Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Nije problem da kupis i bacis vestak po toj ceni ali ako sledece godine kukuruz bude ispod 20 din

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Kupljen 6 24 12,68 dinara,malo,da se posoli

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Mnogo polemike se vodi oko jakih cena vestaka, vidim da neki iz nekog revolta ne zele da investiraju u djubrivo ove jeseni.
Nas problem su cene nasih proizvoda sledece godine, pitanje je da li ce ostati na ovom nivou. Ove trenutne cene vestaka i nisu tako drasticno visoke u odnosu na nase cene nasih poljo. proizvoda.
Ove godine smo se "izvukli" zato što su ulaganja bila po cenama iz prošle i početka ove godine a cene proizvoda su dosta dobre. Ja se slažem da na ove cene naših proizvoda cene veštaka i nisu tako jako drastične (malo jesu), ali šta ćemo ako i sledeće godine budemo skidali 2 tone kukuruza po jutru i ceni od 27 dinara a djubreta bačeno za tri puta više vrednosti nego prošle godine? Nemam ja ništa protiv ovih cena i djubreta i naših proizvoda ako će mi neko garantovati prinos kukuruza od 6-7 tona po jutru....

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Paritet je ostao skoro isti, 2-2.5 kg kukuruza i psenice za 1kg npk. Jedino su ureja i map otisli vise gore.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Paritet je ostao skoro isti, 2-2.5 kg kukuruza i psenice za 1kg npk. Jedino su ureja i map otisli vise gore.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока
Pitanje je hoce li se taj paritet odrzati u narednoj proizvodnoj godini,jer se ovo djubrivo zaorava za useve koji ce se skidati u narednoj godini

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Kod nas ova je druga katastrofalna susna godina zaredom tako da ja nemam tu dilemu dali sada baciti nesto ispod zita jer i da hocu nemam od cega.Neki su imali dobre godine i dobar rod oni i mogu malo rizikovati a ima nas koji vise nemozemo

hahahahahaha Raso to kao da kazes nafta i ulje je poskupelo ali radniku sto vozi traktor plata mu ostala ista :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

i neznam kako je paritet cak i za npk ostao isti kada je u vrsidbi psenica bila bar 6din jeftinija nego sto je sada a nisu svi u mogucnosti da ostavljaju i cekaju cenu

prosla jesen doneo:
semenski jecam 350kg
3*16 900kg
map 250kg
urea 550kg
kan 400kg
svo ovo je kostalo oko 120-130hilj din

danas doneo:
urea 500kg
3*16 500kg
An 500kg
tacno 121hilj din

Nekad smo o tome pricali . Dolazilo je iz Makedonije kao nusproizvod neke zeljezare, cega li . Tamo je mozda povoljno bilo , ali ovde ,bar kod nas cjenovno je bilo neisplativo , pogotovo jos sto rece kolega sto je praskasto pa se tesko rasipa

Nazad
Vrh