Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svi su bolji od nas Srba po tom pitanju. Imam neke poznanike muslimane i oni jedan drugom pomažu kada se kuća gradi pa iako ne govore.
Kod nas znam za porodice koje ne govore desetinama godina, čak i braća koja idu na sud..

Rasheed91 ja te razumem i nemoj da te cudi sto se tako ponasaju svako taj sto si naveo ima dobru pomoc finasijsku zato i je takav… retki su da imaju novce i zaledjinu, a ipak ljudi.
Ne znam sta da ti odgovorim,znam da nas ima svakakvih i da svi imamo neke svoje bubice a tu mislim prvo na sebe,ljudi su prvo kriticni a nisu samokriticni i onda dolazi do belaja. Sto je najgore u istim smo govnima a niko ne kapira da samo zajedno mozemo da opstanemo pored ovakvih koji nas kao ,,vode" ili su nas vodili a opet se delimo na dvesta religija,nacija i koje cega,brojimo krvna zrnca i pretke a izgubili smo sustinu problema jer nas je glupa manjina posvadjala i usadila nam neke njihove vrednosti i poglede a vecina nas ih prati(iz moranja ili ubedjenja) kao kad teras ovce na klanje. Uhvatili smo se za nacije i ko je gde rodjen,pa kad pogledamo koliko su se nasi vladari mesali u istoriji ispada da smo svi jedno veliko pleme,jedni kazu kava a drugi kafa i **greška li ga onda,kad sagleda covek sve,moderan koncept nacije je izuzetno fasisticki nastrojen mamu mu **greška. Kako bre ovi glupi amerikanci egzistiraju,'bem ih usta ,znam da i kod njih ima segregacije i omalozavanja ali kad vidis koliko ih je naspram nas i nasih podela pa to je u promilima maltene. Znam da su nas jebali svi kako se kome digla patka ali mi nikako da stanemo na noge,proteramo ova govna iz bg sto izigravaju vodje i dovedemo ljude od znanja i da vidimo sa njima kako ide,povucemo crtu, nije vise 2021 godina upisemo broj 1 i pocnemo ispocetka (figurativno govoreci ovo za brojke). Muhamed ali,rijana,eminem,tramp,kenedi,jeremi lin,tajger vuds,rotsild,abdul dzabar,de niro,stalone, i lista ide. Izgleda da ljudi sa ovih prostora cija pisana istori seze bar 1500 godina i dalje zapadaju u neka nasa srednjevekovna deljenja a ljudi cija istorija pocinje od vremena prvog srpskog ustanka su malo to bolje regulisali. Izvinjavam se opet za ovo laprdanje.

Фашистички концепт нације? Како си то закључио?

Онда сматраш да би требало протерати говна и довести „људе од знања!“ да воде државу. Које је то знање, ако не воде државу једне нације? У чијем интересу ће онда водити државу и нацију, ако кажеш да је нација фашистички концепт.

Каква си ти националиста (и то Србин), када не препознајеш интерес свог народа и нације? Зашто наседаш на причу о „крвним зрнцима“ коју потурају (нарочито Србима)...а шта је са осталима...који су иначе етнички очистили своје територије.

И наравно, ако не разумеш како то други „егзистирају“ имаш проблем. Ако ти неко наведе како то постижу, први ћеш рећи „теорија завере“. Ако ти кажем да је неко покушао да води државу у корист своје нације и свог народа (што свакако није исто), рећи ћеш...оно што си прочитао и чуо у медијима који су против тога, без икаквог сопственог размишљања...и исмејаћеш тога или те што су покушали...

Ако ти неко каже глобализам, ти ћеш рећи, па то је добро...то су Кока кола, интернет, BMW...а није тако. И отупеће ти чула да не размишљаш. Глобализам и јесте заслужан за овако стање код нас и у свету (тамо где су ратови и разне грозоте). Знаш ли шта је глобализам? Иначе, да ти помогнем...то је много стара „доктрина“...вековима (па и миленијумима) стара...али и то је „теорија завере“... и многи“ликови“ овде са форума ће то тако подржати...и опет ћемо бити у говнима (јер и они имају утицаја или гласају и случајно се „зезну“ при том гласању или осталом...колико сам приметио, многи се „зезнули“ када су гласали за Вучића, а зезнули јер су раније гласали и за Слобу, па за Вука, па за Шешеља па и Тадића, наравно... и завршили са „зезнућем“ гласајући за Вучића...много зезнути ликови и увек се зезну)...

Ti nisi coveka svatio… kakve veze ima nacija kad vodis drzavu, vodis je tako da bude dobro svima unutar drzave i svakom ko to narusava ocitas zakon… nema veze ko je sta kad u istom pravcu guramo.. i gde si ti to bio bas da vidis da je etnicki cisto.. imam rodbine po celom balkanu.. i nigde nema 100% ciste jedne nacije…

Ti nisi coveka svatio… kakve veze ima nacija kad vodis drzavu, vodis je tako da bude dobro svima unutar drzave i svakom ko to narusava ocitas zakon… nema veze ko je sta kad u istom pravcu guramo.. i gde si ti to bio bas da vidis da je etnicki cisto.. imam rodbine po celom balkanu.. i nigde nema 100% ciste jedne nacije…
Како мислиш какве везе има нација када водиш државу. Па нација подразумева место рођења (или државу). То значи да подразумева све грађане било које народности који су рођени у овој држави. Па би по твом схватању, државна управа владала – ливадама и ваздухом.

И наравно, сматрам да сви треба да буду у складу и да им држава (заједничка држава) напредује.

Ево ти једног кратког објашњења (да не улазимо у расправе како се то посматра са чијег становишта).

http://staznaci.com/nacija

Било је раније речи на форуму, шта се уписује у некакав формулар када се улази у другу државу...колико се сећам, Мађар је ишао „преко“ и мора уписати Nationaliity (или тако нешто) Србија. Подразумева држављанство...

Јеси ли био скоро у Приштини...чини ми се да је и то Балкан. Колико тамо има Срба? Етничко чишћење не подразумева 100%-тно присилно исељавање, него своди један народ на занемарљив политички и етнички чинилац.

ПС

Како то треба изгледа у пракси (што данас није баш случај...да неко не помисли да Мислим само на Мађаре јер се догодовштина тиче Мађара)...крајем осамдесетих и почетком деведесетих сам селио пчеле на салаш негде код места Стеријино. Код Мађара. Он и син говоре и српски, а жена и ћерка не знају ни једну реч српског. И играју ватерполо репрезентације Србије и Мађарске. Он човек „полуди“ када Мађарска постигне гол или се суди против Србије...и нема ту „уважавања“ гостију (тј. нас), јер човек троши 2 литре на 100км ракије, а старо је правило да пијан каже што мисли трезан...

Кажем му, Пишта па то су Мађари, твоји су и ако навијаш за њих, навијај, нама не смета...он каже: Нису то наши Мађари, то су неки други Мађари, немају они везе са нама (то је рекао скоро љутито).

Потом нисам тамо одлазио дуже време и одем 1998-ме. Он ме гледа са неповерењем и нешто врда. Питам га у чему је проблем...па, ово оно...Шешељ говори. Рекох: Јеб'о те Шешељ, не мешај ме са тим шљамом... јесам ли добро дошао или не? Човек је видео да се ништа није променило и опет терај по старом...пријатељство се наставило.

Ако неко меша некакву гадост коју је ширио Шешељ ( и слични ликови, стари удбаши), нема му помоћи...Али и њихову „приче“ су умножавали и додатно „досољавали“ и са других страна, да се изазове и траје мржња...што и јесте циљ оних коју управљају овим просторима (и светом, наравно).

Zanimljiva stvar kod nas u Macvi... posvadjaju se medjusobno ljudi, vredjaju, potuku iako je takoreci jednonacionalna sredina... sta je to po sredi majku mu nikako mi nije jasno
Jao Montoya brate ima ovde kod mene jedno selo gde je obicaj da do pola dana ili noci zajedno piju, a od pola se biju. Znaci druze se ljudi, komsije, srbende prave, zapiju se i onda nastaje sibanje. Gledao sam ih par puta tako i bilo mi bas smesno. Ne znam odakle im takva navika?

U medjuvremenu stigo Prosperitate i nasi Madjari postali i njini Madzari.
То је друго у ствари „прво“ (познато кроз историју као процес асимилације или могућег иредентизма) и само значи слабост наше државе.

Ту су утрчали и многи „срби“...тачније "аустроугари" по уверењу.

Jao Montoya brate ima ovde kod mene jedno selo gde je obicaj da do pola dana ili noci zajedno piju, a od pola se biju. Znaci druze se ljudi, komsije, srbende prave, zapiju se i onda nastaje sibanje. Gledao sam ih par puta tako i bilo mi bas smesno. Ne znam odakle im takva navika?
Hteo sam reci da kad se posvadjaju, vredjaju, potuku dve budale iste nacionalnosti oni su samo budale a kad su razlicite nacionalnosti onda budale prerastu u nacionaliste... pa tako se i prave tenzije i sto sta... u sustini covek ko covek ima nas svakakvih

Hteo sam reci da kad se posvadjaju, vredjaju, potuku dve budale iste nacionalnosti oni su samo budale a kad su razlicite nacionalnosti onda budale prerastu u nacionaliste... pa tako se i prave tenzije i sto sta... u sustini covek ko covek ima nas svakakvih
Па ниси баш у праву. Ти који су различите националности који се потуку, често наставе да пију и даље заједно. Е а онда „тензије“ продубљују медији, који заступају нечији интерес да овде влада мржња...и онда настаје „национализам“ као баук који све изједа.

Тежња глобалиста је да се укину националне државе јер глобалисти немају осећај припадности зато што свуда роваре и живе негде другде (увек измакну **greška када крене крљање).

ПС

Прочитао сам једно занимљиво мишљење неког лика који каже да нацизам нема везе са економијом (као то је идеологија). Мисли се на нацизам у Немачкој. НСДП је настао као последица једне групације која је ојадила Вајмарску републику Немачку (не бих да наводим ко су да ме не оптуже за антисемитизам). То је као успостављање либералне демократије, што је додатно суновратило Немачку, јер је та либерализација довела до тога да је марка од 4-5 марака за долар, отишла на милијарде марака за 1 долар.

Немачка марка је враћена у чврсте валуте и постала неинфлаторни новац. Вредност марке је везана за вредност рада. Економија се развијала на разменама, а не инфлаторном новцу, који би пре или касније срушио сваку економију.

После победници кроз историју (и све остало) „објашњавају“ како је нацизам имао узроке другачије од стварних...а све је питање новца и богатства. Па је најбоље све што се тиче националне политике прогласити опасним „национализмом“.

Колико ми је познато, Жак Атали је писао да је све ово данас победа банкара и трговаца над краљевима, и државама (тиме и над народом). Зато им је јака национална држава опасна, јер се губи приход...

Ма која енергетска криза момо... Можемо само да нагађамо али је ситуација лоша. Али нешто друго може узрок. Нешто што они знају али ми не још.

Za gosn' drsole da odgovorim coveku. To je samo jedan od mojih pogleda i shvatanja nacije i kad sam rekao da sam nacionalista i kako sam ja to shvatio. Ja sam to shvatio na nacin koji mi je objasnio pokojni deda a ovo sad pisem da skratim pricu,da u nasoj kuci i kum i crni ciganin ili bilo ko drugi ima da bude isto posluzen,sta ima na stolu bice za sve,a to sto pise u knjigama u vezi nacionalista idr i sl to sve moze da se obesi macku o rep. Ja znam sta je po meni i po mom shvatanju interes mog naroda ali isto tako znam sta je interes naroda u okolini. Onda lepo da uzmemo puske i svi se pobijemo jer i nase i njihovo misljenje se podudara i kosi jedno sa drugim i onda dolazimo do paradoksa totalnog unistenja svega i svih medjusobno i do cuvene izjave da ,,ne znam kad ce se voditi treci svetski rat ali znam da ce se u cetvrtom ljudi tuci toljagama i kamenjem". Za krvna zrnca sam upotrebio opsteprihvaceni izraz koji se upotrebljava nevezano jer mi je prvi pao na pamet ali nebitno i ne nasedam na nicije nametanje a sta ko radi u svojoj avliji i kako se ponasa prema narodu u istoj pa to je njihova sramota,mi smo jos u Dusanovo vreme imali Zakonik koji je vrednovao sve ljude i za to vreme bio izuzetno napredan i ,,prozapadnjacki i demokratski" sto navode ovi danasnji izvori uporedjujuci ga sa ostalima,gde zaticemo latinske cetvrti i dubrovacke kolonije trgovaca sa sve njihovim crkvama i mestima okupljanja u to vreme,gde im opasni Srbi nisu nametali silu,eto kakav smo mi narod,da navedem jedan od najpoznatijih primera.Drugo sto sam mislio kad sam napisao da se proteraju govna tu sam mislio da se seljak dovede za ministra poljoprivrede,da se sportista dovede za ministra sporta,da se doktor dovede za ministra zdravlja,da se ekonomista dovede za guvernera banke,da se general dovede ministra odbrane itd ali bez partijske pripadnosti. Znam u podsvesti da je ovo neizvodljivo, da je sve globalizam i materijalna dobit danas i da je ovo moje razmisljanje utopisticki ne treba meni niko da mi objasnjava,znam i bez drugih. Da nije tog globalizma ni mi sada ne bi ovde kuckali,zar ne? Neko je negde morao videti ili procitati za koncept ,,foruma" pa ga i napraviti za nas. Onda je i Djokovic globalista u neku ruku kad je pobegao da zivi u Monako da sacuva kintu koju zaradio,nece da zivi u Srbiji i placa porez,zar ne?Da se nabacim na pitanje koje Ste uputili diesel d-60,nisam ni ja bio u Pristini ali imam dva brata sa porodicama i tetku u Prizrenu i znam kako im je. Ako cemo realno da se izjasnjavamo po mestu rodjenja kao sto kazete ili po naciji onda da lepo vratimo Vojvodinu Madjarima i da se sve dole preseli kako ko pamti gde su mu koreni,Hercegovina,Kosovo,Crna Gora,nebitno,ja cu prodati sve u Skobalju i odoh do najstarijeg poznatog mesta stanovanja moje familije a to je Metohija kod manastira Zočiste ili mladje poznato mesto u vreme seobe Srba,u Velje Cuce,u Kravlji Do zaselak Djuričići potomci vojvode Vuka Orleta,ja znam odakle sam ali ne pomisljam da idem da ratujem za necije babe zdravlje i uzimam sad necije ako se treci napravio u istoriji pametan pa nas raselio,oterao,ili nekome dao ono sto je nase bilo,ja znam gde je srpski etnicki prostor bio ali isto tako znam da mi je lakse ziveti sa ljudima nego ih ubijati,takvo slicno razmisljanje i slicno zveckanje oruzjem imali svi ,,junaci" koji su pokusali da vode ovaj jadni narod od '45.-te pa naovamo. Mi smo i Madjarima i Hrvatima uzurpirali teritoriju kao nama siptari Kosovo,i milogorci Crnu Goru zar ne? Ali su tu i drugi faktori i stanja u igri. Zato sam rekao da dosta ima ljudi koji su prvo kriticni a nisu samokriticni. Lako je meni svaliti recimo krivicu na gubitak Kosova birokratskom i politickom aparatu oko senilnog druga tita '74.-te kad su grunuli topovi sa Kalemegdana da obznane donosenje ustava. Mi smo ga izgubili pre,a da li smo mi krivi ili neko drugi nije na meni da kazem jer ne znam ni ja,mogu samo da iznesem moje misljenje o tome. Da,boli me zbog gubitka,boli me sto znam da necu tamo otici nikad da se poklonim onima koji su ginuli i pravili ovu nasu Srbiju,boli sto ne smem sutra poslati dete na ekskurziju zbog maloumnika da vidi tu lepotu,boli me i tisti sve to ali da i ja padam na nivo onih koji su to oteli ili uzeli i da idem da ginem zbog dva frtalja zemlje da bih nekome napunio dzep u beogradu i zavio ja ili neko ko bi mene roknuo neciju kucu u crno,ne.

Mi smo i Madjarima i Hrvatima uzurpirali teritoriju kao nama siptari Kosovo,i milogorci Crnu Goru zar ne?
Нисмо, не причај бедастоће.

Него Рашо, ако те је "киндапов'о" Морнар и он ти диктира како да пишеш своје постове* - намигни три пута. ;)

*- он кад пише, не зна за "ентер" - све што има да каже, он стуче у један велики зид од речи.

Гледе ове ваше дискусије о нацијама: да ви знате што ја будем поносан на ову нашу Србију, кад нпр. одем до суседном места, центра друге, не моје општине и на улазу у нпр. пошту или општину и видим таблице на четири-пет језика о институцији Републике Србије у коју улазите или о радном времену. Или кад одем до општинског суда и док чекам у ходнику, чујем разговоре на српском, словачком, мађарском и румунском језику, као да сам на међународном аеродрому. Жалим што не знам те језике, осим пар уобичајених фраза и поздрава.

😉😉😉

. Skrenuta mi paznja da sve stucem na jedno mesto od administratora pa da ne zajebem stvar,sve napisem odma'. Mornar je izgleda malo komunista a ja sam od ovih bradatih sto popusili qrac '45.-te. To za uzurpaciju sam samo dao neki glup primer,ne zelim nikog da uvredim i izvinjavam se ako sam nekog uvredio. Pa ne kazem da meni to smeta,tj multietnicnost,vec sam izneo misljenje o tome,i ja sam za bilo kakav suzivot i da je svima nama lepo,to je i jedna od poenti mog pisanja a ne rat,proterivanje,i ostale strahote koje to donosi

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh