Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Primjer zvuka obicnog zrna pucanog iz vece daljine , bezveze video , ali od 1:40 pa dalje , moze se par puta cuti zvuk najvjerovatnije 7.62 metar dva iznad glave . Zvuk potkalibarskog je sasvim drugaciji

Скоро па ехперт....
224cf786afabd2b9ff54b55127e52cb9.jpg

Geci,Sapatnik, bas gledam po yt,interesanta igra ako uhvatim vremena i drugara nateracu da mi skine neku stariju verziju i instalira.

To na mobilnom igram,za komp ti bas treba dobra masina za tu igru

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Zvuk potkalibarskog je sasvim drugaciji
:unsure:

Момо, као мислиш поткалибарни? Мислим знам поткалибарне "ћускије" код арт-оруђа, знам и за "екселерејтор" муницију коју је ономад направио "Ремингтон", ал' за "сингапурћански" САР 80, који је у 5,56, не знам да има неки поткалибарни метак. И онако је то 5,56 зрнашце малешно (4 грама) - како то додатно да се смањи? Да није у питању било неко зрно са челичним језгром?

:unsure:

Момо, као мислиш поткалибарни? Мислим знам поткалибарне "ћускије" код арт-оруђа, знам и за "екселерејтор" муницију коју је ономад направио "Ремингтон", ал' за "сингапурћански" САР 80, који је у 5,56, не знам да има неки поткалибарни метак. И онако је то 5,56 зрнашце малешно (4 грама) - како то додатно да се смањи? Да није у питању било неко зрно са челичним језгром?
Pa istrazi , koristili su neki original metak sa umanjenim zrnom u precniku , imalo je specificnu spiralnu putanju sa "zabacivanjem " u letu ?

Геци, љљљ. Имам и на пс4 али ме интернет убија. Повезивао сам и преко мобилног интернета али га прогута. Тако да за сада пс скупља прашину.

Jedan dogadjaj iz rata . U sumi grabovoj poznatoj , u blizini jednog veceg grada , devedest i neke blizu iza linije , mi na 80kama , u slobodnom vremenu sjedili oko nekog kamena , nas 4 igrali karte .. i cuje se samo nesto frrrr i zamislite , proletjelo izmedju nas 4 udarilo u grab debljine 20ak cm probilo , rupa da mos gledati kroz nju , na izlazu kao potpira , udarilo u drugi grab i tu uskopamo sjekirom , to malo zrnce singapursko deformisano kao palacinaka ?? Urezali smo imena na tom grabu.

Геци, љљљ. Имам и на пс4 али ме интернет убија. Повезивао сам и преко мобилног интернета али га прогута. Тако да за сада пс скупља прашину.
Ima i cerka komp i sin ali nema sanse da dodjem na red pa moram na mobilnom

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Pa istrazi , koristili su neki original metak sa umanjenim zrnom u precniku , imalo je specificnu spiralnu putanju sa "zabacivanjem " u letu ?
'Ебаји га - не знам.

Могуће да су Хрвати ко зна где купили старе муниције 5.56 за зрном XM 193. Оно је знало да се тумба. Чак се и не сећам који САР има корак жљебова. Могуће да је била у питању комбинација тог зрна и корака жљебова као на првим М-16.

Baš je tako ali zato kosa stoji ko ježeve bodlje. Onaj koji pogodi se ne čuje ako je ispaljen pojedinačno da se može identifikovati. U opštoj zbrci čovjek i ne zna šta ga je snašlo. Jednostavno se ugasi. Nestane slike. Tek poslije dolaze svi ostali problemi.
Prvih par dana je najgore,kako vreme odmiče tako se čovek navikne.Još ja tek što se skinuo pravac ratište (doduše vojna vežba kako ga predstavljali).Gomila pogubljenih klinaca.Još sam ja bio trupna PVO,al nam zapadalo da radimo stvari za koje nismo spremani.Odeš na položaj koji je kao van ratnih dejstava,a za par sati se ispostavi da si došao mečki na rupu.Niti znaš kako treba da se ponašaš kad krene pucnjava sem da zalegneš,snajpersku vatru do tad niko nije ni pominjao,a prilično je zeznuto kad prozuji iznad glave,a pojma nemaš odakle.Pa na teži način na tudjem primeru vidiš šta je dobar zaklon,a šta nije.

Misliš da mi je pancir,a onda vidiš kako nekog pakuju u vreću koji je imao isti,ali je dobio pancirno zapaljivo po sred ploče.

Mi formacijski nismo dužili snajper,a uredno je u vod stigao par M76,pa se neki osokole da nose snajper pa kad vide da komšijski prvo njih vreba onda bacaj u kanal :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh