Cene junadi i gotovih bikova

Odg: Cene teladi,junadi i gotovih bikova

Ma siptari su to, namazani do bola. Slazoem se sa REKREATIVCEM, samo ih ti pusti da vide robu i oteraj ih napolje. Vratice se, pa da brojis ::novac:: ::novac:: ::novac::

Za rekreativac i Janko Nj
Hvala prijatelji na savetu i podrsci :cao: ,ja sam cisto hteo kolegama forumasima da kazem cime se sluze nakupci,ispade po njima da svi forumasi lazu :udri: :udri: ,treba covek i da ima dobre zivce sa njima i da pritom nastavi da se ponasa civilizovano...Ili ipak treba kako sam procitao ovde na forumu kako rece neko od forumasa,da'l bese cukaneca,kada te pocnu praviti ludim treba samo da im pokazes kapiju-mozda je to lek za njih,al' jebiga ja nisam takav covek-nego bi ugostio svakoga ko mi udje u dvoriste...,a oni to izgleda osecaju pa to iskoriscavaju :udri: :udri: Zivi vi prijatelji meni bili :ppozdrav: ,a ja cu valjdavec vremenom da se iskalim ::namigivanje::

Šiptari ipak bolje plaćaju od ovih naših derikoža :udri:

Zoran0230 je napisao(la):
I ja se slazem sa tobom kolega,ali svako gleda da sto vise zaradi pa nema veze koje boje,nacije ili vere bio,trziste je to,i tu izgleda da ne vazi pravilo koje sam ja kao ekonomista ucio u skoli(mislim na zakon ponude i traznje),nego vazi pravilo:ko koga zaje.e! :udri: :udri:

siptari uvek placaju 10-20 centi vise od ovih nasih,jos kad nema roba,udaraj cenu slobodno,ko ih j....
dok mi sami ne krenemo da forsiramo cenu,oni uvek mogu manje da placaju :ppozdrav: :ppozdrav:

francuz je napisao(la):
Dabome, bolje placaju!
Pa oni vasu robu prodaju u Pristini 2,4-2,5e
Stegnite se trazite im vise, mogu oni da plate jos o-ho-ho.
A pa imaju onda oni kolega dobru zaradu,neka je pola eura po kilu pa eto koliko im ostaje po 1 govedu-zato i bolje placaju...(naravno ako su ti informacije tacne da je dole 2,4 i 2,5 ?? :sta:).Ali dobro,mi ovde moramo da prodajemo po trzisnoj ceni a svako gleda da zaradi i oni i mi.Hvala na podrsci i savetu,imacemo ga u vidu!Ziveli i veliki pozdrav :ppozdrav:

Šta mene briga koliko ti zaradiš ako meni dobro platiš.

Šta mene briga koliko ti zaradiš ako meni dobro platiš.
U pravu si kolega i ja se slazem sa tobom,neka zaradi on koliko hoce samo neka nama plati dobro i posteno!Pa mozda su na drugoj strani sveta bikovi i po 5 e po kilu,ali mi moramo da ih prodajemo po ceni koja je trzisna kod nas!Ja mislim da nam je kolega francuz cisto hteo da stavi do znanja cenu dole na kosovu i da nas posavetuje da se pre svega drzimo sadasnje cene kod nas i da nespustamo jer oni i na ovoj ceni od 2e po kojoj kupuju ovde kod nas imaju dole lepu zaradu-tako da cenu od 2e svakako da mogu da ispune!Pozzz :cao: :ppozdrav:

2 evra dal ce jos skakti lsabo nesto,a?

sve zavisi od ponude,ako sa svi jurnu da prodaju po ovoj dobroj ceni,poce ce da pada,a ako je stvarno bikova na manjaku kao sto kazu,cena ide gore :cao:

Petar 90 je napisao(la):
sve zavisi od ponude,ako sa svi jurnu da prodaju po ovoj dobroj ceni,poce ce da pada,a ako je stvarno bikova na manjaku kao sto kazu,cena ide gore :cao:
Upravu si ti to komso sto se tice odnosa ponude i traznje na cenu...,i normalno da bi sada svi jurnuli da prodaju posto je cena dobra-nego treba da se ima STA (samo naglasavam) da se proda!.Kod mene u selu nema tezi od 350 kg,pa ako se to ljudima isplati da prodaju-neka prodaju!A i sam znas koliko bik moze dnevno da ima prirast(do 1,5kg) pa sad vidi jos koliko treba tima od 300-350 kg da dodju do bar 500...Ja mislim da ce ova cena,ako neporaste onda bar da se zadrzi na ovom nivou bar do 1 maja!,jedino ko ovi nasi odozgo dusebriznici ne uvezu meso,mada koliko sam upucen u Evropi je junece meso deficitarno i nama je odobreno da mozemo da izvezemo skoro 9000 tona a mi ne mozemo ni 2000 tona da sastavimo,tako da ne vidim odakle ce da uvezu,mada u ovoj drzavi vazi ona izreka:'nikad ne reci nikad jer nikad se ne zna' :udri: :udri: Vreme ce da pokaze da li sam i koliko sam bio upravu. :ppozdrav:

Ljudi ko nemora ili mu nije hitno za pare nek neprodaje jer docice cena i do 2.20€ ubrzo.Ali u maju,junu cak i do 2.5€ za dobru robu,jer covek sa koim radim i koje znam dobro ljude,pricaju da je opala kupovina teladi ito jako.

@dsms hvala na informacijama i na savetima ja imam 10 komada za porodaju tezine oko 550 kila dolazili su mi prekupci davali mi 1,95 ja im nisam dao rekao sam im dodjite prvog marta

@draško
Da li će te imati silaže do prvog marta? Promena u režimu ishrane može dovesti do smanjenja prirasta. Pozdrav.

Dobri i vredni ljudi. Izvinite zbog nepredstavljanja,MAKI. Nema na cemu,da zahvaljujete tu smo da jedne druge obavestimo i razmenimo mišljenja. Vi hranite silazom,i kolki im je dnevni prirast?

ja svoje hranim silazom,senom i kocentratom pravljenim od ,33%kukuruz,33% jecam sestoredan i 33% tritikal + premiks....
dnevni prirast imam,u zavisnosti od kvaliteta teleta,od 1.35kg,do 1.5 :cao:

Petre,svaka cas tu covek nema sta da vam zameri. Koliko imate i kada ste ih kupovali i po kojoj ceni? Hvala

Nazad
Vrh