talianu
Član
Ja isto zapalim bar jedan put godišnje,ako ima pootrebe i više puta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ventil namerno stoji pa skoro ugasen, da pec drzi 90 u kotlu trazi mnogo vise lozenja a ja ni jedan problem nisam primetio zbog toga sto pec stoji na tako "maloj" temperaturi.Onda ne koristiš mešaoni ventil kako treba. U kotlu diži temperaturu na 90 stepeni, a sa ventilom reguliši temp vode koja ide u radijatore. Zato je taj ventil namenjen...
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Probao sam da lozim i ovako i onako i ove temperature i one i sem povecane potrosnja ogreva kad su temperature visoke u kotlu ja nikakvu drugu razliku nisam primetio.Nebojša, treba da isprobaš da li bi kotao tražio više loženja ako bi ga (uz pomoć mešnog ventila) držao na 80-90. Trebalo bi u takvoj situaciji da odreaguje regulator promaje i smanji dotok vazduha u kotao pa se time produžava vreme izgaranja. Naravno, neko će sad reći da gušenje kotla nije dobro, ali u ovoj situaciji kad je temperatura vode u kotlu 80-90 nema stvaranja smole i gušenje ne smeta već samo produžuje period između dva loženja (samim tim i potrošnja je manja). Koji ti je tip kotla, trajnožareći ili obični?
Gorane ne pamtim koji dimnjak imas? Jel zidani od cigle ili neki drugi?Ja isto zapalim bar jedan put godišnje,ako ima pootrebe i više puta.
Šidelov fi 250,još sam dodatno ozidao ciglom.Kod mene se desi ponekad kad je povoljan pritisak napolju,poskidam one klapne ubacim dva džaaka šapurine i itvorim donja vrata,plamen stigne do dimnjaka i upali garež bez problema ,ne treba mi ni brener ni ništa.Gorane ne pamtim koji dimnjak imas? Jel zidani od cigle ili neki drugi?
Druga stvar vidim da neki kazu da se ne upali nikako na hladno nego nakon jednog lozenja kako bi se ugrejao dimnjak! Tvoje iskustvo, jer ako ga palis svake godine sigurno je vece!