Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Sve je to stari lager ili uvoz iz kutine govorim za azotna djubriva ,nema uvoza iz Rusije posto veliki deo azotni djubriva ide za prolece pa nema uvoza ,a nema ni sloge medju nama da ih odjebemo pa necemo umreti ako jednu godinu ne bacimo ,zasto da nas gule na ove ceni svi oni rade za nas a me mi za njih
Niko vise ne proizvodi jer je sirovina preskupa , pa ni Rusi , koji su i izazvali problem sa zatvaranjem plinovoda.

Ког гасовода? Трасе кроз Украјину?

И како може Русима може гас да буде прескуп, кад га они имају не по овим шпекулативним берзанским ценама?

politika određenih zemalja, hrana je danas na matifu jako otišla dok Ameri padaju ili tapkaju na mjestu. danas kukuruz na matifu 250 eura, žito 270 eura. bit će kako je krenulo urea i 125 130 dinara.....

Cene divljaju nenormalno, nesto se krupno desava, u svakom slucaju iz razgovora sa drugima izostavice zaoravanje vestaka i sacekati prolece, a sad samo ce baciti pod psenicu

Ког гасовода? Трасе кроз Украјину?

И како може Русима може гас да буде прескуп, кад га они имају не по овим шпекулативним берзанским ценама?
Bio prisutan kad je covjek zvao svabiju za gnojivo , ne proizvode , zaustavili , poremecaj cijena zbog korone , bumerang efekt stampanja novca, Rusi salju 30% manje nego prosle godine , prave pritisak da sto prije proradi ovaj tok sto ameri opstruisu. I zasto bi proizvodili gnojivo kako bi normalizovali europsko trziste kad im koristi da je u neredu.

17 godina nisam bacio ni gram,prošle zime zaorem 150 kg MAP-a i na proleće ove dodam još 150 kg ureje po jutru za kukuruze,za soju zaorem 100 kg MAP-a,ajd rekoh da malo poboljšam kondiciju zemlje:),i naravno kao što sam i pretpostavljao biće suša(tako je bilo i pre 17 godina) čim sam ja malo posolio...
Mislio sam malo posoliti i ove ali izgleda od toga neće biti ništa,opet apstinencija:)

17 godina nisam bacio ni gram,prošle zime zaorem 150 kg MAP-a i na proleće ove dodam još 150 kg ureje po jutru za kukuruze,za soju zaorem 100 kg MAP-a,ajd rekoh da malo poboljšam kondiciju zemlje:),i naravno kao što sam i pretpostavljao biće suša(tako je bilo i pre 17 godina) čim sam ja malo posolio...
Mislio sam malo posoliti i ove ali izgleda od toga neće biti ništa,opet apstinencija:)
Pazi da ti ne polegne psenica ako budes sijao u kukuruz, zbog suse ostalo neiskoristeno , tako ovdje 2013 godine ljudi po inerciji bacali u psenicu a trebalo puno manje.

Ево гледам цене вештака неке фирме из околине Вороњежа: НПК - 50 динара, АН - 29 динара, 10:26.26 - 60 динара, амосулфан - 25,5 динара, МАП - 83 динара... Отприлике овако изгледа када имаш сопствене сировине.

zorge samo si zaboravio da je taj voronjez preko 2000km od nas,pa dok stigne kod nas taj npk nije moguce da bude 50din

Iz tog cenovnika se vidi da imaju problem sa fosfatima pa su NPK djubriva sa visokom cenom al zato azotna koja kod nas najvise skacu duplo jeftinija nego kod nas znaci da nasi trgovci koriste guzvu u evropi i pokusavaju ekstra da zarade na starom lageru

Stari lager - novi lager. Da li bi ti prodao bila za 2eura ako je to bila cena pre dva meseca a mozes dobiti danas 2.30eura?

U poljo apotekama opšta ludnica,cene se menjaju na gore iz časa u čas,nema kupovine ni od danas do sutra,poskupljuje i hemija,sve se kupuje.

To i mene buni.Sa mnogima sam pričao i većina redukuje veštak ili ga potpuno izbacuje.Šta tu očekivati sledeće proizvodne godine po pitanju prinosa?!

Kazu odmah tonu manje prinos psenice ako ne ide osnovno na jesen,mada sam ja prosle jeseni posejao bio zito zaboravio da bacim osnovno na toj parceli i februara mu roknuo 350kg ureu-e pa preko lista takodje prehranu i imao 8t/ha..sad mi to nije jasno

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ko djubri redovno jedne godine moze da prokurva i bez osnovnog. Na ovu cene ureje po meni je bolja solucija krajem januara 200kg npk pod spremac, nego 100 ureje i 100npk.

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Srz ove polemike oko vestaka je kako je Peet napisao kada bi cene nasih proizvoda i dogodine bile bar priblizne lako bi se odlucili za kolicine koje cemo bacati

Bas odgovarajuci komentar.
5924c8d6b015b8778fef6b117e191919.jpg

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh