Cene junadi i gotovih bikova

Odg: Cene teladi,junadi i gotovih bikova

Natovareno siptarima 12 kom. po 2.05.jutros .sinoc pazareno jutros u 7 tovareno!prosek 641.5kg. :bravo:

Meni jutros dolazio jedan od ovde nasih lokalnih mesara i davao mi 1,9e po kg(cisto),i to bez ikakvog komentara u smislu da su tezi ili malo stariji...,ispade da ovi nasi bolje placaju i da se u svakom smislu mnogo bolje ponasaju od siptara(bar moje dosadasnje iskustvo).Ostavio mi covek br. telefona da mu se javim ako hocu da dam,a vidim da je kolega Rodja dao po 2,05e :bravo: :ppozdrav: pa se razmisljam sta li je pametno?? -da li da se saceka jos malo i da se proba da se dobije 2e po kg?? :sta: :sta:

Mustang je napisao(la):
Meni jutros dolazio jedan od ovde nasih lokalnih mesara i davao mi 1,9e po kg(cisto),i to bez ikakvog komentara u smislu da su tezi ili malo stariji...,ispade da ovi nasi bolje placaju i da se u svakom smislu mnogo bolje ponasaju od siptara(bar moje dosadasnje iskustvo).Ostavo mi covek br. telefona da mu se javim ako hocu da dam,a vidim da je kolega Rodja dao po 2,05e :bravo: :ppozdrav: pa se razmisljam sta li je pametno?? -da li da se saceka jos malo i da se proba da se dobije 2e po kg?? :sta: :sta:

Bice 2 e. Sacekaj.
B

Mustang je napisao(la):
Meni jutros dolazio jedan od ovde nasih lokalnih mesara i davao mi 1,9e po kg(cisto),i to bez ikakvog komentara u smislu da su tezi ili malo stariji...,ispade da ovi nasi bolje placaju i da se u svakom smislu mnogo bolje ponasaju od siptara(bar moje dosadasnje iskustvo).Ostavio mi covek br. telefona da mu se javim ako hocu da dam,a vidim da je kolega Rodja dao po 2,05e :bravo: :ppozdrav: pa se razmisljam sta li je pametno?? -da li da se saceka jos malo i da se proba da se dobije 2e po kg?? :sta: :sta:
Neznam kako biti pametan u ovoj drzavi, gde su svi normativi drustva isteturani? :ppozdrav:

@Mustang

Druze kod nas ti je ta cena....s obzirom da su tvoji mlo tezi,ne znam sta da ti kazem,ti najbolje znas...cena ce ici jos gore pitanje je samo za koliko :ppozdrav:

dsms je napisao(la):
Izvini Rođo a odakle si ti,i koliko su bili bikov kod tebe?
Post je spojen: [time]1297702887[/time]

Hvala vam prijatelji na savetu,ja mislim da je najbolje da sacekam jos ovih 10-tak dana do kraja meseca da vidimo sta ce da se izdesava oko cene,pa ako ne dobijem nista vise onda da ih dam ovom zadnjem kupcu!Oni su zreli pa prezreli tako da kilazu sad sporo i nabijaju,mada su se vec zasitili pa i ne jedu nesto mnogo,ali ipak jedu... Cena valjda ne bi trebalo da pada jer svi pricaju da bikova nema!,a nove ture ne mogu bas tako brzo da stignu,odnosno sto bi rekao nas narod:'Ne goji se prase u oci Bozica'-A KAMOLI BIK(samo naglasavam)Ziveli i sve najbolje :ppozdrav: :ppozdrav: :cao:

Prijatelju ako imas hrane i netrebaju ti pare ili ako neces uzimati odma novu turu,sačekaj pa ces videti jer desetak dana nije mnogo. Ali jedan slucaj kad su bili 2.2e neke godine,a kad su došli prolećni radovi oni pali na 1.9e tako da sve je moguce u ovoj državi.

aprila-maja pada ena bikova jer tad uglavnom svima stizu,i onda ce ih biti sigurno vise nego sad....U prolece i jesen je najgora cena :ppozdrav:

mustang! ako ti mesar nudi za te kilaze 1.9,pa tu nema sta da se ceka,on je nudio to jer mu potrebno,a svercer ili neko drudo nece ni to dati,jer je nepotrebno njemo. ja bi dao sigurno,jer to vec nije bebi-bif. i das u tu cenu. moj ti je savet da prodas i nabavis telade,i nek oni jedu,a ne ovi slonovi

alfa 9 je napisao(la):
mustang! ako ti mesar nudi za te kilaze 1.9,pa tu nema sta da se ceka,on je nudio to jer mu potrebno,a svercer ili neko drudo nece ni to dati,jer je nepotrebno njemo. ja bi dao sigurno,jer to vec nije bebi-bif. i das u tu cenu. moj ti je savet da prodas i nabavis telade,i nek oni jedu,a ne ovi slonovi
JA se u potpunosti slazem s tobom,a i bolje ce dodavati telici,uz istu hranu,ali svako zna sta je najbolje za njega,pa se zato ne volim mesati i nekom pametovati

danas sam cuo da su bikovi kod mene u okolini placani 2,2-2,3 jer je trebalo matijevicu da izveze a da je od jutros 1,9 e sad koliko je to tacno nemam pojma uglavnom covek ne trguje bikovima ima dosta ovaca i krece se na sve strane

Jel čuo neko kakva je situacija ovamo?Jedan komšija prodao jednog veeeoma lošeg junca za 3.5km/kg, al je bio veoma, veoma loš, mršav, nikakav. Jedan švercer što sam prosle godine radio s njim se voza po selima i laže kako je cijena 3.2-3,4KM/kg, da mu je da prevari koga. Ja sam čuo da se dobri bikovi prodaju po 3.6-3,7KM/kg, al me zanima jel još ko ima informacija o tome.

Petar 90 je napisao(la):
alfa 9 je napisao(la):
JA se u potpunosti slazem s tobom,a i bolje ce dodavati telici,uz istu hranu,ali svako zna sta je najbolje za njega,pa se zato ne volim mesati i nekom pametovati
I ja se slazem sa vama prijatelji,i svestan sam i ja svega toga...,pozvo sam danas neke ljude sto su mi pre kupovali bikove da navrate da vidim jos sta ce oni da mi daju ,sacekacu jos 2-3 dana da dodju i da cujem njih sta daju...,pa ako ne daju vise pozvacu coveka i dacu mu! Hvala svima na iskrenim savetima i veliki pozdrav :ppozdrav:

Mustang je napisao(la):
Petar 90 je napisao(la):
alfa 9 je napisao(la):
I ja se slazem sa vama prijatelji,i svestan sam i ja svega toga...,pozvo sam danas neke ljude sto su mi pre kupovali bikove da navrate da vidim jos sta ce oni da mi daju ,sacekacu jos 2-3 dana da dodju i da cujem njih sta daju...,pa ako ne daju vise pozvacu coveka i dacu mu! Hvala svima na iskrenim savetima i veliki pozdrav :ppozdrav:
zovi ti odmah klanicara,slusaj malo i mladje ko petar i ja,cena ti je extra za tu kilazu.ma kakvi 2.2,2.3 to je laz, kod mene do 600kg placaju 1.85,1.9, a kamoli vece
Post je spojen: [time]1297771977[/time]
danas sam cuo da su bikovi kod mene u okolini placani 2,2-2,3 jer je trebalo matijevicu da izveze a da je od jutros 1,9 e sad koliko je to tacno nemam pojma uglavnom covek ne trguje bikovima ima dosta ovaca i krece se na sve strane
Post je spojen: [time]1297797216[/time]

I kod nas je ta cena 1.9 za bikove od 600-650kg,ali izgleda da kad zatreba tu cenu placaju i za teze bikove :ppozdrav: :ppozdrav:

Nazad
Vrh