Sava21
Član
Ja sam u postupku...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel znas koliko ce te izaci?Ja sam u postupku...
Koliko imaš kvadrata i koji kotao planiraš.Jel znas koliko ce te izaci?
Sent from my motorola one fusion+ using Tapatalk
Prikljucak je 750 evra kod nas,ali koliko jos pored toga ide...geometar,notari,PDV...ja imam 100 kvadrata kucu,i sad radim sve,od radijatora do kotla na gas. Pa bih i bojler odma,pa ako neko ima neki da mi preporuci?Prikljucak ili instalacija te zanima?
Što se samog grejanj tiče.Ako kupiš kondezacioni-preporučio bi ti BAXI .Malo zavisi od izolacije a mislim da bi se uklopio u 3000E .Kotao ti je oko 108000.I otišle su cene bakra drastično.Ako radiš sa bakrom.Ako ideš plastikom biće jeftinije.Sve zavisi šta želiš.Da napomenem u tom kotlu imaš i sanitarnu vodu i ne treba ti bojler.Prikljucak je 750 evra kod nas,ali koliko jos pored toga ide...geometar,notari,PDV...ja imam 100 kvadrata kucu,i sad radim sve,od radijatora do kotla na gas. Pa bih i bojler odma,pa ako neko ima neki da mi preporuci?
Sent from my motorola one fusion+ using Tapatalk
Hvala ti,videcemo sta mi i sami majstori preporuce,a izolacija je bogami dobra,tako da ce mi i ti dobro doci...Što se samog grejanj tiče.Ako kupiš kondezacioni-preporučio bi ti BAXI .Malo zavisi od izolacije a mislim da bi se uklopio u 3000E .Kotao ti je oko 108000.I otišle su cene bakra drastično.Ako radiš sa bakrom.Ako ideš plastikom biće jeftinije.Sve zavisi šta želiš.Da napomenem u tom kotlu imaš i sanitarnu vodu i ne treba ti bojler.
Da li je to kondezacioni.Kod nas u MZ je prikljucak 400 e.na to dodajem troskove projekta kucne instalacije i projekta samog prikljucka 200 e,placam oko 7000 takse,21 000 merno regulacioni set i oko 150 e samo povezivanje na mrezu nekoj firmi sa licencom.
E sad ja vec imam centralno na drva,tako da ne kupujem radijatore a sto se tice kotla kod nas je popularan neki Imergas.kondenzacioni sa toplom vodom u kompletu sa dimnjacom je sad 98 000.
Serviser uzima valjda 80 e za pustanje u rad.Ako ti treba majstor mozes se javiti u p.p.
Da BAXI-Italijanski.Jeste...al i ja sam cuo za te Biasi da su dobri.ako si na te mislio Zorane.italijanski.
Sigurno da bi imao nesto vecu potrosnju ali nemoj da zaboravis da je to veciti kotao i da ce sahraniti bar deset kotlova na pelet.Ima nekoliko komada u selu koji su preradjeni na pelet i niko se ne zali.Imamo vec duzi niz godina kotao Radijator Zrenjanin. To je liveni kotao. Zanima me mogucnost montiranja gorionika za pelet na njega. Da li je to pametno raditi i da li bih imao nekih vecih gubitaka toplote, tj manja iskoriscenost.