Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Sad su izglasali zakon da ako izadje manje od 50 posto biraca i to je vazece sto znaci da ako se glasa za recimo gradonacelnika grada smederevo dovoljno je da izadjem ja iz skobalja i troje iz mihajlovca i dva iz radinca i niko ama bas niko ne izadje na glasanje i on postaje gradonacelnik" ovo nije tacno. Na izborima nikada nije ni trebalo da izadje 50%. Ovde se radi o referendumu. Po starom zakonu za uspesnost referenduma je bilo potrebno da izadje 50% + 1. Sada hoce da menjaju ustav a znaju da nece izaci vise od 50% upisanih u biracki spisak i zato smanjuju, idioti."
Ovo mi je poslao clan i ispravio me je covek ali vecina je shvatila sustinu cele price a ovom prilikom mu se zahvaljujem i izvinjavam se svima sto sam lose napisao,pokusao da objasnim i objavim i izvinjavam se sto kasno odgovaram do sad sam bio na poslu. Elem, da,priznajem da sam dosta otisao sa svim sto sam naskrabao jer je poenta ovaj zakon o otimanju da ga tako nazovem i ovo drugo o izlaznosti na izbore. Nas i pored toga Cvejo kostaju izbori,oni,kao i svi pre njih i posle sto ce doci nam uzimaju i sakom i kapom,nas ceo ovaj prokleti zivot(suzivot) sa tim volovima kosta,ne brini se,lepo oni naplacuju,nekada malo vise nekada malo manje da ne budu mnogo providni,cak i taj sa pivom ispred samousluge im je platio preko piva,izasao ili ne.Ako i donesu zakon da moram da izadjem i glasam,dopisacu moje ime i zaokruziti. Oni ce i bez mog glasa ukrasti izbore a nasi drzavljani glasaju u najblizem diplomatskom predstavnistvu,nemoraju da dolaze i da glasaju a i ta brojka je njima manje-vise zanemarljiva jer ce ukrasti izbore bez ponavljanja istih jer ce ukrasti nase glasove. Casni i pravi domacini kojih je dosta malo danas nece prodati,koji su odgajili,odgajaju ili ce odgojiti nekog narednog domacina da nastavi porodicno ime,koji su krvavo stekli radom to malo zemlje i kojima zivot od nje zavisi,koju su stvarale generacije- nece prodati,i tako i treba,u pravom demokratskom drustvu pojedinac se postuje a ne kod ove dece propalih komunista(izvinjavam se clanovima koji su postovaoci te ideologije). Ja sam sa dedom bio u situaciji da zbog komasacije prodam nasilno za beznacajne pare dve njive,prva 36, druga 28 ari pod sumom(davali su nam u zamenu 19 ari na samoj obali morave potez katarevac kod dame kod pozarevackog mosta sumu koju svake druge godine morava plavi i izuzetno nezgodan pristup) koju sam morao da posecem sedme godine da ne bismo izgubili te dve njive jer samo mi nismo prodali,samo smo mi ostali okruzeni vodom ( jer su svi oko nas prodali i sad se tu kopa pesak) jer je deda posadio zbog MENE da imam da sutra posecem drvo i prodam ako nemam za parce hleba. Komsije prodale za po 300 do 400 evra, nama dali 50e ponudu uzmi ili ostavi ili nastavljaju sa procesom komasacije i ulaze u posed i cao-zdravo-laku noc. To je Cvejo kod starog gramata na poz.putu,verujem da si prolazio. Mnogo je cudan osecaj kad te na nesto primoravaju i ne bih zeleo nikome da iskusi. A sta mislis kako bi se ti osecao da recimo drmno,kostolac ili bilo koji kop iz tvoje okoline krene da se siri i stigne do tvoje zemlje? Verujem da bi malo promenio misljenje,i znam da si i ti isto dobar domacin kao i recimo clan Barbula koji isto covek zavisi mozda od tog posla na kopu i hrani familiju. Da li bi ti prodao svoju dedovinu i poslao decu za bg jer koji ce im djavo kuca na selu? Ja ne bih ni za kilo zlata da mi daju za kvadratni santimetar,MOJA DEDOVINA NEMA CENU.Takvih znam da ima i da to rade mozda iz nuzde ili zato sto se ne bave ovim cime se mi ne bavimo ali ne mozemo da ocekujemo to od svih, a drugo,ljudi su emocionalno vezani za to parce bogu iza nogu od recimo 22 ara gde ga je recimo deda naucio da kosi,gde mu je baba na uvrtini pekla najsladje krompire,gde mu je otac dao kombajn da prvi put vozi jer nema drveta nigde i tu uspomenu ne zelw da izgube,njima je dragocena. Ja o tim ljudima govorim i o neljudima i drakonskim stvarima koje pokusavaju da nam nametnu.Mi ovde pisemo i borimo se za one koji ostaju a ne za one koji su prodali i otisli za grad. Izvinjavam se svima za ovaj dugacak glupi referat,izneo sam samo moje misljenje i pogled na stvar koja nam se desava

Sve se to namesta da moze da dodje dan kada ce fukara i krimos sa fiktivnom firmom da uperi prstom u tvoju parcelu i kaze "gubi se! To je sad moje" a ti ces spustiti glavu i otici. Dzaba ti sve

Ne dotiče nas sve i u tome je glavni problem.Da nas sve dotiče ne bi stigli ni prvo slovo da potpišu.Mi ovde imamo posla sa naftagasom.Neko prođe dobro a neko dobije neku siću.Kod nas su pored njive pravilo put od tucanika i izdigli su ga iznad njive oko pola metra da ne možeš u njivu ući.Zamolili smo ih da to odrade ali nisu hteli.Morali smo sami to da odradimo.Imamo na 2 parcele konstantno probleme sa njima i ne možeš im ništa.Svakih par godina nešto rade i plaćaju po njihovom cenovniku.Ne mogu oni platiti promenu strukture zemljišta i haosa koji ostane posle njih.
Vidite da nije bilo juče uniformisane policije.Time su jasno dali do znanja: radite šta hoćete a postići ništa nećete.Znali su da će se narod morati razići za par sati.A i nisu smeli na tu masu izvesti policiju da ne bi eskaliralo u ozbiljnije nemire.Ne piše nam se dobro jer imamo i parapoliciju ili njihove plaćenike koji za toliko razbiju masu.Neka nam je Bog u pomoći.

Jedno pitanje,na tv prica na sav glas mere podsticaja za natalitet...Za prvo dete 300000din i ucesce za stan. Ne tako davno bila je prica da za trece dete neke pare(mislim oko 10000) svaki mesec do 12 god a za cetvrto dete 18000 svaki mesec do 18 godina deteta e sad zna li neko nekog da je to ostvario?

Наводно од 01.01.2022.год. треба да почне, е сада дали ће бити за "повлашћене" или за све видећемо.

Ne dotiče nas sve i u tome je glavni problem.Da nas sve dotiče ne bi stigli ni prvo slovo da potpišu.Mi ovde imamo posla sa naftagasom.Neko prođe dobro a neko dobije neku siću.Kod nas su pored njive pravilo put od tucanika i izdigli su ga iznad njive oko pola metra da ne možeš u njivu ući.Zamolili smo ih da to odrade ali nisu hteli.Morali smo sami to da odradimo.Imamo na 2 parcele konstantno probleme sa njima i ne možeš im ništa.Svakih par godina nešto rade i plaćaju po njihovom cenovniku.Ne mogu oni platiti promenu strukture zemljišta i haosa koji ostane posle njih.
Vidite da nije bilo juče uniformisane policije.Time su jasno dali do znanja: radite šta hoćete a postići ništa nećete.Znali su da će se narod morati razići za par sati.A i nisu smeli na tu masu izvesti policiju da ne bi eskaliralo u ozbiljnije nemire.Ne piše nam se dobro jer imamo i parapoliciju ili njihove plaćenike koji za toliko razbiju masu.Neka nam je Bog u pomoći.
To je ono ,juče kod stare pazove svađa,i šta kaže ćelavi tamo neki ,verovatno su ga blokirali,boli me **greška,što me blokiraš.
Misliš ti da se pravoslav sekira što će tamo nekom oduzeti dedovinu i iskopati rupu ko vulkan veliku,i dići prašinu,i uzeti relativo čistu vodu a vraćati zagađenu,boli ga **greška,ćuti ,a kad dođe do njegovog dupeta videćeš kako zna da vrišti,takav tip čoveka ,u njegovom slučaju,a svi drugi isti kao on imaju svoj slučaj,najviše bi voleo da ovo sve ode u **greška ,da se njegov deo pripoji rumuniji,jer je on tamo i ne mora dalje samo dokle je njegovo ,ne zbog čega drugo nego samo što u rumuniji postoje subvencije po ha površine koju radiš.

Jedno pitanje,na tv prica na sav glas mere podsticaja za natalitet...Za prvo dete 300000din i ucesce za stan. Ne tako davno bila je prica da za trece dete neke pare(mislim oko 10000) svaki mesec do 12 god a za cetvrto dete 18000 svaki mesec do 18 godina deteta e sad zna li neko nekog da je to ostvario?
Ja znam za slucaj da za trece dete primaju cini mi se 10-ak hiljada. I oboje su zaposleni.

Мислим да је то две године. Ово би требало да буде до дететове 18-те године. И раније у пензију. Али мислим да то почиње да важи од 01.01. односно деца рођена од 2022 године.

Njihovo dete ima 4 god. Nismo se skoro videli ,pa cu bas da ih pitam kad se vidimo da li i dalje primaju. Ali ja mislim da primaju.

To je ono ,juče kod stare pazove svađa,i šta kaže ćelavi tamo neki ,verovatno su ga blokirali,boli me **greška,što me blokiraš.
Misliš ti da se pravoslav sekira što će tamo nekom oduzeti dedovinu i iskopati rupu ko vulkan veliku,i dići prašinu,i uzeti relativo čistu vodu a vraćati zagađenu,boli ga **greška,ćuti ,a kad dođe do njegovog dupeta videćeš kako zna da vrišti,takav tip čoveka ,u njegovom slučaju,a svi drugi isti kao on imaju svoj slučaj,najviše bi voleo da ovo sve ode u **greška ,da se njegov deo pripoji rumuniji,jer je on tamo i ne mora dalje samo dokle je njegovo ,ne zbog čega drugo nego samo što u rumuniji postoje subvencije po ha površine koju radiš.
Polako sa to pripajanje tvoja regija je mnogo vise vezana za neciju maticu dok ova nasa ne treba nikome,sve odneto, sve prodato a ulozeno nista.Zato kad vidis mecku ne raduj se moze da zaigra i kod vas.Poceti jutro sa teskom temom je strasno kako sad da gledam u miru emisiju za poljoprivrednike

Kako ne otvorise u nijenoj drugoj zemlji u evropi nista majku mu nego smo mi pokusni kunici za svako cudo koje ovaj ludi svet smisli?!?!?!?
Pa Vi u Smederevu imate aktivnog zagadjivača već decenijama pa se niste bunili.Čak ste i kuče izgradili oko Železare.A recimo već od Velike Plane se vidi kako imate lep pepeljasti horizont sve tamo ka Kovinu i Bavaništu.

Al niste samo Vi takvi eto i Bor recimo.Ništa lično naravno nego čisto kao primer kako postoje dupli standardi kad je o zagadjivanju reč.

Od 2000 je ova zemlja rasprodata i malo kasno su se neki setili da se bune tj bune se sad kad je i njihovo dvorište u pitanju.

Nema brige za lokalno stanovnistvo , reko im Vucic juce ,ako dovede Njemacku fabriku za proizvodnju elektricnih automobila da ce Loznica biti drugi najbogatiji grad u Srbiji :svinja:

Neverovatno je u kakve se manipulativne zahvate upušta.
Gleda one ljude k'o zmija žabu.
A onoj ženici najbitnije da joj asfaltiraju sokak..
Niko ni da ga pita zašto odjednom 'država' kod njih ulaže 10mil.€.
Ubedi nesrećni narod očas posla da se rudnik otvori, a da će on lično zamoliti rio tinto da budu pažljivi sa životnom sredinom i ne zagađuju mnogo..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh