Centralno i etazno grejanje.

Ovaj pitanje sam postovao i u temi chat, ali ću ga postaviti i ovde da bi ga više ljudi videlo i pre dobio odgovor jer mi je malo hića...

Jel može neko da preporuči inverter klimu koja bi se koristila za grejanje dela kuće? Nemamo nikakvu klimu pa se uopšte ne razumem u tu tehniku, a sad silom prilika (zbog nedostatka sojine slame) moramo neku kupiti. Jedan deo kuće će se grejati na drva (kupili smo pećku na drva), ali u drugom delu kuće ne postoji dimnjak pa mora klima.

Svaka inverter klima ce grejati, naravno uvek je bilo koliko para toliko muzike na zalost...tako da treba gledati i onaj deo oko energ vrednosti, a++, a+, a.....itd...dosta su skuplje od obicnih, ali ko god da je ima sam cuo da se greju sasvim super na njih, naravno, kuce su im izolovane top

Ovaj pitanje sam postovao i u temi chat, ali ću ga postaviti i ovde da bi ga više ljudi videlo i pre dobio odgovor jer mi je malo hića...

Jel može neko da preporuči inverter klimu koja bi se koristila za grejanje dela kuće? Nemamo nikakvu klimu pa se uopšte ne razumem u tu tehniku, a sad silom prilika (zbog nedostatka sojine slame) moramo neku kupiti. Jedan deo kuće će se grejati na drva (kupili smo pećku na drva), ali u drugom delu kuće ne postoji dimnjak pa mora klima.
Midea mision 2 od srednje klase. Oko 57000 dvanestica.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

И наравно да буде струје. Пар њих се греје на климу и има проблема због честих нестанака струје. Али ако нема мале деце и није толики проблем.

Pre par godina tetka u stanu od60-70 kvadrata isto htela grejanje na klimu,imala neku samsung 12 ali nije mogla da nagreje stan pa ja sam trazio po netu i nasao daikin 18-ticu jedino tad samo sa klimom je grejala ceo stan

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Kaze mi majstor za ugradnju kad sam ja neku ugradjivao da je gree najekonomicnije kod grejanja od ovih pristupacnih marki

Dobio sam ponudu za ugradnju MDV Aurora full DC inverter klime. Ima li neko iskustva sa tom klimom? Trebalo bi da je to Midein brend.

Prosle godine Midea mision 2 su mi trosile u Novembru oko 3000 din po komadu.Radile na 26C 24h dnevno.Ja sam prezadovoljan.Citao sam neki Hrvatski sajt gde su one bile na prvom mestu po ucinku i potrosnji sto se tice srednje klase, a iza njih je isao neki model gree klime, ne secam se tacno koji model pa sam se tako i odlucio za njih.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka

Taman sam to hteo da napišem o potrošnji za tvog komšiju preko puta(Marko) ali nisam siguran koju klimu ima...

Jedno pitanje za pametnije ljude od mene 🙂
Lozim sojinu slamu,pec je iz ade ili sente(ne znam tacno)kupljena pre 10 god.e sad,u odzaku imam dosta puno smola, nema sanse da to ocistim četkom,dosta se lepi,a sija kao ogledalo.Imam toga i u pećki ali ne toliko puno.pecku sam nastelovao da ne ide voda iznad 60stepeni,povratna voda je tada negde 45 stepeni.kad padne temperatura vode na 40c onda stavljam sledecu balu.Dali bi trebao da nastelujem da digne temperaturu vise samim tim bila bi jaca vatra u pecki pa nebi imao problem sa smolom,ili je nosto drugo u pitanju.inace odjak je od podruma do tavana metalna cev,a od tavana prema gore sidel.

Da li ti je smola samo u dimlnjaku ili i u kotlu? Ako je i u kotlu moraš ići sa većom temperaturom vode. Ili napravi taktiku da ponekad ubaciš balu za balom (da ne čekaš da padne temperatura vode na 40) pa da podigneš temperaturu vode u kotlu na 90, tada bi trebala da izgori smola u kotlu. Inače, da ložiš drva sa tom temperaturom vode bi imao gadnih problema sa smolom. Što se tiče dimnjaka njega moraš izolovati kamenom vunom, taj deo gde je od metalne cevi.

Metalna cev je u zidu,pa prolazi kroz jednu nuz prostoriju pa ide do tavana,u to nuz prostoriji ima josjedan radijator.Ima i u kotlu ali nije strasno,malkice se crni,mada mislim da nebi smeo imati ni toliko.Da lozim dve bale zaredom,druga nebi mogla toliko brzo da gori,jer cug zatvara kad voda dostigne 60 stepeni.ili da namestim da zatvara na 80 stepeni?mada tada bi morao zatvoriti najmanje2radijatora inace nebi mogli ostati u kuci,dosta dobra izolacija.

Da, podrazumeva se da regulatorom promaje omogućiš kotlu da dostigne te temperature i sagori smolu u kotlu. Naravno, ne može baš iz jedne vatre već iz više puta.

Velika teperatura u kući jeste problem vezan za preveliku snaga kotla. I onda se kotao guši da bi bila manja temperatura u kući a to je problem za rad kotla jer je on predviđen da radi na visokoj teperaturi. Rešenje bi mogao biti jedan četvorokraki ventil kojim bi i kotlu omogućio da radi na većoj temperaturi i u kuću slao vodu niže temperature.

Što se tiče dimnjaka, on mora biti izolovan jer se kod pothlađenog dimnjaka stvara smola. Ili povećati vatru u kotlu pa da temperatura dimnih gasova na ulazu u dimnjak bude veća. Znači i tu je isti problem - gušenje peći da radi punom snagom.

Bas cu sutra ceo dan tako loziti,pa da vidim sta se dešava.dali je dovoljno da sledecu balu ubacujem kad voda dodje do 60 stepeni ili da bude veca temperatura,ili to nema veze?znaci prva bala ce izgoreti za sat vremena,ubacim drugu ta ce goreti satipo i tada ce dici temperaturu vide na oko 80 stepeni,i ako tada cekam sve dok ne padne na 50 stepeni onda je dobro,jerdosta sporo pada temperatura,nijejos toliko hladno.

Ne dolazi u obzir da palim dimnjak,vruc vazduh sto uradi to je.Ima po komsiluku svugde slame,tako da odzak ne palim.

Nazad
Vrh