markojx
Član
Imam komsiluk oko mene loze ugalj kad je oblacno vreme da crknes u dvoristu pa da i ja malo začadim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To ide više za sisteme na sečku.Miskantus.
Sece se seckom i onda bi mogao u dozator kao pelet?To ide više za sisteme na sečku.
Ne znam kako bi se baliralo.
Rodi oko 400 kubika po hektaru.
Ja sam se mnogo dvoumio oko grejanja na čvrsto,bale ili gas.U to vrema sam još radio.Najjeftinije je na bale ali treba odžačar.Em mi trebaju bale za stoku,pa još i za grejanje.Nemam tolike objekte.Presa može da se pokvari baš kad treba.Obaveza.Nestanak struje.U startu skuplje zbog odžaka.Uvece je naj gore, preganjamo se koce da nalozi!
Zasitili smo se, moramo menjati.
Al kad treba da izbacis sav taj pepeo, e onda moraju i vunene gace.Zavisi kako ko sebi zgode namesti.Meni je kotlarnica u sklopu kuce,unesem na dan 7-8 bala( 5 min posla) lozim na 6h po dve bale 3-4 puta na dan.Zavisi od spoljne temp.
Iz kuce ne izlazim ,lozim kratkih rukava.
Ko ima da baci godisnje 1500e i treba na dugme, ja nemam toliki luksuz.
Svakih 4-5 god koliko sam kroz dimnjak progurao za razliku mogu zameniti auto ili neku masinu sto ustedim.
Sent from my POCO F3 using Tapatalk