Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Nije problem da kupis i bacis vestak po toj ceni ali ako sledece godine kukuruz bude ispod 20 din

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Kupljen 6 24 12,68 dinara,malo,da se posoli

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Mnogo polemike se vodi oko jakih cena vestaka, vidim da neki iz nekog revolta ne zele da investiraju u djubrivo ove jeseni.
Nas problem su cene nasih proizvoda sledece godine, pitanje je da li ce ostati na ovom nivou. Ove trenutne cene vestaka i nisu tako drasticno visoke u odnosu na nase cene nasih poljo. proizvoda.
Ove godine smo se "izvukli" zato što su ulaganja bila po cenama iz prošle i početka ove godine a cene proizvoda su dosta dobre. Ja se slažem da na ove cene naših proizvoda cene veštaka i nisu tako jako drastične (malo jesu), ali šta ćemo ako i sledeće godine budemo skidali 2 tone kukuruza po jutru i ceni od 27 dinara a djubreta bačeno za tri puta više vrednosti nego prošle godine? Nemam ja ništa protiv ovih cena i djubreta i naših proizvoda ako će mi neko garantovati prinos kukuruza od 6-7 tona po jutru....

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Paritet je ostao skoro isti, 2-2.5 kg kukuruza i psenice za 1kg npk. Jedino su ureja i map otisli vise gore.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Paritet je ostao skoro isti, 2-2.5 kg kukuruza i psenice za 1kg npk. Jedino su ureja i map otisli vise gore.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Pitanje je hoce li se taj paritet odrzati u narednoj proizvodnoj godini,jer se ovo djubrivo zaorava za useve koji ce se skidati u narednoj godini

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

hahahahahaha Raso to kao da kazes nafta i ulje je poskupelo ali radniku sto vozi traktor plata mu ostala ista :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

i neznam kako je paritet cak i za npk ostao isti kada je u vrsidbi psenica bila bar 6din jeftinija nego sto je sada a nisu svi u mogucnosti da ostavljaju i cekaju cenu

prosla jesen doneo:
semenski jecam 350kg
3*16 900kg
map 250kg
urea 550kg
kan 400kg
svo ovo je kostalo oko 120-130hilj din

danas doneo:
urea 500kg
3*16 500kg
An 500kg
tacno 121hilj din

Nekad smo o tome pricali . Dolazilo je iz Makedonije kao nusproizvod neke zeljezare, cega li . Tamo je mozda povoljno bilo , ali ovde ,bar kod nas cjenovno je bilo neisplativo , pogotovo jos sto rece kolega sto je praskasto pa se tesko rasipa

Nazad
Vrh