Chat 10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neki izgleda nemaju obizira za stare, za mlade, za ljude koji imaju neki zdravstveni problem i znaju cim ih dohvati ovo cudo da ce biti na druom svetu.

Ajd sto neveruju nego jos blebecu o raznim teorijama zavera plase ove sto bi se mozda i pelcovali.Kao maske nestite 100%, pa nesetite ali smanjuju rizik od prenosa time stitis i druge a ne sebe.To su brnjice.

Ljudi u Japanu ih nose cim imaju prehladu ili grip to je i ranije bilo normalno kod njih, kulturniji ljudi nece da ugrozavaju drugog.Ovde koga bola Q bitno je da se ide na zurku.

Kod mene u selo umro čovek koji je radio u svajcarskoj . Zarazio se i odmah se pogorsalo stanje . Oko mesec dana bio na respiratoru , i kad su videli da nema napretka isključili aparate i gotova priča.Da napomenem čovek je bio ko tenk , uvek na kratke rukave isao. Ako nisu u svajcarskoj dobri lekari ja neznam gde su i opet nisu mogli da ga spasu.Problem oko korone je sto je kao na nagradnoj igri ,nezna se ko će da dobije nagradu . Jedino sto je ovde nagrada kovčeg .

Zorane odgovor na to pronadjite u mojoj poslednjoj poruci.
Nemam potrebe da tražim odgovor.jer mi je Vaš stav poznat a isto mi je poznato i Vaše iskustvo sa ovim.Te dve stvari se ne slažu nikako.
Problem je što ste Barbulu uvredili prvi i onda priča ide u pogrešnom pravcu.
Mislim da imate problem kada se pojavi deugačije mišljenje koje naravno postoji.Neću da zalazim dublje,kao kolega iz Kruševca jer koliko vidim nije situacija svugde ista.

Neki izgleda nemaju obizira za stare, za mlade, za ljude koji imaju neki zdravstveni problem i znaju cim ih dohvati ovo cudo da ce biti na druom svetu.

Ajd sto neveruju nego jos blebecu o raznim teorijama zavera plase ove sto bi se mozda i pelcovali.Kao maske nestite 100%, pa nesetite ali smanjuju rizik od prenosa time stitis i druge a ne sebe.To su brnjice.

Ljudi u Japanu ih nose cim imaju prehladu ili grip to je i ranije bilo normalno kod njih, kulturniji ljudi nece da ugrozavaju drugog.Ovde koga bola Q bitno je da se ide na zurku.
Da li si ti pre ovoga nosio masku kad si bio prehladjen a sto se blebetanja tice ne znam ko ovde blebece i plasi narod kako ce neko odapeti ako se razboli jer za njega nema mesta u bolnici i predstavlja se da zna kompletnu situaciju po bolnicama i zna sta je sa svakim krevetom kao da dobija kompletan izvestaj od ministarstva zdravlja

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Da li bi ti mogao meni ili bilo kome da das napismeno da posle vakcinacije nece biti nikakvih problema I da se nece zaraziti koronom

Pet meseci se ovde par ljudi sprda sa bolesnima pa i umrlima. Kada se tim znalcima uputi neka ostrija rec ili drugacije misljenje kao da im oci vadis.

Sta te boli cose kako je meni bolje nemoj da unosis paniku i plasis narod

Ja ne razumem zašto ti imaš potrebu u sve da se meśaš. Nema teme gde ne pametuješ. A nigde nešto pametno nisi izneo . Samo protivrečiš i omaložavaš.

Poštujem svačije mišljenje. I svako gleda kako je kod njega u okruženju. Ponovilo se ovde dosta puta da niko nije rekao da korone nema, nego da se samo diže prevelika panika i preduzimaju neracionalne mere. Evo kod nas ovaj prvi vikend sad kada su najavili ove mere da nema kafića, restorana, bioskopa i tako dalje, u univeru gužva nema slobodnih korpi za kupovinu! I sad tu korona neće ništa a u kafićima hoće..... Pišete da umiru oni koji imaju slab imunitet i neke hronične bolesti, evo opet jedan primer kod mene. Ženin teča (sada ima oko 70 god) ceo život metiljav i slabog imuniteta, malo malo pa bolestan. Pre jedno 5 godina zaradi ozbiljno oštećenje pluća, rad pluća pao na nekih 40 % i od onda ništa ne može da radi jer ne može da nadiše. Kad je krenula korona iz kuće nije izlazio, ponekad do kapije prošeta i to sa maskom i nikakve kontakte nije imao. I pre par meseci mu se slošilo i odvedu ga u bolnicu i nadju mu da ima koronu. Niko ne zna odakle je dobio jer nigde nije išao niti imao kontakte ali eto ima. Odležao 2 nedelje u bolnici i poslali ga kući, eno ga isti ko i pre korone. A po pisanjima i njihovim tvrdnjama da stradaju najviše hronični bolesnici i sa slabim imunitetmom, onda ako je neko trebao da strada to je ženin teča jer su mi i ovako pluća bila sjebana. Što, na kraju, mene kao lajika što se ove oblasti tiče i koji posmatram činjenično stanje i donosim zaključke na osnovu neke logike, dovodi do zaključka da oni nemaju blage veze ni koga napada taj virus, ni zašto nekog napada taj virus a osobu pored njega ne. Opet kažem, poštujem svačije mišljenje i nikog ne vredjam. Ima nešto, nije da nema, ali malo samo pažnje. A kome je sudjeno, sudjeno je, dok ovi pametniji od nas ne skontaju stvarno o čemu se radi pa možda onda i nekog izleče.... ZDRAVI BILI!

Problem je sto ljudi kada govore o bolesti pisu o licnim iskustvima ili ono sto su videli dok drugi pisu o teorijama zavere i nagadjanjima.

Ja ne razumem zašto ti imaš potrebu u sve da se meśaš. Nema teme gde ne pametuješ. A nigde nešto pametno nisi izneo . Samo protivrečiš i omaložavaš.
A ko je ovde izneo nesto pametno,ajde vi pametni dajte neki argument zasto bi neko trebalo da se vakcinise kad se I vakcinisani razboljevaju i prenose virus, I kojom bi logikom zemlje koje proizvode vakcinu istu prodali drugome a da nisu vakcinisani svoje gradjane

Poštujem svačije mišljenje. I svako gleda kako je kod njega u okruženju. Ponovilo se ovde dosta puta da niko nije rekao da korone nema, nego da se samo diže prevelika panika i preduzimaju neracionalne mere. Evo kod nas ovaj prvi vikend sad kada su najavili ove mere da nema kafića, restorana, bioskopa i tako dalje, u univeru gužva nema slobodnih korpi za kupovinu! I sad tu korona neće ništa a u kafićima hoće..... Pišete da umiru oni koji imaju slab imunitet i neke hronične bolesti, evo opet jedan primer kod mene. Ženin teča (sada ima oko 70 god) ceo život metiljav i slabog imuniteta, malo malo pa bolestan. Pre jedno 5 godina zaradi ozbiljno oštećenje pluća, rad pluća pao na nekih 40 % i od onda ništa ne može da radi jer ne može da nadiše. Kad je krenula korona iz kuće nije izlazio, ponekad do kapije prošeta i to sa maskom i nikakve kontakte nije imao. I pre par meseci mu se slošilo i odvedu ga u bolnicu i nadju mu da ima koronu. Niko ne zna odakle je dobio jer nigde nije išao niti imao kontakte ali eto ima. Odležao 2 nedelje u bolnici i poslali ga kući, eno ga isti ko i pre korone. A po pisanjima i njihovim tvrdnjama da stradaju najviše hronični bolesnici i sa slabim imunitetmom, onda ako je neko trebao da strada to je ženin teča jer su mi i ovako pluća bila sjebana. Što, na kraju, mene kao lajika što se ove oblasti tiče i koji posmatram činjenično stanje i donosim zaključke na osnovu neke logike, dovodi do zaključka da oni nemaju blage veze ni koga napada taj virus, ni zašto nekog napada taj virus a osobu pored njega ne. Opet kažem, poštujem svačije mišljenje i nikog ne vredjam. Ima nešto, nije da nema, ali malo samo pažnje. A kome je sudjeno, sudjeno je, dok ovi pametniji od nas ne skontaju stvarno o čemu se radi pa možda onda i nekog izleče.... ZDRAVI BILI!
Ja mislim da je ovo jedno od najboljih objašnjenja,bez vređanja,tj.ponižavanja drugih.Bravo.Sve je tačno da ne može biti tačnije.
Moj jedini savet ili možda i molba: Zdravstvene ustanove obilazite u širokom luku sem u slučaju da morate.U tom slučaju protokoli koji su se menjali već desetinu puta ne mogu da utiču na Vas.Ako već morata,neka Vam je Bog u pomoći-Pozdrav.

Ja mislim da svi treba da se čuvamo jer u ovoj zarazi nema pravila i nezna se koga moze da unisti. Meni cerka se zarazila u skoli ,pa zena dobila od ćerke a ja ništa . Nonstop sam bio u kući nisam se čuvao uopšte .Neznam kako se nisam zarazio ali nisam . Bio sam ubeđen da nemam simptome pa sam otisao na testiranje . Rezultati negativni.Ovo sve ne znači ništa jer neko drugi nije te sreće da mu prođe kao obićna prehlada . Drugar iz vš je umro posle nekoliko dana komplikacija a 35 godina je imao. Jeste bio je srćani bolesnik ali je bio u dobrom stanju dok ga korona nije zadesila .sad objasni njegovim roditeljima i ženi i deci da ne šire paniku među ljude jer ovaj virus nije baš takav kako ga opisuju.Hoću reći ne dao Bog nikome da izgubi nekog voljenog . A sto se tiče vakcina ja oko toga nisam merodavan da kažem da li treba ili ne treba da se uzimaju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh