Chat 11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inače moj komšija jedva preživeo jedan svinjokolj,našli se pametni da dave vepra od 250kg na obaranje.Vezali mu noge i obore ga,e sad 250kg je 250 kg,obore ga na bok,noge vezane štranglom i ovi zatežu on prišao da kolje,kako je krenuo da ubada tako ovaj što držao prednju desnu pusti kad je cimnuo,a ovaj mučenik se tako namestio dok je klao da ga je lupio nogom po sred rebara.Polomi mu rebra i rebro probuši pluća,još dok se svi dotrčali zbog kuknjave on ostao da leži na zemlji.Napunila se pluća nedelju dana bio na intenzivnoj.

Крв ти јбм, мене је два пута до сада напао вепар али оба пута сам се извукао. Први напад сам избегао скоком у страну и рањавањем истог, а други пут када ме је напао тај није имао среће на метар од ногу успео сам да га погодим између очију. У обадва случаја нисам био свестан последица, први вепар је био преко 130-140кг,а други је био око 100кг. Тек касније андреналин одради своје и одузме ти доње екстремитете.
Nemate vi ni priblizno takve , na papuku i ostalim slabo naseljenim podrucjima, pricao sa jednim,vepar preko 10g star i 250kg , kaze pogodi ga a ovaj ni nezna da ga pogodio samo se digne prasina sa njega(love jelene pa nisu mali kalibri) , treba malo vise da padne.

Hoce li sad lovacko udruzenje uciniti nesto da se smanji populacija divljih svinja ili ce cekati da napadnu jos nekog covjeka???

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Шта може ловачко друштво ако раде по плану газдовања, нема ту неког великог смањења бројности. Једноставно крив је ловац рањеној дивљачи се прилази крајње опрезно поготово када је вепар у питању.

Nemate vi ni priblizno takve , na papuku i ostalim slabo naseljenim podrucjima, pricao sa jednim,vepar preko 10g star i 250kg , kaze pogodi ga a ovaj ni nezna da ga pogodio samo se digne prasina sa njega(love jelene pa nisu mali kalibri) , treba malo vise da padne.
E to je bas na obroncima Papuka , izmedju Pozege i Broda , preko puta mene nekako ako sam razumio . Inace pust kraj gdje su Srbi zivjeli uglavnom a ovima sto su ostali bilo monotono pa otisli u Irsku .

Kad se prisetim jednom je divlja svinja usla u selo kod nas pa nekome u dvoriste,pa dosli lovci skoro si al niko nema municiju za svinje. Pa ispalili u nju preko 70 patrona,znam da jedan lovac radio sa nama pa ga zajebavali da nisu oni ubili svinju nego je svinja dobila trovanje

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Proljetos su kod komsije dosli neki polu divlji u vocnjak, lovacko drustvo ih pustilo u sumu, komso zatvorio i pozvao lovce, oni odvezli i opet pustili, posle se kaje sto nije ostavio za sebe

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Ima kod mene na fruskoj gori kapitalaca obicno su to samci veprovi otisak papaka sirok ko šaka preko 200 kg komad ,imam parcelu pod samom sumom ,po 10 komada u krdu izlazi na njive i rije ,video sam i 5 košuta .

Kod nas jedna svinja sisla u selo.Srndace vidjam kad kad.Svinju nisam ali ima ih skoro pao jedan od 170kg.

Jedan je ovde imao divljeg vepra u stali, kao prase ga ubacio i gaijo.
Pre par dana poceo da divlja, vrata izvalio komplet sa stokom, 170 kg bio.
Njegovi kuci ga nekako vratili u stalu i poduprli vrata a njega zvali odmah da dodje kuci.
Kad je dosao bilo samo jedno resenje, metak.
Drugaru slao slike kad su ga ogulili, na grudnom kosu, pleckama i vratu je koza 3cm debljine, (mereno) ovaj mi pokazivao slike.
Tu sacma moze samo da ga pocese, treba neki ozbiljan kalibar i opet moze daleko da odnese, jako zilava zivotinja.
Mi bas treba u nedelju da idemo na svinje ali posle ovog, bome nije mi svejedno!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
E to je bas na obroncima Papuka , izmedju Pozege i Broda , preko puta mene nekako ako sam razumio . Inace pust kraj gdje su Srbi zivjeli uglavnom a ovima sto su ostali bilo monotono pa otisli u Irsku .
Tu su nekad živele najgore ustaše, na Papuku. Odzak u Bih i Papuk najpoznatiji po tome bili.

Tu su nekad živele najgore ustaše, na Papuku. Odzak u Bih i Papuk najpoznatiji po tome bili.
Ovde znamo da ljetnji pljuskovi 90 posto krecu odatle . Ovde je stari narod ljeti samo gledao kad ce se naoblaciti sa Papuka i dali ce kisu prevuci Kozara i Motajica obicno ili cemo i mi dobiti . Od kad su ovi radari jasno se vidi da cesto razvoj se desi bas tu za svu regiju .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh