Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ако буде оно што мислим и запуца се на истоку угасили смо сви. Ево криви епс што је угаљ мокар и нису знали да мокар угаљ не гори.

Ако буде оно што мислим и запуца се на истоку угасили смо сви. Ево криви епс што је угаљ мокар и нису знали да мокар угаљ не гори.
Ne samo mokar ugalj nego zemlja-blato...
Kupovali su zemlju uz ugalj... sto rekao Moma sad se ne krade toliko...
Mislim da u istoriji obrenovacke termoelektrane ovako nesto nije zabelezeno

То изискује средства и енергију коју улажу људи. Троше енергију на то а све око нас стаје. Реално ништа великог снега није пало као што зна. Али све је дотрајало. Ко прође путем од бачке тополе до бечеја видеће колико има оборених бандера. И тако стоје месецима. Толика средства а све се запушта.

Него Рашо, ако те је "киндапов'о" Морнар и он ти диктира како да пишеш своје постове* - намигни три пута. ;)
Nije toliko do ,,kidnapovanja" nego nas ozracila zelezara pa smo svi malo odavde otisli s'pamet. Pocecemo da setamo po mraku bez baterijske lampe,sijas sve u sesnaes'. Nalazice nas gajgerovim brojacem pre nego na google maps😂

Upravo to sam i rekao , da im je teze krasti nego ranije . Ranije samo zagrabi sa racuna a sad je taj isti morao da izmislja nacin da ukrade pa je doslo do toga da mora vatati zemlju sa ugljem .
Doduse to je mozda barbula buljio u forum pa bager uvatio zemlje :haha:
Ako Barbula ,,malo" zahvati vise zemlje u trenutku nepaznje ili pracenja foruma sa onim cudom,ode selo Drmno do skole. Sikne cas' kad se ne pazi😂

I kod na se primecuje to su svi u zadnje vreme poceli da konstatuju, da u protekle 3 godine sve cesce i na sve manje gluposti nestaje struje... ako dune vetar evo zmiga nestaje pada napon.. haos. ako sevne i bez grmljavine evo opet.. nekada to nije bilo a sad sve cesce...

Za gosn' drsole da odgovorim coveku. To je samo jedan od mojih pogleda i shvatanja nacije i kad sam rekao da sam nacionalista i kako sam ja to shvatio. Ja sam to shvatio na nacin koji mi je objasnio pokojni deda a ovo sad pisem da skratim pricu,da u nasoj kuci i kum i crni ciganin ili bilo ko drugi ima da bude isto posluzen,sta ima na stolu bice za sve,a to sto pise u knjigama u vezi nacionalista idr i sl to sve moze da se obesi macku o rep. Ja znam sta je po meni i po mom shvatanju interes mog naroda ali isto tako znam sta je interes naroda u okolini. Onda lepo da uzmemo puske i svi se pobijemo jer i nase i njihovo misljenje se podudara i kosi jedno sa drugim i onda dolazimo do paradoksa totalnog unistenja svega i svih medjusobno i do cuvene izjave da ,,ne znam kad ce se voditi treci svetski rat ali znam da ce se u cetvrtom ljudi tuci toljagama i kamenjem". Za krvna zrnca sam upotrebio opsteprihvaceni izraz koji se upotrebljava nevezano jer mi je prvi pao na pamet ali nebitno i ne nasedam na nicije nametanje a sta ko radi u svojoj avliji i kako se ponasa prema narodu u istoj pa to je njihova sramota,mi smo jos u Dusanovo vreme imali Zakonik koji je vrednovao sve ljude i za to vreme bio izuzetno napredan i ,,prozapadnjacki i demokratski" sto navode ovi danasnji izvori uporedjujuci ga sa ostalima,gde zaticemo latinske cetvrti i dubrovacke kolonije trgovaca sa sve njihovim crkvama i mestima okupljanja u to vreme,gde im opasni Srbi nisu nametali silu,eto kakav smo mi narod,da navedem jedan od najpoznatijih primera.Drugo sto sam mislio kad sam napisao da se proteraju govna tu sam mislio da se seljak dovede za ministra poljoprivrede,da se sportista dovede za ministra sporta,da se doktor dovede za ministra zdravlja,da se ekonomista dovede za guvernera banke,da se general dovede ministra odbrane itd ali bez partijske pripadnosti. Znam u podsvesti da je ovo neizvodljivo, da je sve globalizam i materijalna dobit danas i da je ovo moje razmisljanje utopisticki ne treba meni niko da mi objasnjava,znam i bez drugih. Da nije tog globalizma ni mi sada ne bi ovde kuckali,zar ne? Neko je negde morao videti ili procitati za koncept ,,foruma" pa ga i napraviti za nas. Onda je i Djokovic globalista u neku ruku kad je pobegao da zivi u Monako da sacuva kintu koju zaradio,nece da zivi u Srbiji i placa porez,zar ne?Da se nabacim na pitanje koje Ste uputili diesel d-60,nisam ni ja bio u Pristini ali imam dva brata sa porodicama i tetku u Prizrenu i znam kako im je. Ako cemo realno da se izjasnjavamo po mestu rodjenja kao sto kazete ili po naciji onda da lepo vratimo Vojvodinu Madjarima i da se sve dole preseli kako ko pamti gde su mu koreni,Hercegovina,Kosovo,Crna Gora,nebitno,ja cu prodati sve u Skobalju i odoh do najstarijeg poznatog mesta stanovanja moje familije a to je Metohija kod manastira Zočiste ili mladje poznato mesto u vreme seobe Srba,u Velje Cuce,u Kravlji Do zaselak Djuričići potomci vojvode Vuka Orleta,ja znam odakle sam ali ne pomisljam da idem da ratujem za necije babe zdravlje i uzimam sad necije ako se treci napravio u istoriji pametan pa nas raselio,oterao,ili nekome dao ono sto je nase bilo,ja znam gde je srpski etnicki prostor bio ali isto tako znam da mi je lakse ziveti sa ljudima nego ih ubijati,takvo slicno razmisljanje i slicno zveckanje oruzjem imali svi ,,junaci" koji su pokusali da vode ovaj jadni narod od '45.-te pa naovamo. Mi smo i Madjarima i Hrvatima uzurpirali teritoriju kao nama siptari Kosovo,i milogorci Crnu Goru zar ne? Ali su tu i drugi faktori i stanja u igri. Zato sam rekao da dosta ima ljudi koji su prvo kriticni a nisu samokriticni. Lako je meni svaliti recimo krivicu na gubitak Kosova birokratskom i politickom aparatu oko senilnog druga tita '74.-te kad su grunuli topovi sa Kalemegdana da obznane donosenje ustava. Mi smo ga izgubili pre,a da li smo mi krivi ili neko drugi nije na meni da kazem jer ne znam ni ja,mogu samo da iznesem moje misljenje o tome. Da,boli me zbog gubitka,boli me sto znam da necu tamo otici nikad da se poklonim onima koji su ginuli i pravili ovu nasu Srbiju,boli sto ne smem sutra poslati dete na ekskurziju zbog maloumnika da vidi tu lepotu,boli me i tisti sve to ali da i ja padam na nivo onih koji su to oteli ili uzeli i da idem da ginem zbog dva frtalja zemlje da bih nekome napunio dzep u beogradu i zavio ja ili neko ko bi mene roknuo neciju kucu u crno,ne.
Добро хвала на одговору иако је надахнут сабијен... и све измешано. Свакако то је твоје мишљење, али немој да се жалиш што нам је лоше, јер такво мишљење има последице.

Претпоставио сам да не знаш шта значи глобализам а ово што си ти навео, су достигнућа цивилизације и нема везе са глобализацијом (изузетак је потпуни надзор над државама и појединцима...а то је део злог глобализма). Значи навучен си на причу Чединог ЛДП...

Глобализам је појава (зла појава) и спроводе га банкарски и трговачки картели, не ради твоје или моје добробити (и могућности да зевамо у компјутер) него да зараде а при томе нанесу много зла (углавном). То би било најкраће и најједноставније објашњење. Остало знаш (ствар опште културе), шта се дешавало у свету, по питању ратова (Вијетнам,Кореја па преко нас све до Украјине и Сирије данас). И наравно, кроз историју. То ти је глобализам...

Национализам такође погрешно схваташ и покушаваш да се времепловом вратиш у прошлост. Какве везе то има са давним пореклом. Неко ко се роди у Немачкој, има немачко држављанство. У Србији српско. Држављанство се може стећи и на други начин (овај са рођењем је једноставнији – осим ако се особа не одрекне држављанства). И опет какве то везе има са некаквим „узурпацијама“ територија Мађарима и Хрватима (тек за ове последње си одвалио али јако).

Навођењем Душановог законика и „вредновањем“ људи, додатно си све измешао, па испада да данас зли Срби некоме намећу силу а тада нису. Прочитај Душанов законик и видећеш да ниси у праву. Странци су имали своје место, али нису могли да вршљају како хоће. Видиш ли ту неке разлике...

Разумем да си за то да се у овом поднебљу сви живе у миру и слози...али покушај да то не гледаш са гледишта Соње Бисерко, Наташе Кандић и сличних...

Barbula.Jesi li ti to odneo bager kući pa nemamo uglja.
Pa zar nije meni drzava kupila bager, sta se sad bunite. I mi smo u govnima velikim, i kod nas su deponije prazne i prekjuce zamalo i mi da utulimo, strucnjaci su nas doveli u takvu situaciju da nemamo sta da kopamo a traze proizvodnju, kad te dovedu u situaciju da neka od tih budala rukovodioca dodje i vidi da se nesto crni ispred bagera i onda kao hijena krene da zavija i trazi kapacitet a ono samo zivo blato onda sta mozes kopaj sta ima i cuti. Verovali ili ne od nas vuku ugalj za Niklu Teslu, nekad smo mi za njih bili smesni i po rezervama uglja i po proizvodnji a de je sad taj ugalj nemam pojma

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh