Centralno i etazno grejanje.

Mi smo 2004 izolovali kuću po PS-u ali bez tavana,te zime nije baš bilo bili prijatno ako se ugasi vartra noću.U leto 2005 smo postavili i na tavan,isto ljudski urađeno.Dobili smo bukvalno drugu kuću.
Prvi put za 20 g se desilo letos da smo bili 7 dana odsutni za vreme onog pakla kad smo došli kući bilo je unutra 31 C. Klima 12-ca je radila sledećih mesec i više dana nom stop ali prilično bezuspešno pocrkali smo od vrućine na spratu,dole je bilo malo prijatnije.
Jednostavno kad se jednom zagrejala kuća nismo više mogli da je ohladimo.Klima je ispravna jeste starija isto 2004,verovatno i oslabila a rezultat dva računa za struju 40000+30000 din struje za dva meseca.

Na tavan stavi vunu ali sa alufolijom i namas sta da brines,tako su isto radjene slovenacke montazne kuce

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

za mojih 65kv sprata kad je napolju 40, dvanaestica klima je mala, idealna bi bila 18-ica, pojela bi tih 65kv, ovako 12-ica se ubije radeći u najtoplijem delu dana ne može da spusti na 27, tek uveče kad zađe sunce uspe. doduše isto je stara 20g ali se koristi samo za hlađenje.

@talianu
Sad mi nije baš jasno. Kažeš - dobili ste drugu kuću kada ste izolovali tavansku ploču. Znači, vredi?

Opet, kako je moguće da se kuća toliko ugrejala?

Drugo, teško da jedna klima od 12 BTU može da ohladi kuću. Ona je efikasna do 50m², prostorija standardne 2.6m visine.

Treće, jel moguće da ti jedna dvanaestica potroši toliko struje?

Ja sam letos iz Grčke palio klimu (inverter 18 BTU) da radi po najvećoj vrućini, baš da bih održavao nekih 25-26 stepeni dok se ne vratim, stvarno je bio pakao. Kada smo se vraćali upalio sam je dok smo pili kafu u Nikitiju, setovao je na 24 stepena i kada smo uveče stigli, toliko je i bilo.
Na spratu mi je stara dvanaestica, nju treba da zameni ista kao ova u prizemlju.
Tavan mi nije izolovan, samo kuća, a i stolarija je za zamenu.

Nazad
Vrh