Ne mrzi me još uvek ložiti, dok sam imao krave nisam ni imao krov za bale, sad moram ili puno propadne.. E sad pepeo, da, jednom na dan, nekad i dva puta moram da iznosim, i to je jedino sranje..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako budu davali subvenciju na panele onda ni to nije tako strašno.Videćemo kad počnu konkursi.Osim za panele i prateću opremu..
Nema besplatnog ručka, kako god okreneš..
A što 1500E.Zavisi kako ko sebi zgode namesti.Meni je kotlarnica u sklopu kuce,unesem na dan 7-8 bala( 5 min posla) lozim na 6h po dve bale 3-4 puta na dan.Zavisi od spoljne temp.
Iz kuce ne izlazim ,lozim kratkih rukava.
Ko ima da baci godisnje 1500e i treba na dugme, ja nemam toliki luksuz.
Svakih 4-5 god koliko sam kroz dimnjak progurao za razliku mogu zameniti auto ili neku masinu sto ustedim.
Sent from my POCO F3 using Tapatalk
Zato što se na čvrsto uvek proizvodi višak energije jer automatika tj.klapna na kotlovima nije toliko precizna kao na kotlovima na gas.Sve ima svoje prednosti i mane samo neće svi da priznaju.Ima i onih što ubace po 3 bale dnevno i toplo cele zime.To je jedan majstor za grejanje,nazvaore podne cipela,po podne patika.Energija mora da se proizvede bez obzira na vrstu goriva.Vidim da sava, a i mnogi u ovoj temi pišu da se na gas neće ogrejati kao na drva. Nije mi jasno, ako je temperatura na primer 23 stepena, kakve veze ima da li je ta temperatura ostvarena na ugalj, drva ili gas.
То већ постоји одавно,Кроне прави пар година већ.Imamo ovde dobrih majstora a i inovatora. Udružimo ih i oni smisle i naprave balirku za pelet. Uđemo u slamu a na drugu stranu ide gotov pelet. Ima još da zaradimo.
A kako manje?A što 1500E.
Zato sto tek sad vidim da mi je sa drvima bilo 26 27 stepeni u kuci,temp.u kotlu 60 u sistemu oko 40.dobro izolovana kuca I temp.nije mogla biti manja od toga.Od pre neki dan se grejem na gas,imam kondenzacioni kotao Imergas I onaj bezicni termostat I drzim temp vode na 40 stepeni a za sad u kuci na 23.videcemo kako ce to izgledati kad bude jaca zima.Vidim da sava, a i mnogi u ovoj temi pišu da se na gas neće ogrejati kao na drva. Nije mi jasno, ako je temperatura na primer 23 stepena, kakve veze ima da li je ta temperatura ostvarena na ugalj, drva ili gas.