Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Шта ми у Врбасу да кажемо о деценијском загађивању највећом септичком јамом у Европи, такозвани Велики Бачки канал? Стопа оболелих од канцера плућа сваком даном све већа, а појас се све више шири око канала. Тако да мислим да ни од тог са Рио Ринтом нема ничега сем нечијег интереса, а, колико видим многи и пре ових су имали прсте умазане у тај пројекат. Најгоре је јер ће неко политички искористири наиван народ као и безброј пута до сада. Људи ће се тући и убијати, а на крају Рио Ринто ће ипак копати и оставити пустош за собом.

Gledao sam onaj 'sastanak' u mesnoj zajednici i štipao se da ne sanjam šta se tu priča.
Da su ljudi baš toliko isključeni, prosto neverovatno.. a on ih radi i radi, prosto se čudi sam sebi šta uspeva..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Јбг обећао једну породичну пензију, 100м асфалта и ко зна шта још и народ одма задовоља. И о чему то говори о нама као народу? Зато се треба манути политике орати њиве и нададати се бољем сутра. Са народом који се прода са тепсију рибе и пар празних обећања нема просперитета и напретка у даљем цивилизацијском току.

Taj Vucicev potez u Jadru je klasican primjer populizma i autokratizma . Ali kad se krene gledati sire to se stalno ponavlja . To je ogroman problem za demokratiju sirom svijeta . Dalje gledano pridaje se velika paznja nacionalnim i drzavnim interesima a nimalo se ne gleda cjelokupna situacija a cjelokupna situacija su opsti problemi i interesi cijele planete . Sve te desnicarske populisticke ideje gdje se gleda nacija ,drzava, grupa ,... vode u nazadak . Vidimo da svaki problem krupniji koji se pojavi npr ekologija , epidemije,... su idntican problem za ovu malu planetu , a mi nasjedamo na nacrtane granice i krvna zrnca . Kad se spustimo nazad vidimo isto to , upravu u tom selu u Jadru kako Vucic maze oci seljacima u crkvenoj kuci . Al , nema veze , mi bismo i dalje da se dijelimo i crtamo nove granice ...

Е 'еби га, сад сте ме са овим помињањем асфалта баш забринули. Видим по селу неколико попречних, неасфалтираних улица, са насутим и поваљаним туцаником и пободеним кочићима около. Избори неће скоро, а ови асфалтирају неке мало прометне попречне улице. Не могу, а да се не запитам какав су безобразлук смислили.

Шта ми у Врбасу да кажемо о деценијском загађивању највећом септичком јамом у Европи, такозвани Велики Бачки канал? Стопа оболелих од канцера плућа сваком даном све већа, а појас се све више шири око канала. Тако да мислим да ни од тог са Рио Ринтом нема ничега сем нечијег интереса, а, колико видим многи и пре ових су имали прсте умазане у тај пројекат. Најгоре је јер ће неко политички искористири наиван народ као и безброј пута до сада. Људи ће се тући и убијати, а на крају Рио Ринто ће ипак копати и оставити пустош за собом.
Zato sam i poceo o svojim crnim tackama znam da i vi imate i za 50 godina postigli ste MALO.Po meni sad je tema ekologija koja je opet ostavljena po strani zbog nekih sitnih interesa.Krivimo mi Vucica koliko mi hocemo ali on ko deda mraz ispunjava zelje a narod sretan

Ma onaj sastank je isceniran.Druga grupa u selu je blokirala puteve.Koliko sam saznao malo su otkupili zemljista i kuca.Vecina su valjda vikendice.

Ako im ovo sranje prodje unistice tamo sve.A sutra mogu svakog da isele i poruse mu sve, isteraju te sa kucnog praga.Ovo ni kod turaka nije bilo.

Ма нисмо ништа постигли неколико пута је покушано чишћење и ништа сем еколошке катастрофе није урађено. Задњи пут смо имали јако велики број оболелих од менингитиса јер муљ није одлаган како треба. Очисте га до пола прекину и за пар година опет се наталожи и све тако у круг.

Kako sve izgleda izvana:
-neko ima interes i utecaj, da napravi projekt koji se svima ne sviđa
-vlast je spremna da 'drži' svakom, ko podmaže
-radi se o teritoriji, koje se decenijama ispraznila - cena centralizacije. Ide se u centar u školu, broj tih što ne ostanu u centru je u rangu statističke greške
-obično je ta dedovina nešto neinteresantno i bez velike vrednosti na trgu, u biti se ne može prodat ni za male pare
-sad neko dođe i spreman je za tu bezvrednost platit, možda čak i više nego što se nadalo
-svi ti, kojima se pokazuje novac bi sad podržali protest, koji preti, da im uništi šansu da mogu prodat imovinu za dobre pare? Budimo realni.

Ето момо и ти једном да убодеш вучићева жена је Тамара Ђукановић из Лознице тако да је преседникова тазбина у Лознициа а богами је згодна и млађа од њега па кад га ноћу притисне није му лако она у пуној снази а он јадан то њега мучи од како се оженио 2013 све горе изгледа сараниће ова лозничанка тамара је рекла да је емотивно везана за лозницу Има Тамара и еколози да се ћерају са ротшилдовима

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh