Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za kapitalizam su potrebni znanje i inovacija, komunizam je nesto suprotno, tu se pitaju budale koje ne znaju pertle da vezu, moguca je i kombinacija ova dvs u nekom odnosu... a kod nas se zna kakvi vladaju i pametuju...
To za komunizam po definiciji nije tacno ali je tako bilo kod nas na delu...pogotovu po selima, takvi su i trenutno na vlasti i spremni su na sve da bi tu poziciju odbranili... Sa takvima se tesko moze izboriti listicem nego samo toljagom i čistkom poput one 45te... Samo da se rodi taj ko ce da povede narod...

Ништа, враћамо се на срезове и ако и то не иде племенско уређење. Па испочетка...
Сведоци смо да и на западу има корупције. Сви они силни закони и уредбе су преписани са запада. Али велика разлика тамо закон важи за велику већину. А овде шта рећи видите и сами.

A možda je ipak u pitanju kapitalizam svuda?

Deluje mi da si zaslepljen komunizmom koga je pitanje da li je ikad bilo. Igde.
Miki, rekao bih da je kapitalizam uređenje kada vredno radiš dugo čak i kroz nekoliko generacija pa stekneš i napraviš firmu gde zaposliš neke ljude sa kojima sklipiš dogovor o uslovima rada. Znači kapitalista si sa sredstvima koje si sam stekao.
Sa druge strane komunisti, propagirajući jednakost, prvo otmu ono što pripada nekom i tim raspolažu kao da je njihovo.
A onda, proglase parlamentarnu demokratiju kojom tek nameste da imaju potpuni formalni legalitet tog svog poduhvata.
Kako postajem stariji, sve više mi se čini da ću početi zagovarati monarhiju. Lepo izaberemo između sebe kralja i eto nam lidera je.o nas on, kada nemožemo bez lidera..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ajd da se ja uključim,dakle znate ono,uhapse recimo dilera kako prodaje maloletnicima ne ku drogu ,e i dođe se do suda i on se oslobodi kao prekršena neka procedura bla,bla.
To je demokratija,serem se ja na nju.
E dok je toga nema nama spasa.
Doće ovi đilas i ostali na vlast,i ja sad očekujem pretrtese poreske inspekcije recimo u knez agrar,i normalno sve se lepo dokaže odakle i kako,oduzimanje i robija za njega i one koji su mu pomagali u švercu.
Ili prekršen ustav kod otimanja penzija,ko je potpisao robija ,prekršen ustav.
Aha ,baš će se to desiti,kako ne.
Glasajte za mene lopovima odseći ruke,dilere poubijati.
A bome i poštene ruke ratarske koje su se omastile kad je počela državna zemlja da se izdaje,da se lepo vidi ko nije plaćao i ko je radio protivpravno.
za bolju Srbiju glasajte za mene.

Ajd da se ja uključim,dakle znate ono,uhapse recimo dilera kako prodaje maloletnicima ne ku drogu ,e i dođe se do suda i on se oslobodi kao prekršena neka procedura bla,bla.
To je demokratija,serem se ja na nju.
E dok je toga nema nama spasa.
Doće ovi đilas i ostali na vlast,i ja sad očekujem pretrtese poreske inspekcije recimo u knez agrar,i normalno sve se lepo dokaže odakle i kako,oduzimanje i robija za njega i one koji su mu pomagali u švercu.
Ili prekršen ustav kod otimanja penzija,ko je potpisao robija ,prekršen ustav.
Aha ,baš će se to desiti,kako ne.
Glasajte za mene lopovima odseći ruke,dilere poubijati.
A bome i poštene ruke ratarske koje su se omastile kad je počela državna zemlja da se izdaje,da se lepo vidi ko nije plaćao i ko je radio protivpravno.
za bolju Srbiju glasajte za mene.

Kako ti se zove stranka? Ja ću da ti potpišem, ono, da imaš da izadješ na izbore.

E sad, kad neki lopovi povežu da si ti ozbiljan kandidat, oni će da te podrže i verbalno i finansijski. I onda kad dodješ na vlas’ njima ne možeš da sečeš ruke jer su te pomagali….
I tako u krug stranka za strankom….

Prvo treba ukinuti finansiranje stranaka iz budžeta i onda korak po korak.A i mislim da bi sledeći predsednik trebao da bude sa korenima iz sadašnje Srbije.Dosta su nam dođoši vladali.Zar nije dosta što smo ih primili,nego hoće i da vladaju.

Miki, rekao bih da je kapitalizam uređenje kada vredno radiš dugo čak i kroz nekoliko generacija pa stekneš i napraviš firmu gde zaposliš neke ljude sa kojima sklipiš dogovor o uslovima rada. Znači kapitalista si sa sredstvima koje si sam stekao.
Sa druge strane komunisti, propagirajući jednakost, prvo otmu ono što pripada nekom i tim raspolažu kao da je njihovo.
A onda, proglase parlamentarnu demokratiju kojom tek nameste da imaju potpuni formalni legalitet tog svog poduhvata.
Kako postajem stariji, sve više mi se čini da ću početi zagovarati monarhiju. Lepo izaberemo između sebe kralja i eto nam lidera je.o nas on, kada nemožemo bez lidera..

Kao što su Ilon Mask, Bil Gejts i Bezos stekli kapital vrednim radom?
Sistem u kome par porodica može da poseduje kao polovina čovečanstva (3.5 milijarde ljudi) nikako nije pravedan niti održiv.
Ono što niko od komentatora ne pominje je da je to poredak koji uništava život na zemlji a to je zabrinjavajuće.

Pa ako gledaš iz ugla prosečnog socijaliste kod koga je programirano da završiš formalno bezvredno socijalističko obrazovanje i da te onda čeka neki posao koji ćeš otaljavati sa malom mesečnom platom, naravno da nemožeš postati kapitalista.. Čim počneš da radiš već priželjkuješ penziju..
Ali ako si malo hrabriji u životu ima nekih šansi za nešto više od proseka.
Ja činjenično stanje ove trojice biznismena koje si naveo, vidim malo drugačije.
Sva trojica su napravili novce na realnimee izumima i inovacijama, i bilo bi po meni nepošteno reći da su bilo kome oteli/pokrali novce. Doneli su realan progres savremenom društvu kroz vredan rad.
Nebih ih svakako poredio sa kojekakvim političarskim lopužama.
Ali za njihov uspeh je svakako zaslužan američki sistem koji daje punu šansu biznisu i idejama.
Na kraju krajeva i naš Nikola Tesla je velike novce zaradio u Americi koje je velikodušno odbacio. Pomisli kako bi takav genije prošao u našem društvu..
Mislim da ćemo se složiti da svi ljudi nemaju iste mogućnosti, i nema smisla praviti veštačku jednakost, jer onda trpe oni radniji i vredniji..
Nisu li tu jednakost pravili naši stari prijatelji komunisti? Ilija Čvorović:'zar ima bolji auto od Moskviča'..

8a19887a94187e26cab9237141b65d75.jpg

…samo jedan od današnjih vladara….
Koji je uzgred pisac….
….i pišač po narodu….

Sve se slažem ali ne vidim kako to da se izvede.Imali smo promenu 2000 -dite pa su ostaci prošle vlasti naučili ove nove i ne iskusne kako se radi,kako se podobni zapošljavaju .......
Još naše društvo nije spremno na promene .
"Kad je jedna jabuka pokvarena u gajbi treba izbaciti celu gajbu ne samo tu jabuku" :ppozdrav:

Kao što su Ilon Mask, Bil Gejts i Bezos stekli kapital vrednim radom?
Sistem u kome par porodica može da poseduje kao polovina čovečanstva (3.5 milijarde ljudi) nikako nije pravedan niti održiv.
Ono što niko od komentatora ne pominje je da je to poredak koji uništava život na zemlji a to je zabrinjavajuće.
Upravo sva trojica i jesu stekli bogatsvo vrijednim radom , pogotovo prva dvojica , koji su ujedno medju najpametnijim ljudima inace (moje licno misljenje cisto slusajuci u njihovim intervjuima njihove poglede na sadasnji i buduci svijet )

Uf . Gledao sam par intervjua Elona Maska , otvorenih usta sto se kaze . Vrhunski oceotvarajuci , vrijedi pogledati , inspirativno za razmisljanje totalno , ama sve u pravu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh