Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislim na zaradu gde ti ostane cisto na kraj godine da radis sa tim novcem sta hoces,da se grejes sa njim tj da ga lozis u pec ili da ides na karibe ,nebitno.Pet puta vise zarade pored toliko zemlje i masina....ma daj bre,nema nikakve veze sa zdravim mozgom.Koliko para je ulozio u te masine do sada da bi radio tu zemlju a koliko je ulozio u opremu za snimanje ?.

''Пољопривредници зарађују више од Јутјуба него од својих усева''
''Зек Џонсон, који узгаја кукуруз и соју у Минесоти, познат је у Јутјуб круговима као МН Милленниал Фармер. То је улога, каже он, која је њему и његовој супрузи Беки обезбедила око пет пута већу зараду него што може да заради на породичној фарми у последњих годину дана.''
Da on vise zaradi sto snima video klipove nego od same poljoprivrede ,a rade ko zna koliko hektara, jeb... ti ovaj svet gde ovo ide.
Verovatno misli samo na ovu proizvodnu godinu, jer je bila ekstremna suša kod njega. Dobro ako je išta i zaradio

A benefiti od snimanja su ogromni, malo malo pa neka demo mašina mu se daje na probu.

Cini mi se da me nista ne boli kao cinjenica da na benziskoj stanici po istoj ceni sipamo gorivo ja u traktor kojim sam krenuo u oranje i onaj ko je stavio porodicu u auto i krenuo na zimovanje.
Po meni to nikako nije realno, proizvodis hranu, doprinosis drzavi daleko vise nego onaj sto ide na uzivanje.
Slusam tako svakakve price, izgleda nigde nije sjajno u svetu sa tom prokletom poljoprivredom.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Cini mi se da me nista ne boli kao cinjenica da na benziskoj stanici po istoj ceni sipamo gorivo ja u traktor kojim sam krenuo u oranje i onaj ko je stavio porodicu u auto i krenuo na zimovanje.
Po meni to nikako nije realno, proizvodis hranu, doprinosis drzavi daleko vise nego onaj sto ide na uzivanje.
Slusam tako svakakve price, izgleda nigde nije sjajno u svetu sa tom prokletom poljoprivredom.

A kakve veze ima ko za sta koristi gorivo ? I on ga placa isto kao i ti i isto mu je skupo. Moze i da se kupa u njemu ako mu dodje tako.

За нас би једино спас био као у Босни плави дизел по знатно нижој цени од редовног ЕД-а

Isto je sipati u auto i sipati u radne masine?
Ne gledam tako ali i ne kazem da sam u pravu.

Veći je problem što je stoka i proizvodi dato u bezcenje,dok ratari trljaju ruke ,stočari propadaju ,a žalosno je to što se muče svaki dan i propadaju ,kao da je u živom blatu,što se više mrdaš(radiš i trudiš),s tinžme brže toneš.
Koliko bi mogli mesa proizvesti i izvesti,ali dobro kada više volimo zobene pahuljice.

Чика лаза не зна за ембарго... Можда чуо у причи. Да видиш онда шта је приоритет и колико кошта.

Саво, више је оних што би ту стоку јефтино да купе и производе од ње него што је има. Још један парадокс система.

Isto je sipati u auto i sipati u radne masine?
Ne gledam tako ali i ne kazem da sam u pravu.

Ne kazem ni ja da sam u pravu ,ali mene bas briga ko za sta koristi gorivo. Isto kao sto me na primer briga dal ovaj pored mene u pekari kupuje hleb da hrani kuce sa njim ili mozda da ga jede uz pecenje, a ja cu da ga drobim sa jogurtom danas. Placamo ga svi isto.

Poslednja izmena:
Pisao je na u tube o tome,neverovatno kakav bezobrazluk,nekome je smetalo sta on prica i ukinuli ga odma.Otpad od drzave.
Sta ocekivati od medija koji su dirigovani , non stop lazu , kao da se plase da ni jedna vijest ne prodje bez necijeg pogleda kroz prizmu .
Evo npr , kakvo izokretanje vijesti naopacke . Svi svjetski mediji ovih dana izvjestavaju kako americka obavjestajna sluzba ima pretpostavke da bi moglo doci do Ruskog napada na Ukrajinu , gomilanje snaga , neki njihovi izvori itd.
Ne ulazim dalje , sta zasto kako , dali su im pretpostavke tacne i to , nego Novosti tu jednostavnu vijest da Ameri imaju pretpostavke da bi Rusija mogla napasti Ukrajinu totalno izokrenu , pogotovo naslov , i sta reci onda za objektivnost?

Putin:
“A da mi pošaljemo vojsku na vaše granice? (Američke)”

Za mene, čim se neko s.anje dešava-englezi su krivci! Posle njih ameri.

Ne verujem ni svetskim ni našim medijima! Sve je to ista bagra…

Poslednja izmena:
Тешко да може доћи до превентивног напада нато-а. Са друге стране украјинци би могли да пробају нешто али ни сами не знају шта.

Ne kazem ni ja da sam u pravu ,ali mene bas briga ko za sta koristi gorivo. Isto kao sto me na primer briga dal ovaj pored mene u pekari kupuje hleba da hrani kuce sa njim ili mozda da ga jede uz pecenje, a ja cu da ga drobim sa jogurtom danas. Placamo ga svi isto.
Pa nisam ni ja mutav da ne znam gde su Divcibare, Zlatibor itd.
J*bo njivu, nek je ore neko treci.
U kola mi nije skupo da sipam iskreno.
Naspem rezervoar,nesto vise od 50l, to traje i traje...
15.000km prelazim za god.
@Arkadije, imaju odbitak pdv-a ako je firma u pitanju, za drugi popust ne znam, daju neki pumperi i lep popust na avansnu uplatu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh