Chat 10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vladarski tron i narodni predstavnik su na suprotnim stranama. Jedno drugo isključuje. Tron omogućuje moć nad narodom. Kad bi pravi narodni predstavnik došao na tron morao bi biti protiv naroda jer drugačije ne može vladati.

Samo ne treba zaboraviti jedno:
Svaka revolucija je finansirana/planirana iz nekog nevidljivog centra moći..
Dali je negde zabeleženo da je na vladarski tron posle revolucije zaseo neki pravi narodni predstavnik?

Još veća šarena laža su tzv 'demokratski' izboru u 'modernim' državnim uređenjima zvanim parlamentarna demokratija..
Izanalizirajte pola veka vladavine navodno najnarodnije vlasti na Kubi.. I tu braća zasela pa ne puštaju..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Kuba, komunizam i demokratija ne idu u istu rečenicu. Komunizam je bolest, želja da otimaš i deliš tuđe...Ovi moderni milijarderi su komunisti, i oni hoće da imaju tuđe...

Meni je najindikativnije kad neki kažu: imao si izbore, i šta sad 'oćeš? Jesi li birao?

Jedna od jačih lakrdija je bio 5.oktobar, kada su vladara kojim narod nije bio zadovoljan, zamenili likovi koje narod nije mogao ni zamisliti..

Prava demokratija bi bila da narod dobije ono sto je zasluzio. Cesto i bude tako ili priblizno tako.Nebi trebala moderna demokratija da bude samo dan izbora i samo koji je glavni baja izabran i to ti je to 4 godine , a kod nas je to tako , To bi trebalo da bude ziva materija , stalni rad i stalno sazrijevanje naroda i onda i njegove zajednice.
Nesto sto mnogo lici na pravu dekokratiju je u Svajcarskoj , oni npr imaju svake nedelje vise referenduma , vecinom lokaljih ali i drzavnih .
Svaka bitna stvar pa i na lokalnom nivou se rjesava referendukom , dotle kad u nekom gradicu npr dali rusiti neku staru gradjevinu ili praviti neku ulicu ili posjeci drvo bukvalno cesto sve ide na referendum , koji jesad vec i elektronski ko hoce .

Ti stalno pišeš da narod u našim 'državama' nešto bira svake 4 godine, a to naravno, uopšte nije tačno.
Pa tako stičem utisak da si i ti u toj biranoj/ponuđenoj ekipi.
Dali ti znaš nekoga, da je kod nas dobio to što je hteo, izuzimajući ovu mafiju koja sebi režira izbore i biračko telo, a to uvek podvodi pod 'narod'.?
Koliko vidim i kod vas u RS ekipa 'drma' već dvije decenije i nema boljih. A nekako uvek bivaju 'izabrani' na 'izborima'..

Poenta moje price je bila , i kad se izabere vlast , ovako ili onako , to nebi trebala biti zavrsena prica za 4 god . Bar za one koji oce istinaku demokratiju . Pa sam naveo primjer svajcarske koji tako rade vec vise od 200g i imaju rezultate. Sto bi predsjednik snosio odgovornost da donese odluku neku nejasnu , nek narod ponovo odluci i to je to . Samo jedna temica , nista vise , nisam pominjao regularnost izboranovde

E onda moraš malo proučiti materiju koja se na visokim školama izučava u predmetu 'Uređenje države/Državni sistemi' itd..
Dakle treba ustanoviti ispravan sistem izbora državotvornog uređenja. Švajcarci su samosvestan/praktičan/pragmatičan narod i svoj novac troše racionalno.
I zato ga i imaju dovoljno.
A nama ne smeta da našim novcima raspolažu lopuže, i zato nemamo šta da se bunimo radi toga što se čak i bung-bunga žurke finansiraju našim novcem..

Код швајцараца на гласању има и неколико питања поред избора кандидата. Нешто као референдум.

Hristos vaskrs

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
187f1fd2adce36a8d41be4c441007fb2.jpg

Hristos VASKRSE.

Ja pomenuo praktičan i dobar sistem demokratije u Svajcarskoj a Mirosti samo ponovi isto što sam i ja rekao i dobija lajkove a ja ne??
Dabome da mi nije bitno al me samo čudi kako ovde funkcioniše na forumu demokratija ili je zbog Uskrsa? :cao:

Vec imas previse lajkova, u top 10 si na forumskoj listi
A sto se tice demokratije....
objasnjeno je lepo u filmu Kosa
Demokratija je kada beli covek posalje crnog coveka da ubja zutog coveka,
20000km daleko od svoje kuce, pod izgovorom da brani bezbednost svoje zemlje, koju je oteo od crvenog coveka

Poslednja izmena:
Hristos VASKRSE.

Ja pomenuo praktičan i dobar sistem demokratije u Svajcarskoj a Mirosti samo ponovi isto što sam i ja rekao i dobija lajkove a ja ne??
Dabome da mi nije bitno al me samo čudi kako ovde funkcioniše na forumu demokratija ili je zbog Uskrsa? :cao:
Niste koalicioni partneri.
Demokratija=komunizam=utopija=fatamorgana

Poenta moje price je bila , i kad se izabere vlast , ovako ili onako , to nebi trebala biti zavrsena prica za 4 god . Bar za one koji oce istinaku demokratiju . Pa sam naveo primjer svajcarske koji tako rade vec vise od 200g i imaju rezultate. Sto bi predsjednik snosio odgovornost da donese odluku neku nejasnu , nek narod ponovo odluci i to je to . Samo jedna temica , nista vise , nisam pominjao regularnost izboranovde
SRBIJU SI LADNO UPOREDIO SA SVAJCARSKOM ❓ :haha:
Jos danas cu da odreagujem i da dobijem preciznu informaciju od botova iz juzno banatskog regiona da li si bot jer ovih 16 500 postova ukazuje upravo na to a ako jesi bices sankcionisan od strane moderatora a od strane clanova foruma ces biti zigosan a sve aludira na to . Do juce si radio na marketingu za vakcinaciju a sada Srbiju uporedjivati sa Svajcarskom a ovde vise socijalnih slucajeva nego u Bangladesu🆘
A ja vidim jos dok sam pustao Bil Klintona kako mazi po glavi psihopatu koji place i grca a ovaj ga finansira narodnim parama odredjenu reakciju sa tvoje strane kao da ti nije leglo adekvatno a ovo ce da se proveri pod hitno necu danas zbog uskrsa ali osim botova iz juzno Banatskog okruga kod mene u komsiluku je jedna baba koja se mnogo jako kotira u stranci i tamo je vrlo bitan stih .Videcu preko babe da li su umrezeni sa clanovima iz RS I VRLO BRZO CE SVE BITI OBELODANJENO:udri:

Hristos VASKRSE.

Vaistinu Voskrese!

saricu, zavist je greh..
Btw. Zaista ti se čini da ja ponavljam ono što ti pišeš?
Dalje, počinje mi se činiti da te moj ljuti ideološki protivnik @mornar(inače fer borac) pravilno identifikuje.
Što se tiče lajkova mogu da ti ih poklonim ako ti toliko znače, ali veruj mi na reč da nikom nisam slao pp da me lajkuje..
I na kraju, tvoj sistem 'demokratije' na forumu ne funkcioniše, kao ni u realnom životu..

Eto moram odgovoriti a nemam više volje.
Prvo nisam zavisan figurativno je bilo i nisu mi bitni lajkovi to sam već rekao nego reakcije na skoro isti post mi zanimljivi
A jesu skoro isti ova dva posta sto sam naveo.
Nisam ni rekao da si trazio.
Mornareve te priče oko vučića me ne zanimaju uopšte
Itd itd
Nego se pitam više što pišem više ovde kad za istu stvar nema podrške? To je bila poenta
Najvjerovatnije ću ja ko zombi tražiti drugu razonodu. Izmijenila se ovde situacija zadnji par god.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh