Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Boško Obradović je najveća prevara čak i veća od Mice Zavetnice.
Program isti ko Seseljev!
Neko je napomenuo da bi bilo napokon vreme da pobedi i da vodi drzavu neko sa ovih prostora jer navodno ovi svi drugi su dodjosi bili!
Pa jbt imali smo vodju Srbina rodjenog u Pozarevcu sa nasih prostora koji je u par poteza sjebo na takav nacin drzavu i narod da cemo te posledice nositi na ledjima jos vekova!
Jak vodja je bio! Bolje da je crko kad je imao 3 kg!

Poslednja izmena:
Nisam kompetentan za raspravu o mestima sa razlicitim nacijama jer zivim u okolini (blizoj i daljoj) u kojoj se sto se kaze 99 posto naroda izjasnjava kao Srbi. Imao sam par situacija gde naprimer zovem coveka iz okoline zagubice za secku za kombajn i dogovaramo se oko nje par dana pocetna cena mu je bila 800 evra i spustili smo na 500 i ja odustanem zbog smrtnog slucaja. Terao me djavo i zamolim prijatelja iz Drmna da ga pozove i posle pola sata u razgovoru ko je,ciji je,odakle isl idr cena za njega je 300e jer je ,,komsa". Druga situacija mi je bila kad sam sa najboljim drugom sa kojim sam porastao i jeo iz istog tanjira isao u s.palanku na vasar i nabasam kod brace cokoladnih na boce od 50l za co2,zapeo na 200e komad i ne obara a samo se ja pogadjam i odem posle par minuta zove me drug i kaze vrati se uzeo sam boce da tovarimo i idemo jer je naisao posle mene,razisli smo se na kapiji posle mostica,on gledao vocke za zasad a ja alati,i spusti mu cenu na 60e po komadu. Moj najbolji drug se zove Dusan i on je isto ciganin po boji koze ali to nije bila prepreka za nase prijateljstvo. Situacija od pre par godina kad sam vozio bratu iz susednog sela prikolicu uzeo je zetor onaj od 160 ks i odemo kod gazde(covek kome je puna avlija gvozdja i iz price sa njim i sinom i zetom rade oko 300ha) preko kod vas u Vojvodini i u razgovoru sa njima kao pa kolito imas ti brat kaze radim oko 50 ha,nastavio se razgovor i na utovaru covek nam kaze ma nosi tu mrcinu iz avlije sutra dolazi nov masej ferguson to je govno,uzme koverat sa parama koje je dobio za traktor BEZ POGADJANJA,koliko je rekao placeno mu je,brat kaze dovidjenja ja cutim kao **greška jer sam kod coveka u avliju,vezujem traktor i odlazimo. Gazda je bio Madjar poreklom. Jos jedna situacija vezano za dodjose tj ljude izbeglice iz Hrvatske i BiH,ima par porodica njih u selu,kad su dosli i stali malo na noge(kod nas se kaze progledao kao kad vrcan dosao u Smederevo),oni ne pomazu nikome oko poljoprivrede,oni sve rade drugacije od nas i svima nam se smeju u lice,imao sam situaciju kad mi je lik stariji od mene 4 godine rekao da sam budala sto berem u klipu da se to tako ne radi i da sam nazadan,tim recima,da nikad nece Skobalj videti bolji kombajn od Zmaja. Jer je Slavonija majka a Srbija maceha izgleda jelte. Hercegovac jedan kad je dosao na mesalicu da radimo nije hteo da jede suve domace kobasice jer mi ,,ne umemo da susimo i da to nije kobasica za jelo ako se samo dimila i susila od 20 decembra do 20 februara " a mi betonirali krajem meseca secam se. Odem,kupim jaja,sir i babu mu naprzi a za rucak sam narucio samo njemu rostilj jer nije hteo da jede opet sa nama. Zahvalim mu se,platim za rad i to je to. Vi iz mesovitih sredina morate malo i nas da shvatite kao i mi vas,vi ste navikli na takav suzivot a nama je to malo cudno kad ima takvih podela. Ovo su samo bile neke neprijatne situacije,nemam ja animozitet ili mrznju prema nikome,ali malo jebe u mozak i dira u srce kad se tako postave prema tebi samo zato sto si Srbin, ja jesam nacionalista u onom obliku kojeg nije uhvatila doktrina drugog svetskog rata,nacizma,komunizma i slicnih sranja,najjednostavnije i najprostije receno, ja VOLIM moj narod ali isto tako POSTUJEM sve nacije koje zive ovde,od Sar planine do Subotice,ja postujem svakog ko postuje moju zemlju i isto tako postujem njegovu maticu jer je on covek izabrao da zivi medju nama a mogao je da ode ali nije pa deli ovu nasu zlosrecnu sudbinu,ove nase kuci na raskrsnici,sto rece Mika Antic. Izvinjavam se na podugackom referatu i izvinjavam se ako je moje pisanje uvredilo nekog.

Problem je što mnogo kradu. Mrtva trka sa sns.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Realno , mnoooogo je teze sada krasti iz drzavnih jasala nego prije 15ak godina , tad je bilo ko u dragstoru . Tad je cak i visoko moralni politicar dolazio u iskusenje ili mu je neko gurao novac u dzep pa su mnogi morali krasti htjeli ne htjeli ili su ako nista bili svjedoci . Sad je ipak mnogo drugacije i transparentnije , samo moramo realno gledati . Nema vise zagrabi u drzavnu kasu . Da ne ispadne da branim sadasnje , mozda je sada teze direktno ukrasti sredstva nego tada , al ovi to nadoknade ako nista stetnim potezima po drzavu svakodnevno tolko da bi bolje bilo da kraduckaju sebi u dzep

Kralo se prije olako samo se nije tad ni pricalo o tome . Sad novinara i mreza kolko oces. Npr druga polovina 90ih vrhunac , pa tad tendera i revizije nije ni bilo.

Чекај, озбиљно питам: "у мојој књизи", Калман је мађарско име, а "гембеш" ми је термин за инертног човека, онога кога тешко покренеш. Је л' то испада да се у некаквом сленгу, онако уопштено, Мађарима наденули надимак "гембеши"!? Откуд то!? :unsure:
To su madjarima nadenuli zbog Gembeš Djule
A 99% ni nezna zbog čega ih zovu tako....................... :ppozdrav:

Zasto bi danas veliki krali kad je kod njih kovnica novca i stamparija? Pametni ljudi nastampaju koliko im treba,odu i kupe ervo dolar rublju jen ili sta god i na neki racun u nekoj banci na nekom ostrvu. Stara skola,novi igraci,imali od koga da vide,ovi sitniji se otimaju za tipa eps,za rudnike,za nis,za prugu,isl idr

29.6milijardi evra javni dug u oktobru ove godine....dosli na vlast i zatekli dug od 15milijardi...dakle 15 milijardi zaduzili a u drzavi kolaps na svim poljima....nije on doveden da preda kosovo nego da rasproda centralnu srbiju sto i cini,delove vojvodine su uzeli njima

Program isti ko Seseljev!
Neko je napomenuo da bi bilo napokon vreme da pobedi i da vodi drzavu neko sa ovih prostora jer navodno ovi svi drugi su dodjosi bili!
Pa jbt imali smo vodju Srbina rodjenog u Pozarevcu sa nasih prostora koji je u par poteza sjebo na takav nacin drzavu i narod da cemo te posledice nositi na ledjima jos vekova!
Jak vodja je bio! Bolje da je crko kad je imao 3 kg!

Ja sam jedan od onih što je napisao.I jeste dođoš a ne starosedeoc.

Rasheed91 ja te razumem i nemoj da te cudi sto se tako ponasaju svako taj sto si naveo ima dobru pomoc finasijsku zato i je takav… retki su da imaju novce i zaledjinu, a ipak ljudi.

Njemu treba u Ljubljani i Zagrebu da dignu monumentalane spomenike , da nije bilo njega jos bi cucali u Jugoslaviji.
Pa šta.Šta je falilo Jugoslaviji.Sad je bolje.Jebe nas svaka veća kera.Nikad nisam bio za Miloševića.Nije on sam kriv za raspad Juge.Najviše su krivi oni koji su hteli svoje države.Evo sada imamo svi po jednu državicu i jednog čiku koji drži palicu i udara pecke kad nismo dobri.Što nam sada ljudi beže iz tih istih državica.Zato što nam je lepo u PM.

Zanimljiva stvar kod nas u Macvi... posvadjaju se medjusobno ljudi, vredjaju, potuku iako je takoreci jednonacionalna sredina... sta je to po sredi majku mu nikako mi nije jasno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh