tko zna toliko engleski da ga moze pogledati.

Kolko znam odnosi su bili u napretku i bilo je prica prilasku Rusije partnerstvu , ali je prekid dosao ruskom aneksijom krima .,
Dukej ovo sto kazes jeste logicno poredjenje . Ipak tu se radilo o dopremanju balistickih nuklearnih raketa ruskih na Kubu , a u slucaju Ukrajine , istinski , tu se radi da Rusima smeta postavljanje Patriot i slicnog oruzja , a znamo sta je to .
Da ili su Ameri samo tražili razlog da blokiraju brzo napredujuću ekonomiju koja nije u šakama MMF-a?!
Kako se nisu pogoršali odnosi kad je USA priznala Kosovo?Ipak je i to separatizam jelte..

Ja mislim 0% .
Pravi scenario propagandni i izokreće činjenice. Krajnji slučaj i ono što je poenta , Ukrajina , iz nebitno kog razloga , a recimo iz straha , želi da pristupi natou . Putin to izokreće i pokušava da zabrani . Ljudi to žele u svojoj državi . Kao kad bi npr Srbija rekla , nemože Hrvatska da pristupi natou , ne svidja nam se , ako odluče napašćemo ih ? To je to ako objektivno gledamo , a subjektivno ako gledamo ...
У Украјини живи 40% Руса. Сада су им одузели право на језик у државним структурама. И огроман је притисак на те људе. Они памте како су ономад њихови земљаци спаљени у Одеси. Да Украјинци позивају на мир а бомбардују Донбас. Да се наоружавају са офанзивним наоружањем. Да су западни плаћеници на фронту и да су западни инструктори у Украјинској војсци. Да је закључак Минског споразума да Украјина промени устав и призна Донбас као засебну територију у оквиру своје земље. И да их не напада. Али Украјина не испуњава те одредбе које су сама потписала. То је њен крај. Што пре се заврши ти људи ће моћи срећније да живе. Наравно као робови као и сви ми али срећније. Овако ће се мрцварити годинама.

У случају рата ишао би брат на брата. Зато ће се то решити на два начина. Ако победи запад Украјински Руси ће у Русију. Ако победи Русија Украјински Руси ће опет у Русију.
У оба случаја Граница Украјинских Руса ће бити на Дњепру.
И у првом и у другом случају ће Украјина бити разорена земља. И на истоку и на западу а бојим се и да остале Балтичке земље неће добро проћи.
Једино је питање да ли ће остатак Украјине имати приступ Црном мору јер ће тада Нато да има базе. Руси могу да споје територију са Молдавијом и ограниче улазак Нато-а само на Румунију. Бугари се мало фемкају јер изгледа траже паре.

Одавно важи правило да ако се граничиш са Русима мораш са њима а ако се не граничиш мораш са Америма.
Нема друге. А Руси и Амери добро сарађују на рачун сиромашних земаља.
Ситни смо ми посматрачи и навијачи. Једни навијају за Русе други против. Али су Руси као и Амери и Енглези, Кинези... стара царства која планирају далеко напред у будућност.

U Ukraini ne zivi 40% rusa ne zivi ni 20%. U Ukraini sami ukrainci pricaju ruski , sto ne znaci da su Rusi. Pricao s ljudima koji imaju tamo najblizu rodbinu, negdje se moze pricati Ruski bez ikakvih problema dok negdje se ne sme , mozes upasti u ozbiljne probleme. Gledao neki srpski dokumentarac o ukraini gdje lupaju da ima ukrainaca katolika , sto je malo zesca laz, u Ukraini ima katolika samo Madjara i eventualno neki Poljak , ukrainci su unijati najmanji dio , zapad i ujedno najmilitantniji (Bandera) , ostalo pravoslavci , da li ukrainska crvka, ruska crkva ili manji dio nesto izmedju.

Imam druga koji se oduvek izjašnjavao da je Ukrajinac, i katolik je. ( još dok je Tito bio živ... )

Sretno, ko slavi.

506_001.jpg

Imam druga koji se oduvek izjašnjavao da je Ukrajinac, i katolik je. ( još dok je Tito bio živ... )
Ajde ne lupaj kad neznas , imas tamo okolina Banjaluke i Prnjavora citave enklave ukrainaca , pitaj nekog u koju crkvu idu, unijati su (pravoslavna crkva koja je priznala papu, razlog ratovi sa poljacima pa da skinu sa vrata jos i papu , postali unijati a nastavili ratovati samo samo sa poljacima) , sto ne znace da su isto sto i katolici.

Ja mislim 0% .
Straha od čega?Kako se ostale bivše sovjetske republike ne plaše?Možda zato što postoji Taškkentski pakt.

Ukrajinci misle da će da žive od tranzita ruskog gasa,pa trenutno kukaju kako Gasprom treba da poveća isporuku i da oni dobiju deo kolača od tranzita.Ali Rusi se baš lepo igraju.Jel bila priča kako je LNG jeftinije rešenje i da se pobegne od Rusije,kad ono medjutim.

Sve se to Amerikanci igraju iz svog dvorišta,a deo NATO-a iz EU pojma nema ni gde će ni šta će.

Ipak tu se radilo o dopremanju balistickih nuklearnih raketa ruskih na Kubu ,
....где је решење уследило '63., три године пошто је као одговор на размештање америчких балистичких ракета средњег домета "Јупитер" и "Тор" у Турској, близу Измира 1959. године.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh