Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dokle bi vi isli sa tim komunistickim principima vlasnistva ? Ako je nesto moje , npr zemlja , a nije moje ispod oranicnog sloja , pa nesmijem busiti bunar , pa nadje se nesto npr nafta , nije moje nego drzavno , pa moram da prodam vladi ili nekom koga vlada posalje po sto oni oce i kad hoce , pa nesmijem da prodam moje kome hocu , ako je stranac nesmijem prodati a ako je lopov sa vladinim pasesom onda moze , ...ima li kraja ?
Pa kako bi bilo da neko ko ima pare kupi npr. pola drzave...lik npr kao bil gejts kupi celu vojvodinu... pato da je nekad bilo dozvoljeno ne bi bilo ratova

@17:31 na video klipu,kaze nesto tigar,tigar bla bla xd ,ne razumem nista....ali defintivno nesto prica o gumama,ne ?.

Ништа посебно није рекао - типа регистровао је које "Дастер" има гуме и као "сада да видимо како ће "Тигар" да се држи нашег "леда".

Pa kako bi bilo da neko ko ima pare kupi npr. pola drzave...lik npr kao bil gejts kupi celu vojvodinu... pato da je nekad bilo dozvoljeno ne bi bilo ratova
Ali ako je zemlja moja prodajem kad hocu i kome hocu , sto da mi vlada zabranjuje ?
A to sto kazes je drugi par opanaka , jel po tebi onda u redu da neko kupi pola drzave samo ako nije stranac ? Jel mislis da onda npr bil gejts nema nacina da da nekome srbinu pare , npr kosticu , dodiku ,.. i ako onda kupi pola drzave onda je u redu ?

A cije je to zemljiste u Ukrajni bilo pre nego sto su dosli Holandjani i ostali,te stotine hiljada hektara ?,zar nije bilo drzavno ?.

Ali ako je zemlja moja prodajem kad hocu i kome hocu , sto da mi vlada zabranjuje ?
A to sto kazes je drugi par opanaka , jel po tebi onda u redu da neko kupi pola drzave samo ako nije stranac ? Jel mislis da onda npr bil gejts nema nacina da da nekome srbinu pare , npr kosticu , dodiku ,.. i ako onda kupi pola drzave onda je u redu ?
Pa u pravnoj drzavi ne bi mogao niko, bez ogranicenja nema ni pravednosti

Drzavno je bilo u Ukrajini , to i jest problem . Socijalizam i mrtav pravi probleme . A ovo sad je jos gore od goreg. Nazovi demokratija , a vlada nam odredjuje sve . Nase je samo da ih izaberemo , a oni rade sta hoce. Umjesto da samo odrzavaju sistem , da se ponasamo po pravilima , bitnim , oni samo smetaju napretku . Najgore stalno mijenjaju pravila igre , pa ko moze tu da funkcionise i radi nesto ? Sad stampaju novac, sad mijenjaju zakone, sad mijenjaju poreze , kamate , daju subvencije nekome , pa opet kad vide da nesto neide kako treba ,, opet mijenjaju pravila ,.... Jebo ih bdp , koga briga za tim ? Ako ne osolim dobro meso i kobasice i osusim bacicu a komsija nece , dzaba rast bdpa. Samo smetaju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh