Petar97
Član
Ok sa slike je jasnije, ovo je paralelna veza. Deluje mi dobro povezivanje i ne bi trebalo da imas problema, ono sto sam ja naveo nema uticaja kad zatvoris ventil
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Do sada sam koristio akumulator iz traktora. Pretvarač je radio od 2009. godine bez problema, tako da odbacujem mogućnost da je akumulator neispravan. Plus, što sam kupio novi pretvarač, isti kao stari, i radi sve najnormalnije. Do starog pretvarača je problem, e sad ne znam šta može biti jer nisam toliko upućen u to..Znaš da mora da bude dobar akumulator, čim padne napon on isključi. Neće da radi na akumulator koji je izbačen iz vozila.
Послато са SM-A217F помоћу Тапатока
Ima problem,toplotna pumpa vise gura prema peci na drva iz nekog razloga slabije greje kucu nego sto odlazi do peci na drva.Zbog toga rucno zatvaram ventile.Ok sa slike je jasnije, ovo je paralelna veza. Deluje mi dobro povezivanje i ne bi trebalo da imas problema, ono sto sam ja naveo nema uticaja kad zatvoris ventil
Nisam znao da postoje ti nepovratni ventili,ovo sam skoro sve odradio sam.Čak sam i toplotnu pumpu postavio i pustio u rad , pomalo se bavim sa mehanikom na kamionima i radim klime pa sam uspeo i toplotnu pumpu da ugradim.7 meseci sam cekao servisere koji nisu ni došli da je ugrade a ponekad sam preke naravi i poludim , oteram ih sve u Q. i sam je ugradim.Dobra je to stvar,greje i hladi kucu preko radijatora.drzim je na 35-39c a u kuci je konstatno oko 22c.Kad se vratim sa terena onda zalozim i pec na drva pa mi racuni nisu velikiUgradi nepovratne ventile i nećeš trebati ručno zatvarati. No, ima to ručno zatvaranje i jednu prednost, pogotovo tko nema u sistemu demineraliziranu vodu. Spriječi se nakupljanje kamenca i blokiranje ventila u otvorenom položaju.
Neradim klime,samo sam priucen i radim svojih par kamiona i traktora.@ Goran G.,
ako radiš klime, onda poznaješ problematiku. Princip je isti samo klima grije/hladi zrak, a TP vodu.
Koliki je efekt kod hlađenja radijatorima?
Kojom polaznom temperaturom iz TP hladiš, a da izbjegneš kondenzaciju na cijevima?
Prejaka peč bez pufera.Samo nemoj centrometal,imao sam ga,Sve centrometalovo smoli i nemoguce je ih ocistiti.
Шта, стварно постоји моторни мешни вентил? Четворокраки, по ПС-у?...motorni mešni ventil...