MOMOSARIC
Član
Crno crveno ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nazalost clan porodice posle ww2 je tamo sluzio vojsku pa iz prve ruke.Ovde znamo da ljetnji pljuskovi 90 posto krecu odatle . Ovde je stari narod ljeti samo gledao kad ce se naoblaciti sa Papuka i dali ce kisu prevuci Kozara i Motajica obicno ili cemo i mi dobiti . Od kad su ovi radari jasno se vidi da cesto razvoj se desi bas tu za svu regiju .
Pa tu je i Jasenovac blizu , al nije pravilo ...Nazalost clan porodice posle ww2 je tamo sluzio vojsku pa iz prve ruke.
Da.da. A moze i crno sivi- rasprskavajuci.Crno crveno ?
Pre par sati listam TV posle sto godina i iskoci mi video kako onaj ciko tuce levicom onog na bageru u Sabcu. I tu pricaju kako je taj covjek manijak ovo ono, a majstori nisu ubacili dio videa gde stizu ovi palijasi.Da li je gledao neko na rts emisiju rec na rec? Napadali ljutito jedni druge da bi na kraju emisije kamera malo duze snimala kako se svi srdacno rukovali i caskali?! Pa majka mu stara pa kad nas vec mazete strpite se malo pre smeha
E pa ti sa sačmom uglavnom i viju vepra.Puca ga sa duplom nulom ili PP pa se čudi kad ponese.Pa se još čudi kaže lete dlake i prašina,a on ne pade Pa još oni što pucaju po svaku cenu pa gadja daleko.Na svinju nikako bez breneka.Ma bolje Tomson. Mada može i sačma 8.55.
Dupla nula i PP nisu zabranjeni,postoji samo preporuka da se ne koriste,a Srbi poznati kao narod koji poštuje preporuke.Лов црне дивљачи или високе је једини лов у којем је дозвољена уоотреба сачмарица поред карабина. Једино што је у таквом лову када се користе сачмарице законски дозвољено употреба појединачног зрна. Сачма типа 0,00,ПП су строго забрањене због мале зауставне моћи и рањавања дивљачи и ловаца који учествују у таквоме лову. За карабине је обавезно ловачко зрно никаква војна шиљата и зарезана зрна. И то минимално 7мм и 9гр тежине. Рањени вепар ако му приђеш напада 99%зато се никада рањена дивљач не тражи ноћу и сам и подану је најбоље више искусних ловаца да врше претрагу. И када се прилази мора се добро осмотрити какав положај заузима дивљач која лежи јер може да се укурви и прави да је мртав, а онда од једном скочи и напада без милости. Свако лежање са савијеним ногама испод тела значи да се дивљач притајила осим опружене на страну али набоље је испалити још један метак у дивљач и не ризиковати.
Друже ловни сам радник и знам шта причам, каква препорука о не кориштењу?Dupla nula i PP nisu zabranjeni,postoji samo preporuka da se ne koriste,a Srbi poznati kao narod koji poštuje preporuke.
Три у ред или ПП зависи ко га како крсти, а милиметража зрна зависи за који калибар их пакују. Иду од 7,5 до 8,5мм пречник кугле, највеће зло од метка за лов јако пуно људи је рањено и погинуло од те муниције. Склоно је великом рикошетирању од земљу, грање или неку другу препреку. Дивљач оадне тек ако је погођена негде у виталан део, а то је реткост обично оде рањена и данима крвари док не угине. Доста пута смо у великим вепровима налазили по неколико таквих кугли под кожом или учаурене негде у месу. То је више метак за неку војну или полицајску употребу и блиску борбу.Čekaj,00 6 ili 6.5 mm a šta je pp,ja znam za tri ured ali tri u red je drugačije kod 16-ke i 12-ke,čini mi se tri u red kod 12-ke je 7,5 mm i 9 kom u patroni.
Ih pa onda pola njih treba vraćati iz lova,pogotovo one matore To što piše i stanje na terenu,nebo i zemlja.Друже ловни сам радник и знам шта причам, каква препорука о не кориштењу?
У закону о дивљачи и ловству стоји јасно :
Члан 77
Став 2:
Забрањено је ловити дивљу свињу муницијом за не олучене цеви(сачмом), осим кугле.