Koristim toplotnu pumpu i redovno centralno grejanje.Toplotnu sam stavio na 35c. izlaz , a pec na drva kad nalozim pumpa se sama ugasi.Jel koristio neko uporedo dva izvora energije u centralnom grejanju
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koristim toplotnu pumpu i redovno centralno grejanje.Toplotnu sam stavio na 35c. izlaz , a pec na drva kad nalozim pumpa se sama ugasi.Jel koristio neko uporedo dva izvora energije u centralnom grejanju
Imaš li shemu kako su povezane TP u peč na drva? Je li TP split ili monoblok izvedba? Koliko cirkulacijskih pumpi imaš?Koristim toplotnu pumpu i redovno centralno grejanje.Toplotnu sam stavio na 35c. izlaz , a pec na drva kad nalozim pumpa se sama ugasi.
Povezivanje sam odradio ja ,nemam semu spojene su redno.Moze sve da radi a moze i da se iskluci pec preko obicnih ventila.Jedna pumpa je na peci a druga je integrisana u toplotnoj pumpi.Versati II ili ti GreeImaš li shemu kako su povezane TP u peč na drva? Je li TP split ili monoblok izvedba? Koliko cirkulacijskih pumpi imaš?
Tad toplotna pumpa radi na ;ler: gasu , odnosno u malom rezimu potrosnje struje.Svaka čast. Ako si zadovoljan sigurno si dobro odradio.
Jasno mi je da je voda iz peći dosta više temperature nego voda iz TP. To je vjerojatno razlog da se TP automatski isključi kad se loženjem drvima postigne temperatura vode viša od one u TP.
Kako funkcionira u vrijeme kad su obje proizvodnje uključene, a temperatura vode iz peći je još uvijek niža od one u TP?
Kroz ložišni prostor kotla. Kotao je izolovan prema spolja, a unutra nije jer ga otud greje vatra (kad gori). Kad nema vatre onda promaja od klapne do dimnjaka hladi unutrašnjost kotla i time vodu u kotlu...Kako hladi vodu kroz dimnjak ?
Sent from my SM-A155F using Tapatalk
Neće da pretvara 220V.Šta mu ne radi? Neće da puni akumulator ili neće da pretvara na 220v ?
Послато са SM-A217F помоћу Тапатока
Koliki prostor grejes i koliko je snage toplotna pumpa?Ja isto imam TP ali je gasim i zatvorim ventilima da ne ide voda kroz nju, da li je dobro ili nije ne znam.
Znaš da mora da bude dobar akumulator, čim padne napon on isključi. Neće da radi na akumulator koji je izbačen iz vozila.Neće da pretvara 220V.
Nisam mislio na potrošnju struje, nego na eventualne hidrauličke probleme kad obje pumpe rade istovremeno. Imaš li nepovratne ventile iza pumpe na peći i iza pumpe na TP? Šteta da nema sheme, bilo bi razumljivije.Tad toplotna pumpa radi na ;ler: gasu , odnosno u malom rezimu potrosnje struje.
Teško je bez sheme tvrditi ima li obje proizvdnje povezane u seriju ili su samo paralelni spojevi izvedeni jedan blizu drugog. Ako je serijska veza na način kako navodiš, ima nepotrebne gubitke otprilike kao na jednom radijatoru (grijanje jedne sobe). Može se serijska veza napraviti bez tih gubitaka, ali onda je potrebna dodatna cirkulacijska pumpa za sam krug grijanja.Jedini problem koji vidim ako ti toplotna pumpa vezana na red sa peci na drva kad ne lozis pumpas toplu vodu kroz pec i hladis kroz dimnjak...
ne znam tačno moram pogledati prošle godine sam pratio i pisao al ovako iz glave između 30-50KWh za 24h rada.kolika je potrosnja struje te pumpe?
Tako i kod mene,oko 50kwh+ kad je hladno,zato i lozim pec na cvrsti ogrev da malko rasteretim potrosnju struje jer bih usao crvenone znam tačno moram pogledati prošle godine sam pratio i pisao al ovako iz glave između 30-50KWh za 24h rada.
Slažem se ali sam na osnovu njegovog teksta to zaključio, sam je napisao da je redno povezano znači voda ide iz jednog grejnog uredjaja u drugi pa onda u radijatore i nazad u prvi uredjaj.Teško je bez sheme tvrditi ima li obje proizvdnje povezane u seriju ili su samo paralelni spojevi izvedeni jedan blizu drugog….