Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cime je pokriveno?Pre par dana sam postavljao vunu na plocu u tavanu i u jednom delu tavana sam postavio 10cm, a u drugom delu 20cm. Plan je bio 10cm svuda, al sam se bio preracunao pa sam imao za drugi deo tavana 20 cm koji je iznad dnevnog boravka. Sad mi je u dnevnom boravku temp. bar 3 stepena veca.Moracu dokupiti jos vune da odradim ceo tavan sa 20cm.Evo malo slika kako sam odradio.
Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
Ne pisi tako,odgovorice ti neko nesto bezobrazno pa ces sam sebi biti krivNicim
Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
Jasno, videcu jos treba da nagojim na jednoj strani pa cu mozda necim pokrivati.Više je problem, što se sve jako uprlja vremenom.
Verovatno nije 100% tesno, vetar malo po malo ulazi, unosi prašinu...
Neki pokrju onum paučinom što je za na baštu ili nekim starim tapisonima.
Verovatno cu najlonom pokriti, a kosuljica ne dolazi u obzir. Celu kucu bi isprljao.Najbolje je najlon preko toga.Ustvari najbolja je košuljica al je to sad nezgodno.
Meni je interesanto taj sistem samo me brine nisak temperatura u radijatorima da li ce 45 stepeni biti dovoljno i koliko ce biti trosak za sezonu.Kakva je izolacija i koji je tip grejanja.Jel podno?Videće se na nekim većim minusima kako radi ta pumpa vazduh-voda.
Nije los sistem, ali potrosnja struje je 20-30% veca od TP voda-voda, plus sto kada temp. spusti ispod 0 stepeni drasticno skace potrosnja, a kada je temp -10 onda pali dodatni elektricni grejac i onda dupla potrosnja. TP vazduh-voda kosta duplo vise nego TP voda voda. A kao najveca mana je sto gotovo sigurno na povrsinama preko 150m2 ulazis u crvenu zonu i tu je tarifa paprena.Kod sina u stanu u Novom Sadu,zgrada ima osam stanova različite kvadrature (od 30 m2 do 68 m2),ukupno ima oko 400 m2 grejnog prostora.Grejanje je na TP sistem vazduh-voda.Temperatura vode u sistemu je bila 48 stepeni a u stanovima temperatura prostora 27 stepeni. Potrošnja struje u novembru je bila oko 2500 KW a u decembru nesto preko 2900 KW.Pošto su se svi stanari žalili na temperaturu u stanovima ,smanjena je temperatura vode u sistemu na 45 stepeni i sada je u stanu temperatura 25 stepeni.Pošto je tu urađeno krajem decembra na januarskim računima će se videti potrošnja.Uglavnom za garsonjeru od 30 m2 izađe oko 1700 dinara mesečno a za stan od 68 m2 oko 3500 dinara.Za sada sve radi perfektno. Ovaj sistem mi se čini nekako bolji od sistema sa bunarima.