Svaka vakcina nosi rizik ali je procenat veoma mali.Kad si bio dete da li si se vakcinisao protiv boginja ili neceg slicnog.Jesi.Da li bi ti mogao meni ili bilo kome da das napismeno da posle vakcinacije nece biti nikakvih problema I da se nece zaraziti koronom
Послато са moto e5 play помоћу Тапатока
I tada su se desavale komplikacije kod nekih ali je to retko.
Ovde su dosta vakcinisanih kineskom.Kod nje stices antitela tek 30 dana posle revakcinacije.Mnogi se opuste pa ih zadesi.
Mislim da slabo stiti za razliku od drugih vakcina.
Procente za druge si sigurno procito negde.
Za fajzer nisam siguran za koliko se sticu antitela.
Astrazenka 20 dana posle prve doze.Mozes da se zarazis ali je % mali.I ako zakacis neces prenositi i procices sa lakom klinickom slikom.Nema hospitalizacije srednjih teskih i smrtnih ishoda.
Ruska je slicna sa astrazenekom.
Moderna slican sa fajzerom.
Evo ko je ispratio aferu sa astrazenekom sve se znalo unapred politicka igra.Uterali im englezi jos pre mesec dana kada su im rekli da nece moci da im isprouce dogovorene doze.Sada EU trazi oko 60mil od 110 ugovorenih.Obustavili trenutno pa vratili jer umiru ko musice a slabo stoje sa vakcinama.
Da nepisem brojke gde je sta nadjeno i nista nisu dokazali da ima povezansot sa vakcinom.40 slucaja na 20mil u EU.
Dok su ovi obustavili u Kandi, J Koreju, Australji, Indiji se pelcovali na veliko.
INdija samo stancuje vakcine nadjite pa vidite koje i koliko i za koga prave.
A komplikacije koje mozes imati i da prodjes lako inficiran bez vakcine procitaj u novini Danas juce je bio tekst ja mislim.
Mnog je veci rizik da budes nevakcinisan nego vakcinisan.Tvoj izbor.Toliki je strah od vakcina da ovo nije normalno a ljudi nekapiraju koje sve komplikacije mogu da imaju ako prodju "lako".Ne tvrdim da ce kod svih biti ali mnogi imaju probleme od perutanja koze opadanje kose, upalu srcanog misica, trombovi...