emigrant
Član
Evo i račun za struju za decembar.Greje se sada 180m2 na 23,5stepeni.
Sent from my HTC U12 life using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ukljucila se regeneracija DPF
Evo i račun za struju za decembar.Greje se sada 180m2 na 23,5stepeni.Ukupan račun 20800,00din.Redovan račun je bio oko 7000,znači za TP je za decembar 13800-din.
Tada kad sam ga palio nisam dopustao da gori i da baca plamen kao u slucaju Paracinca vec cim je uzeo mah i poludeo zatvarao sam klapnu od promaje na kotlu i samo je tinjao. Samo sam s vremena na vreme otvorio promaju pa kad se zaleti opet zatvorio.Odžak se ne pali odozdo, već odgore.. Pogotovo kad se pali odozdo, i otvor za čišćenje ostane otvoren, hoće Odžak da eksplodira.. Nije to za šalu...juče je jedan Odžak tako stradao, a često se to dešava po selu..
Kod nas provukli cevi još 2013. evo ni dan danas nema gasaOve godine dobili smo cevi za gas ,raskopali celo selo i postavili cevi ,nadamo se da cemo uskoro dobiti gas ,prica se da ce prikljucak biti 800 e ,brat ce verovatno uvesti a ja ostajem na drvima zato sto ako ne budem seckao necu moci proci putem do njive
I kod mene u selo jedan upalio pa hteo da gasi sa jednom flasom vode pa nasuo odzgo a umesto vode u flasi bio benzin pa je stvarno bio kabum.
Bice ispravke racuna naknadno... ili nece!Potrošnja je izgledala ovako:
276 V.T. zelena x 6.196 = 1710.10
132 N.T. zelena x1.549 = 204.47
987 V.T. pava x 9.294 = 9173.18
472 N.T. plava x 2.323 = 1096.46
702 V.T. crvena x 9.294 = 6524.39
336 N.T. crvena x 2.323 = 780.52
Naknada za unapređenje efikasnosti+obračunska snaga +trošak garantovanog snabdevača +naknada za podsticaj PPEE =1008.57
Akciza =1537.33 , PDV = 4407.01
To sve kad se sabere izade 26442
E sad, vidim i ja da su tarife u plavoj i crvenoj zoni iste ali tako piše u računu i po tome mi i plaćamo.
Bi smo odzak obgorevali samo kada se sezona zavrsi april/maja ili pre pocetka sezone ali samo se ubaci karton zapali doda jis malo kartona i to je to. Nikada u toku sezone.Upravo to sam i radio, zatvorio klapnu od promaje i regulisem od promaje kako zelim da ne bi podivljao, ali ipak razmisljam i to da li je u redu da ne ispucaju cigle.
A kako ne bi do toga doslo ne znam ni sta je bolje pustati da gori ko ludo pa ce krace da traje ili da sagori natenane pa samo po potrebi otvoriti klapnu.