Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moraces svakako da angazujes advokata jer je procedura da se sastavi tuzba i deponuje iznos u vrednosti parcele na racun suda. Advokatu objasni pojedinosti, da li su ti nudili usmenim ili pismenim putem, on moze doci u posed ugovora o kupoprodaji pa ces onda proceniti isplati li se ulaziti u celu proceduru.Има ли неко искуства? Шта бих могао учинити?
Парцела која се граничи са мојом је продата, а није ми понуђена под истим условима. Комшије су причале да продају, мени та цена није одговарала, а нисам хтео да се погађам да не испадне да их уцењујем, међутим они продају по доста повољнијој цени човеку који нема везе са том парцелом, е сад за ту цену бих и ја купио,али мене не понудише...
Ne mora da se broji kod notara novac, ali po novom zakonu postoji iznos, nisam siguran da li je 15 000 evra ili vise da mora svaka kupoprodaja u toj vrednosti da se isplati preko racuna, ne sme u kesu.Зар не мора код нотара да се физички изброји новац или преко рачуна мора постојати доказ?
Nije bitno šta piše u ugovoru. Ako nemaju pismeni dokaz da su nudili komšiji, komšija može da tuži. Procenitelj radi procenu zemlje i po toj ceni je komšija može kupiti sudskom odlukom. O ovome je i notar morao da ih upozori prilikom potpisivanja, ako nisu dostavili dokaz da su nudili komšijama.Zavisi koja cena pise u ugovoru
Послато са RMX3263 помоћу Тапатока
10.000 EURNe mora da se broji kod notara novac, ali po novom zakonu postoji iznos, nisam siguran da li je 15 000 evra ili vise da mora svaka kupoprodaja u toj vrednosti da se isplati preko racuna, ne sme u kesu.
Послато са SM-A125F помоћу Тапатока
Зар није логичније да се уплати новац који је наведен у уговору, мислим то је званична цифра... Шта ако проценитељ процени да вреди 10 000е а у уговору стоји да је плаћено 5000еNije bitno šta piše u ugovoru. Ako nemaju pismeni dokaz da su nudili komšiji, komšija može da tuži. Procenitelj radi procenu zemlje i po toj ceni je komšija može kupiti sudskom odlukom. O ovome je i notar morao da ih upozori prilikom potpisivanja, ako nisu dostavili dokaz da su nudili komšijama.
10.000 EUR
Ja mislim da procenitelj ide kad se iz ugovora od naprimer 5 parcela jedna graniči sa tobom i ti samo na tu imaš pravo . Pa onda mora da proceni kolko vredi ta jedna parcela .Зар није логичније да се уплати новац који је наведен у уговору, мислим то је званична цифра... Шта ако проценитељ процени да вреди 10 000е а у уговору стоји да је плаћено 5000е
Јел платио цену по уговору или тржишну?
Јел платио цену по уговору или тржишну?
I kod mene u selu bio slucaj pre jedno 6-7 godina...Kupac insistirao da se u ugovoru napise 1000 evra/kj....to mu je prolazilo dok nije naisao na jednog ludaka medjnog komsiju i odose na sud...Medjni komsija dobio sud...koliko i ko je kome tu platio razliku ne znam...Sada se ugovori prave na neke naduvane iznose da ne bi imali problema ugovorene strane.Jel poznaje neko nekog međaša koji je uspeo da obori ugovor i prepiše na sebe?