Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zarad toga nije problem da se kupi koje rebro vise ako ce kond. kotao imati veci efekat. Rebro ovo sto ja planiram oko 1000 din.@stole77
Sve si u pravu ali postoji tu još jedna stvar,neko namerno ide na to da predimenzioniše broj rebara u prostorijama da bi išao sa manjom temperaturom iz kotla.Zna se da kondenzacijski kotlovi treba da rade na manjim temperaturama da bi ostvarili uštede u grejanju.
Da,zadovoljan sam,zato sam i kupio drugi isti.Kupljen 2014 i do sada nije pipnut-bez ijednog kvara.Ove godine če se morati očistiti (trebalo bi svake godine )Da li neko zna da izracuna kolicinu rebara po prostoriji cisto da me eventualno ispravi ako je potrebno.
Evo kako sam ja racunao.
kuhinja: 77w/m3 (20C)
*spavaca soba: 70w/m3 (18C)
dnevni b. : 85w/m3 (22C)
kupatilo: 93w/m3 (24C)
evo npr jedna od *spavacih: 18,2m3 x 70=1,27 kw 1274:185= 6,8
dakle radijator od 7 rebara
(1 rebro =185w)
po tom principu racunao sve prostorije
Stan 80m2 izadje 70 rebara (kupatilo susac nisam racunao)
Što ne ideš sa panelnim radijatorima.Zarad toga nije problem da se kupi koje rebro vise ako ce kond. kotao imati veci efekat. Rebro ovo sto ja planiram oko 1000 din.
Можда ће и пустити. Тако ће екипи остати више слободних киловата за "трговину"...Samo toplotna pumpa ili klime ostalo je gubljenje para po meni.
Zar mislite da ce eps pustiti da koristimo panele i da vracamo u mrezu?
Skuplji su,naravno.Ali na jednom staviš termo glavu i možeš da koriguješ temperaturu ako ti je pretoplo.Kotao će manje raditi.@Zoran0230,
lijepo si pojasnio. Jedino nisam siguran da su 2 manja radijatora povoljnija (sigurno su skuplji) nego jedan veći, ako se veći spoji kako treba. Veći se spajaju križno npr. ulaz gore lijevo, a izlaz dolje desno. U tom slučaju nema problema s cirkulacijom i relativno brzo se ugrij
Метар букве кошта 65е?Tu je stranica sa cenama energenata u Sloveniji, tako da su neke stavke skuplje, dok mogu bit druge i jeftinije prema cenama u Srbiji.
Znači, ne moraju da su 100% tačne za uslove u Srbiji, a mislim da mogu korisno služit.
Preračunato je na absolutnu i korisnu cenu po kWh u ovisnosti od gubitaka u sistemu, tako da se može pravit uspoređivanje
Ensvet Nova Gorica
www2.arnes.si
Kod mene prosle godine 6000 bukva i 1000 secenje i cepanje po m2.Метар букве кошта 65е?