Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E to je ono sto sam pisao , nedavno , bar mi se cini , "lazna opozicija " , sve pogresno , tema protesta , vodstvo , ...pa i vrijeme . Ne zovu se dzaba veliki protesti proljece Africko , .ovo ,ono ..
Sve ove dosadasnje protivnike i poteze AV kao da je sam pozelio . Na taj nacin ostace on nazalost jos dugo na vlasti.
Pa i kad ode sa vlasti,ostaju krediti,ugovori i ostalo koje je njegova vlada potpisala.Tako da trenutno svaka opozicija je lažna ili gleda da se uhlebi na teret naroda dok traje mandat.Predugo ovi vladaju da izbori tu mogu nešto da promene.Ovde sad pomaže jednino totalna promena sistema,a za to treba recimo treći svetski rat.

A vidis Momo za nas ovde je mnogo vaznije (ili bi bar tako trebalo da bude) da se u parlamentu dobije vecina nego da se pobedi na predsednickim izborima.
Jer predsednik kad bi se drzao ustava i zakona kod nas je samo protokolarna figura kao u Nemackoj.
A izabrati drugog koji ce krsiti ustav i zakone pa sta onda radimo.
Narod vec jednom treba da shvati da nam vise ne treba ovan predvodnik za cijim cemo zvonom da idemo i blejimo, vec ljudi koji ce pokusati da stvari postave na svije mesto.
Jedini spas za Srbiju danas je glasati opciju koja ima najvise sanse da skloni ovu sektu sa vlasti bez obzira na politicko opredeljenje.
Da se otvore mediji da se smanji uticaj politike u javnim preduzecima i onda u roku od 1-1.5 godine organizovati izbore na kojima ce gradjani birati svoje predstavnike po programima i licnim uverenjima.
Sve se slažem ali ne vidim kako to da se izvede.Imali smo promenu 2000 -dite pa su ostaci prošle vlasti naučili ove nove i ne iskusne kako se radi,kako se podobni zapošljavaju .......
Još naše društvo nije spremno na promene .

2000 nije bilo nikakve promene.Sistem je ostao isti i služio je za rasprodaju zemlje.Mladjan Dinkić je recimo zakucao ekser u kovčeg Srpske privrede.A lakomislen narod je to progutao pričom da će da postanu akcionari i da će akcije vredeti na hiljade €.

I šta se dobilo time što je skinut Milošević?Sem prodora zapadnih lobista mirnim putem.Milošević je imao mnogo putera na glavi i zato je trebalo da mu se sudi unutar države koju je uništio.Kao i svima koji su bili na vlasti za njegovo vreme.Tvrdog hleba i ladne vode i lagano da se krene od '45 do 2000.Lepo da se sudi,odakle ti to i to,nemaš objašnjenje lepo u potok neki.

Ta promena 2000-te je bila dogovorena promena izmedju Djindjuve i Milosevica jos 97-me, i to je bilo "pomeri se Kurta da uzjase Murta".
Bilo je tad partijskog zaposljavanja podobnih ali ovakvih bestijalnosti kao sada nije.
Ovi ce jos malo traziti da im predsednici odeljenskih zajednica u osnovnim skolama budu odani.
Ako jos nismo spremni za promene onda treba polako da se spremamo za fizicki nestanak na ovim prostorima ,to su nam opcije izmedju kojih mozemo da biramo.

Ja mislim da bi za nas najbolja sistemska promena bila da se ustavom zabrani bavljenje politikom na više od 10 godina. U tom slučaju neće biti doživotnih lidera, biće moguće da se periodično pojave novi ljudi sa svežom energijom i idejom, neće biti potrebe za milion stranaka da bi bilo milion lidera. Tako bi se valda onemogućilo da politika bude zanimanje već bi svaki od ovih doživotnih parazita morao da nađe drugi vid egzistencije, pa nam se onda možda posreći da neko nešto uradi i za narod kad zna da neće večno biti tu...

Aman ljudi, ovde se komunisti zapatili, pustili korenje i ne mrdaju.
Metode kao kod udbe identične onima prije 70 godina. Narod nema nikakve mogućnosti da konzumira demokratiju, odnosno da utiče na odluke 'svojih' predstavnika. Niti ga ko šta pita niti polaže račune za bilo šta.
Pričam neki dan sa nekim slovencima i hrvatima, koliko god čudno bilo, i kod nih komunisti i dalje glavni. Samo lepo zamaskirani..
Mene brine jedna činjenica dokazana od pamtiveka: kakav narod-takva vlast.. dobrom i poštenom kod nas još uvek nema mesta..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Aman ljudi, ovde se komunisti zapatili, pustili korenje i ne mrdaju.
Metode kao kod udbe identične onima prije 70 godina. Narod nema nikakve mogućnosti da konzumira demokratiju, odnosno da utiče na odluke 'svojih' predstavnika. Niti ga ko šta pita niti polaže račune za bilo šta.
Pričam neki dan sa nekim slovencima i hrvatima, koliko god čudno bilo, i kod nih komunisti i dalje glavni. Samo lepo zamaskirani..
Mene brine jedna činjenica dokazana od pamtiveka: kakav narod-takva vlast.. dobrom i poštenom kod nas još uvek nema mesta..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

A možda je ipak u pitanju kapitalizam svuda?

Deluje mi da si zaslepljen komunizmom koga je pitanje da li je ikad bilo. Igde.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh