Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Jbt kako mi se gade čoveče..
Ja baš volim svoju zemlju, i ponosim se što sam srbin, sremac, zovi kako hoćeš, ali ovi se baš trude da mi ogade sve..
I banalnije stvari me nerviraju, pa zbog pišljivog eura su dozvolili da mi na 100m od kuće izgrade monbat, koji navodno ne radi, u stvari samo vikendom kad inspekcije ne rade, i isto zagađuju za medalju, odpadne vode samo izlivaju, sumpor, olovo, i kojekakva čuda, i to nije jedina firma, grad budućnosti, samo daj fabrike ne bitno je sve ostalo, sere mi se od svega...
A verujte ne treba njima zakon nikakav kad im nešto treba nađu način da te ucene i dobiju to što su tražili, ne pitajte kako znam, ovako će im možda biti samo malo lakše, ništa više, ali ako su nešto naumili to će i uraditi, možemo mi protestvovati, njaka ti, ali od toga nena ništa.. Sjaši kurta uzjaši murta, ne bitno je ime i stranka

Znam da gresim sto se ukljucujem u temu ali moram da napisem svoj stav,bas me briga za tinto odrastao sam i zivim na plodnoj banatskoj zemlji i gle cuda tu je i rudnik nafte.Kad su oni poceli da rade nisu trazili niciju saglasnost i nisu placali debelo kao sada cak i stete na usevima placaju i danas 1500-2000 din po kj.Stete po floru i faunu da i ne pricamo,zato glasacu ako bude moguce zatvoriti sve rudnike i busotine koji zagadjuju vazduh i zemlju,hocu da ovo sto mi je preostalo prozivim u cistoj i ekoloskoj zemlji

Možda bi mi bili čista zemlja da smo bili okupatori kao Ameri,Nemci,Italijani...ovako moramo gledati kako da preživimo.Krater je u Majdanpeku i Boru 100god ali od tog ljudi žive,u Kostolcu isto,krater je i gde vade zemlju za crep...bitno je da ne dođe do zagađenja vode,okolnog zemljišta,vazduha naravno..
Protiv sam bilo kog okupatorskig zakona pa i zakona o exproprijaciji!!
Inače da kod nas je zakon na snazi iz doba komunizna da je zemljište u vlasništvu samo oranični sloj!!!Ispod toga treba dozvola kao recimo za kopanje bunara,podruma itd..

Bas tako samo oranicni sloj nam je u vlasnistvu a kad prodje ergela od par hiljada konja za podzemna snimanja pa jos malo dinamita ostane ti utabana zemlja ko autoput i na kraju te pozovu za nadoknadu stete,smesno.

Nije mi jasno kako se niko ne dotakne clanka o zemljistu gde jasno stoji da je to dobro od opsteg znacaja… ili tako nesto.

Verujem da je i to opcija.Da neko ne pomisli da sam politicki opredeljen nisam niti cu biti,ali boli me da sada se pitamo a kod nas su uzimali.Lako je u BG protestovati treba pmoci Bg izmestiti saobracaj u krugu 5km od centra sva sedista firmi koja su posle 2000 god prebacili svoja sedista u BG izmestiti nazad i eto ti nema vise aero zagadjenja bice najcistija metropola.Sta kazu ekolozi na ovaj predlog?

Ако већ ни од чега другога не могу себе да поштедим у животу, оно бар гледања ТВ могу. Но данас поподне, кадгод одем да обиђем старамајку, видим да се на ТВ-у врте неки ликови који у ванредним емисијама, к'о да је рат избио, разглабају о тим некаквим блокадама. Исто видим да се понавља и на Интернет порталима већ недељу уназад.

Ал' ме једно брине у вези са тим: једни протестују и притом блокирају путеве, а они други, који год они били, се спремају да праве контраакције оним првим, да прекину те блокаде.

Из перспективе некога ко се упутио својим послом далеко од куће или са некиме на задњем седишту аута коме је потребна помоћ што пре или просто уморан после посла хоће да се врати кући, ове блокаде путева не допадају никако, нити сматрам да ће то више да изнервира влас', него када би протестовали влади испод пенџера.

Ал' главна ствар коју примећујем је - полиција ћути... Они, којима је посао да одржавај ред и мир, у шта спада и слобода кретања, уместо да организаторима ових блокада наложе да не блокирају путеве, да их склоне одатле, да нађу неку другу локацију за организовање протеста, они ћуте. Као да се намерно ствара ситуација да дођу у сукоб ови који протествују блокирајући путеве, са онима који су на том путу са потребом да ту прођу. Није страшно када је протест код зграде владе, па буде блокирана Кнеза Милоша и Немањина - ту вазда можеш да се провучеш негде около, ал' када буде блокиран пут због кога ћеш морати да правиш неколико десетина километара обиласка по ко зна каквим џадама, то може да изазове мнооооого фрустрација и од једне варнице и ружних речи, може да избије велико срање. Спречавање тога је посао полиције, а она ћути и нешто не видим да се она појављује у довољном броју и са потребном опремом. Нема их... да раде свој посао.

А не могу да се отмем утиску да би и власти и назови опозицији одговалало да избије мало пичкарања, да покушају то да искористе за неку своју пропаганду. А то не ваља. И то много не ваља.

Prošle subote nisi gledao-bila je mnogo drugačija situacija od današnje.
Danas policija nije smela da reaguje jer je bilo poprilično mase.

И мени тако изгледа. Оволики број се није очекивао. Да изађе контра митинг никоме није у интересу да добије разбијену главу за коју год групу дошли. Вероватно се очекивао кркљанац али неће људи да потуре главе. Оно у нс покушај провокације али се види како су се ограђивали од инцидената остали учесници. Следеће недеље ако буде нешто очекујем велико присуство полиције.
А за медије немам речи.

Haha
dcfcd28fe56eec3ed4c769c2b9d0da07.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh