Chat 10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poštujem svačije mišljenje. I svako gleda kako je kod njega u okruženju. Ponovilo se ovde dosta puta da niko nije rekao da korone nema, nego da se samo diže prevelika panika i preduzimaju neracionalne mere. Evo kod nas ovaj prvi vikend sad kada su najavili ove mere da nema kafića, restorana, bioskopa i tako dalje, u univeru gužva nema slobodnih korpi za kupovinu! I sad tu korona neće ništa a u kafićima hoće..... Pišete da umiru oni koji imaju slab imunitet i neke hronične bolesti, evo opet jedan primer kod mene. Ženin teča (sada ima oko 70 god) ceo život metiljav i slabog imuniteta, malo malo pa bolestan. Pre jedno 5 godina zaradi ozbiljno oštećenje pluća, rad pluća pao na nekih 40 % i od onda ništa ne može da radi jer ne može da nadiše. Kad je krenula korona iz kuće nije izlazio, ponekad do kapije prošeta i to sa maskom i nikakve kontakte nije imao. I pre par meseci mu se slošilo i odvedu ga u bolnicu i nadju mu da ima koronu. Niko ne zna odakle je dobio jer nigde nije išao niti imao kontakte ali eto ima. Odležao 2 nedelje u bolnici i poslali ga kući, eno ga isti ko i pre korone. A po pisanjima i njihovim tvrdnjama da stradaju najviše hronični bolesnici i sa slabim imunitetmom, onda ako je neko trebao da strada to je ženin teča jer su mi i ovako pluća bila sjebana. Što, na kraju, mene kao lajika što se ove oblasti tiče i koji posmatram činjenično stanje i donosim zaključke na osnovu neke logike, dovodi do zaključka da oni nemaju blage veze ni koga napada taj virus, ni zašto nekog napada taj virus a osobu pored njega ne. Opet kažem, poštujem svačije mišljenje i nikog ne vredjam. Ima nešto, nije da nema, ali malo samo pažnje. A kome je sudjeno, sudjeno je, dok ovi pametniji od nas ne skontaju stvarno o čemu se radi pa možda onda i nekog izleče.... ZDRAVI BILI!
Ima neke price da nas prskaju iz vazduha sa virusom, mozda je tako teca pazario 😁 ja licno nesto ne verujem u to ali dam cuo. Moje misljenje je da i ako rade to, to se drzi u velikoj tajnosti i niko to ne bi saznao a ne slikao....

Svaka vakcina nosi rizik ali je procenat veoma mali.Kad si bio dete da li si se vakcinisao protiv boginja ili neceg slicnog.Jesi.

I tada su se desavale komplikacije kod nekih ali je to retko.

Ovde su dosta vakcinisanih kineskom.Kod nje stices antitela tek 30 dana posle revakcinacije.Mnogi se opuste pa ih zadesi.

Mislim da slabo stiti za razliku od drugih vakcina.
Procente za druge si sigurno procito negde.

Za fajzer nisam siguran za koliko se sticu antitela.
Astrazenka 20 dana posle prve doze.Mozes da se zarazis ali je % mali.I ako zakacis neces prenositi i procices sa lakom klinickom slikom.Nema hospitalizacije srednjih teskih i smrtnih ishoda.
Ruska je slicna sa astrazenekom.
Moderna slican sa fajzerom.

Evo ko je ispratio aferu sa astrazenekom sve se znalo unapred politicka igra.Uterali im englezi jos pre mesec dana kada su im rekli da nece moci da im isprouce dogovorene doze.Sada EU trazi oko 60mil od 110 ugovorenih.Obustavili trenutno pa vratili jer umiru ko musice a slabo stoje sa vakcinama.

Da nepisem brojke gde je sta nadjeno i nista nisu dokazali da ima povezansot sa vakcinom.40 slucaja na 20mil u EU.
Dok su ovi obustavili u Kandi, J Koreju, Australji, Indiji se pelcovali na veliko.
INdija samo stancuje vakcine nadjite pa vidite koje i koliko i za koga prave.

A komplikacije koje mozes imati i da prodjes lako inficiran bez vakcine procitaj u novini Danas juce je bio tekst ja mislim.
Mnog je veci rizik da budes nevakcinisan nego vakcinisan.Tvoj izbor.Toliki je strah od vakcina da ovo nije normalno a ljudi nekapiraju koje sve komplikacije mogu da imaju ako prodju "lako".Ne tvrdim da ce kod svih biti ali mnogi imaju probleme od perutanja koze opadanje kose, upalu srcanog misica, trombovi...
Druze ja sam prelezao koronu, znam gomilu ljudi od kolega i ucenika ko je sve imao, gomila drugara je imala sve su mladji od 40 godina i niko nije imao posledice za sad ( neko jaca upala pluca neko slabije) . Ali kakva crna opadanja kose, srcane mane i ostali problemi to nisam cuo a znam sigurno preko 100 ljudi koji su prelezali.....

Ima neke price da nas prskaju iz vazduha sa virusom, mozda je tako teca pazario 😁 ja licno nesto ne verujem u to ali dam cuo. Moje misljenje je da i ako rade to, to se drzi u velikoj tajnosti i niko to ne bi saznao a ne slikao....
Znači sad treba i kišobran nositi. :haha:

Malo šale, a što se zbilje tiče vakcinisao sam se Fajzerovom vakcinom, u sredu sam dobio i revakcinu. Nisam imao nikakvih neželjenih reakcija. Trebalo bi za jedno mesec dana da idem na neke kontrole pa ću morati vaditi krv, iskoristio bih tu priliku da proverim antitela ako to rade kod nas u laboratoriji.

Druze ja sam prelezao koronu, znam gomilu ljudi od kolega i ucenika ko je sve imao, gomila drugara je imala sve su mladji od 40 godina i niko nije imao posledice za sad ( neko jaca upala pluca neko slabije) . Ali kakva crna opadanja kose, srcane mane i ostali problemi to nisam cuo a znam sigurno preko 100 ljudi koji su prelezali.....
Ti bar priznajes da znas tako velik broj ljudi koji su prelezali, a i sam si medju njima. Nisam cuo da je nekom opala kosa usled posledica, ali tragova na plucima i srcu ima. Brzo se umoris i kao da ti s vremena na vreme nedostaje vazduha. Da li ce se to vremenom normalizovati pitanje je.

Читам у медијима дискусију која се повела поводом овог предлога закона који се очигледано поприлично намеће, о... "једнополним браковима". Сунце ти калајисано, па та група људи, макар и имал силну подршку споља, успеће да изгура свој наум, а ми паори ни протестну вожњу тракторима око владе Србије не можемо да организујемо и реализујемо. Размишљам о томе и осетим се поприлично попишано.

Како је кренуло, ми ћемо за пет година и даље мучити муке са којекавим семенарским картелима, безобзирним трговцима и откупљивачима, али ћемо имати и ми неку нашу др. Рејчел Ливајн на месту каквог министра за планирање породице или неки сличан ресор.

Па зорге, сам приступ проблему протесне вожње је погрешан. Да не кажем иде се ногом на затворена врата. Кад би се леђа окрекула да не кажем позадина можда би био другачији исход....

Па зорге, сам приступ проблему протесне вожње је погрешан.
'Ебо приступ! Ја ти мислим саму чињеницу да као паори никада нисмо успели да банално направимо круг тракторима у центру престонице, да некаква колона моторних возила направи круг или два око зграде владе, мало труби и разиђе се кућама. Захтеве који би тада били изнесени и било шта друго, уопште не помињем.

Кад тако описујеш игром случаја гледао сам за викенд бојана савића, хоће да организује протест баш такав какав описујеш. Нема окупљања, већ аутомобилима до скупштине да преда листу захтева. Ако имаш времена погледај шта је замислио. Па ако прође...

Ima jedna velika razlika izmedju pedera i paora kako vi kazete iz jednog sela .Dabi uspjeli neki protesti ili lobiranje kljucno je da udruzenje bude slozno . Kako ce biti slozni poljoprivrednici u nekom kraju kad su jedan drugom konkurencija pogotovo u nasim drzavama sa vecinom zemlje u zakupu sto drzavnom sto privatnom. Kod stocara isto , prodaju mahom istim kypcima pa su opet konkurencija . Kod pedera nema toga pa mogu zajednicki da nastupaju .

Ključno za svaki uspjeh, pa tako i protesta, je da se ne radi kampanjski već da to traje, i to aktivno traje.
Ovi drugi stalno kljucaju i zato uspjevaju.
Ima ona uzrečica:
Ne *ebe lijep vać uporan.

Za opadanje kose i kozu sam citao u komentarima da se mnogi zale.Vrati se u normalu za nekoliko meseci.To sam procitao nisam video licno.

Ja sam pelcovan nista ne steti, sada imam super moci.
Cipovan sam i imam 5G mrezu.Polako mi se menja DNK, pocinje i rep da raste.

Na jednom forumu mi napisase ljudi da sam gotov najkasnije za 4-5 godine, i da sam sad sterilan.Reko im da se oprastam se od zivota, vuce me ilovaca.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Читам у медијима дискусију која се повела поводом овог предлога закона који се очигледано поприлично намеће, о... "једнополним браковима". Сунце ти калајисано, па та група људи, макар и имал силну подршку споља, успеће да изгура свој наум, а ми паори ни протестну вожњу тракторима око владе Србије не можемо да организујемо и реализујемо. Размишљам о томе и осетим се поприлично попишано.

Како је кренуло, ми ћемо за пет година и даље мучити муке са којекавим семенарским картелима, безобзирним трговцима и откупљивачима, али ћемо имати и ми неку нашу др. Рејчел Ливајн на месту каквог министра за планирање породице или неки сличан ресор.
Pederski lobi je jedan od najjačih,ako ne i najjači na svetu.

A i ogromne pare se tu vrte,pogotovo u "zaostalim" zemljama kao sto smo mi.

Sto se tice paora tu je stvar odavno jasna,mali vise nemaju sta tu da traze,oni srednji polako idu ka tome da ce uslužno raditi za otkupljivace mada to se vec i radi jedino u poljoprivredi posrednik odredjuje cenu proizvoda koji kupuje.A velikih nece ni biti sem stranih investitora koji ce sve na tacni da dobijaju.

Nikakav protest tu ne pomaze evo danas otisao da natankujem ML treba u Cetvrtak na put da se ide,kad sam dosao na kasu umalo slog da me strefi,poslednji put kad sam sipao ED bio 148 danas 154 din.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh