@miksan Nisam razmisljao o jednotarifnom sistemu, jer sam to jednom programirao i ne mislim... a prosecna cena mi je oko 5,5 do 6 din/kwh sto je jeftinije od cene jednotarifnog sistema. Oko 55-60% skupe struje trosimo, a ostalo jeftine tako da nam je OK. Iako je prva voda, poprilicno je cista, meni izlaz iz bunara 2" pvc cev i tu je odmah navuceno pvc koleno sa reducirom od 2" na 1" i direkt na pluri jet pedrolla, vuce na vakum, unutra mi grubi providni filter u staklu, ali nema tu nista, cisto sve... Evo radi mi druga sezona, plus letos hladjenje bez ikakvog ciscenja! A znao sam sve unapred, jer je komsija pored vec uradio isto pre 4 godine, tako da sam znao sve, i kakav bunar treba i kakva je voda i sta su problemi, on je imao sa bunarskom pumpom problema, pa smo mi odmah drugacije resili da ne bi isto fasovali.
@Sapatnik mnogo je bolji pex i on bi po pravilu i trebao da se koristi za podna grejanja, jer nema aluminijuma koji je izolator i sprecava sirenje toplote, nego samo plastika (pex), ali se on ne moze na 10cm razmaka napraviti, jako tesko, jer se tesko savija i hoce da puca u krivinama. Tesko se vezuje i zadzava zeljeni oblik, hoce na iskoci.... Zato uglavnom svi al-pex koriste, jer je neouporedivo laksi za postavku, a to malo sto zadrzava toplotu se zanemaruje...
@Zoran0230 pa kondenzacioni po proracunu za moj objekat u top brendu tipa vaillant set bi trebao da kosta oko 1500e i da bi zadrzao garanciju svake godine servis sto mu dodje odmah 100e, i godisnje skuplje za 250e za potrosnju gasa...
Jeste ovo duplo skuplje to ste upravu, i nema greske u gasu, ne bih pogresio i da sam njega stavio umesto TP.
Ja kada sam trazio kljuc u ruke za gas i za TP zajedno sa postavkom podnog grejanja razlika mi nesto vise od 1200e skuplje za TP.
Mozda sam imao los izbor majsora za gas ali je tako bilo.