Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo boldovano mi nije jasno pa ako može neko objašnjenje ili link gde da to vidim. A kako misliš da para prođe kroz stiropor kad je on paronepropustan?Aj da probam i treći put da napišem, da je roštilj oslonjen na venčanicu i stolicu, ne na stiroporŠtafna i stiropor se ne dodiruju.
Para mora da prodje kroz stiropor, zato je prvi sloj aktivna folija koja vrši kapilarnu difuziju ka krajevima i izvlači se na ivicu ploče.Drugačije si napravio ogroman problem za ploču, ako staviš recimo običan najlon.Nakon stiropora ide klasična paroporupsna-vodoneporpusna koja ostatak pušta u ventilirajući sloj.Dovoljno je i par mm ako je promaja krova dobra.Zato oni koji tavan dižu "na tri reda" muče muku sa vlagom u ta tri reda i ako su stavili foliju po PS-u.
Hladan most je hladan most, možeš da praviš i trostruki roštilj,prekidom izolacionog sloja si napravio hladan most.
Neko kocka, neko pije, a ja slobodno vreme trošim u radionici, što više znaš manje ćeš da plaćaš, a znanje je besplatnoBrate el ima neka oblast u koju se ti nerazumes
Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
Odakle ti to da je stiropor paroneporustan?Ovo boldovano mi nije jasno pa ako može neko objašnjenje ili link gde da to vidim. A kako misliš da para prođe kroz stiropor kad je on paronepropustan?
Kad tad me čeka izolacija tavana pa da na vreme vidim šta i kako treba da se radi...
Stiropor je paropropustan, samo manje od vune. Stirodur je slabo paropropustan.Ovo boldovano mi nije jasno pa ako može neko objašnjenje ili link gde da to vidim. A kako misliš da para prođe kroz stiropor kad je on paronepropustan?
Kad tad me čeka izolacija tavana pa da na vreme vidim šta i kako treba da se radi...
Rekao sam da stiropor i staklena vuna su praktično bez efekta kada su letnje vreline u pitanju a tu su potkrovlja u najvećem problemu.Čak ni 10cm preko ploce nema efekta?
Meni par čjudi pricaju da ima efekta leti
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
A napisala ih firma koja pokušava da proda to za masne pareKomšija, predlažem da malo pročitate i proučite ponašanje izolacionih materijala pri nižim spoljnim temperaturama odnosno pri višim spoljnim temperaturama (tzv. hladnoća i vrelina). Za početak predlaždem ovo:
1. https://beodom.com/sr/education/ent...sulation-solutions-for-comfort-in-summer.html
2. https://beodom.com/sr/education/ent...sulation-solutions-for-comfort-in-summer.html
Napisani su jednostavnim i razumljivim jezikom.
Mi izolacione materijale od celuloznih vlakana ovde u Srbiji nemamo u prodaji, na žalost a oni su veoma dobri za zaštitu od letnjih vrelina upravo što im je tzv. kašnjenje toplotnog fluksa ključno pri zaustavljanju prolaza letnjih vrelina kroz izolacione slojeve ...
Inače, veoma se razlikuje staklena od kamene vune npr. pri izolaciji u zimskom od izolacije u letnjem periodu, isto važi i za stiropor ...