Ti nisi coveka svatio… kakve veze ima nacija kad vodis drzavu, vodis je tako da bude dobro svima unutar drzave i svakom ko to narusava ocitas zakon… nema veze ko je sta kad u istom pravcu guramo.. i gde si ti to bio bas da vidis da je etnicki cisto.. imam rodbine po celom balkanu.. i nigde nema 100% ciste jedne nacije…
Како мислиш какве везе има нација када водиш државу. Па нација подразумева место рођења (или државу). То значи да подразумева све грађане било које народности који су рођени у овој држави. Па би по твом схватању, државна управа владала – ливадама и ваздухом.
И наравно, сматрам да сви треба да буду у складу и да им држава (заједничка држава) напредује.
Ево ти једног кратког објашњења (да не улазимо у расправе како се то посматра са чијег становишта).
http://staznaci.com/nacija
Било је раније речи на форуму, шта се уписује у некакав формулар када се улази у другу државу...колико се сећам, Мађар је ишао „преко“ и мора уписати Nationaliity (или тако нешто) Србија. Подразумева држављанство...
Јеси ли био скоро у Приштини...чини ми се да је и то Балкан. Колико тамо има Срба? Етничко чишћење не подразумева 100%-тно присилно исељавање, него своди један народ на занемарљив политички и етнички чинилац.
ПС
Како то треба изгледа у пракси (што данас није баш случај...да неко не помисли да Мислим само на Мађаре јер се догодовштина тиче Мађара)...крајем осамдесетих и почетком деведесетих сам селио пчеле на салаш негде код места Стеријино. Код Мађара. Он и син говоре и српски, а жена и ћерка не знају ни једну реч српског. И играју ватерполо репрезентације Србије и Мађарске. Он човек „полуди“ када Мађарска постигне гол или се суди против Србије...и нема ту „уважавања“ гостију (тј. нас), јер човек троши 2 литре на 100км ракије, а старо је правило да пијан каже што мисли трезан...
Кажем му, Пишта па то су Мађари, твоји су и ако навијаш за њих, навијај, нама не смета...он каже: Нису то наши Мађари, то су неки други Мађари, немају они везе са нама (то је рекао скоро љутито).
Потом нисам тамо одлазио дуже време и одем 1998-ме. Он ме гледа са неповерењем и нешто врда. Питам га у чему је проблем...па, ово оно...Шешељ говори. Рекох: Јеб'о те Шешељ, не мешај ме са тим шљамом... јесам ли добро дошао или не? Човек је видео да се ништа није променило и опет терај по старом...пријатељство се наставило.
Ако неко меша некакву гадост коју је ширио Шешељ ( и слични ликови, стари удбаши), нема му помоћи...Али и њихову „приче“ су умножавали и додатно „досољавали“ и са других страна, да се изазове и траје мржња...што и јесте циљ оних коју управљају овим просторима (и светом, наравно).