Cene junadi i gotovih bikova

Odg: Cene teladi,junadi i gotovih bikova

trenutno imam 12 kom,6 stizu krajem aprila,a 6 u jesen....telice iskljucivo kupujem u prolece i jesen,izuzetak je kad ipadne neka dobra cena,tj nesto jeftino,onda se to ne propusta :ppozdrav: :ppozdrav:

To je lepo kada ce biti vise tura.To kupite komad po komad ili od trgovaca od jednom sve?

cekam da pusti malo vreme pa krecem da pravim objekat za jos 10 kom i tu stajem na 20-22 kom,dok je jos cale glavni,a kad mi preda gazdinstvo pokusa cu da idem na 40kom,otom potom...
Ja uglavnom imam ljude od kojih kupujem vec godinama,a kupujem i kako ispadne,obicno dajem po dva bika nedeljno pa tako i kupujem...

Zna neko mozda dal ce biti premije za bikove kao sto je bilo pre neke godine?

dsms je napisao(la):
Zna neko mozda dal ce biti premije za bikove kao sto je bilo pre neke godine?

Mislim da premije za tovnu junad ove godine neće biti. I ove za mlečno govedarstvo su mi nešto sumnjive jer se svašta priča i obećava.
Juče je moj brat prodao švercerima muško i žensko tele (blizanci), po 2,5 i 3 evra po kg.

Ljudi meni je bas drago sto je ova cena i bikova i teladi ::svaka cast:: ,ali koliko se isplati sada po ovoj ceni od 3e ili vise po kg ubacivati tele u tov?? :sta: Naime i sami znamo kakva je situacija u ovoj nasoj zemlji,nisi siguran sta ce da bude za mesec dana a kamoli za godinu dana kada ti telici stignu kao junad za prodaju!Ako das za tele sad 450-500e,a kroz godinu dana bikovi se vrate na 1,5e(ne daj boze!-ali cisto polemisem) znaci cuvao si to tele i sto je glavno HRANIO(samo naglasavam) ga godinu dana-odnosno do 500-600 kg za 300-400e. Naravno sto kaze nas narod 'od straha nema leka',ali kako ja vidim u odnosu na zadnje 10 godine ova dobra cena se potrevi svake 3-4 god pa zato cisto pitam da cujem vase razmisljanje?? Veliki pozdrav za sve :ppozdrav: :ppozdrav:

cukaneca
posto kod vas idu jalove krave od-do , imam jednu za prodaju

Mene uradili zadnji put za premiju i vise i ne razmisljam o njoj,telica je stvarno slabo,ali im je cena od 3e,na cenu bikova od 2e sasvim prihvatljiva,jer tele od 130kg platis 400e,a bika od 650kg prodas za 1300e,meni se t isplati,i bilo bi lepo da ova cena ostane na snazi....
u mom kraju mnogo ljudi ocistilo krave ,a sve to zbog lose cene mleka,dakle nema krava,nema ni telica,a i ne oteli svaka musko :haha: :ppozdrav: :ppozdrav:

Za cika_jovu
Vidim da je pitanje postavljeno cukaneci,ali ako je od neke koristi eto ja bi se ubacio,naime ja sam jednu prodao pre 15-tak dana po 1,2e po kilu(cisto) bila 638 kg,nije htela da ostane stelna i da nejede dzabe hranu dao sam je!Kod mene kad dodju za bikove stalno me pitaju i za krave da li imam na prodaju-izgleda da je velika potraznja i za njima.Ja sam mozda malo pozurio dosao mi covek i pito me za cenu ja mu reko 1,2 i on odmah uzo,mozda sam trebao malo vecu cenu da mu kazem nego poucen iskustvom od prosle godine za jednu drugu kravu-bila je blizu 700 kg isto jalova,naime nisam je dao kada mi davali 1,2 i za neki mesec pala cena na 0,8e po kg,i posle sam jedva izvukao 1 e po kg a cuvao sam je jos pola godine sigurno :udri: :udri:

i dalje je ta cena od 1,2e...nisi mogo vise da uzmes,da skoro su bile 1e,kako su poceli bikovi da skacu ,skocila je i cena na krave,samo telici stagniraju na 3e,sto je dobro :D

Petar 90 je napisao(la):
Mene uradili zadnji put za premiju i vise i ne razmisljam o njoj,telica je stvarno slabo,ali im je cena od 3e,na cenu bikova od 2e sasvim prihvatljiva,jer tele od 130kg platis 400e,a bika od 650kg prodas za 1300e,meni se t isplati,i bilo bi lepo da ova cena ostane na snazi....
u mom kraju mnogo ljudi ocistilo krave ,a sve to zbog lose cene mleka,dakle nema krava,nema ni telica,a i ne oteli svaka musko :haha: :ppozdrav: :ppozdrav:
Komso ova tvoja racunica je sasvim uredu i prihvatljiva na sadasnju cenu i bikova i telica :D Nego sam ja mislio sta ako sada uzmes tele na 3e po kg znaci za 400-500e,a za nekih godinu dana(to nije mali vremenski period-a niko ti ne garantuje bilo kakvu cenu) bikovi padnu na neku cenu koju necu ni da spominjem...o tome ja pricam,onda smo zarubili nacisto :zli: :zli:

Ako mogu da se ubacim,to je covek upravu sto je spomenuo,sta ce biti ako bikovi padnu a platio ih puno. Moje misljenje da nebi trebalo da ide dole puno jer dosta njih je odustalo kod mene u selu od tova samim tim nece biti puno ponude,a kad je manja ponuda cena je veca. Neko je pitao dal se prodaje za 2e. Da ja sam prodao 20komada pre tri dana.

Slazem se sa obojicom,ali takva ti je nasa zemlja nemas garancuju za ista....
ja sam ove telice za sadasnju turu kupio mnogo dobro i neka prosecna cena za tele,a svi telici koje sam kupovao su bili oko 120-140kg,je oko 340e,...e sad pogodilo se dobro,nekad ce morati i malo losije da se prodje,al sta je tu je...ko ceka taj doceka :ppozdrav:

Kraljevacka pijaca, 11.februar

zenska telad-270 din/kg
muska telad -320 din/kg
junad-185 din/kg
krave za klanje-110 din/kg

ma ne padaju,to je cena od 1.9e...toliko je i kod nas...de da pada kad je stoke sve manje i manje :ppozdrav:

To mi je jasno da nemoze da pada cena jer nema stoke,hvala bogu kad je doslo opet do ove cene, ali opet kakve su to cene sto Mira spominje?To mi se necini malo pa zato pitam.HVALA KO ME RAZUME!

Zoran Kostović je napisao(la):
steva mrštanac je napisao(la):
Malopre prodao musko tele oko140kg kuci za 435eura. Uzeo covek iz sela za tov mada nije bas bas.

Prvi put vidim da neko kaže: nije baš baš.
Šta bi to bilo u slobodnom prevodu? :haha:
Ma tele je 2.5 meseci i ima oko 140kg, ali nije bas za tov ima tanku i visoku nogu, a ovaj sto je uzo on ce da ga tovi.

Nazad
Vrh