Cena zemlje? ( kupovina,kredit,prepis )

Kod nas ima svakakvih cena za ha.Zavisi gde je parcela.od 3000 evra u nebranjenom delu do 10000/ha za najbolju zemlju.
Mada nema neke ponude.
Sve što se pojavi brzo ode.

Poslednja izmena:
u mojoj opstini u novogradnji bili 600-700 evra a sada 1400-1500 evra...
Нису поскупеле некретнине него је појефтинио €.
Jooj pa sto objavi ovo,sad ce da dodjemo i da podignemo cenu bar 5x 😂
Онда правац Русија: неколико пута јефтинија заемља (а можеш купити у комаду колико имаш пара), јефтиније гориво, хемија, механизација, семе а обезбеђен откуп. Једино не знам како је за куће и жене?

Нису поскупеле некретнине него је појефтинио €.

Онда правац Русија: неколико пута јефтинија заемља (а можеш купити у комаду колико имаш пара), јефтиније гориво, хемија, механизација, семе а обезбеђен откуп. Једино не знам како је за куће и жене?
Verujem da sada i toga ima na izvolte

Sad bez puške ostaneš čim nekom opsuješ nešto.Pokušavaju razoružati ovaj narod isti oni koji su im 90-ih davali oružje(Vučić,Dačić).
Skoro kod mene dva lovca imali nekih problema s nekim Ciganima,malo ih ispeglali i usput razbiju izlog na prodavnici.Rekli gazdarici da ne zove miliciju platiće oni izlog jer ako dođu panduri odoše im puške.

Sad bez puške ostaneš čim nekom opsuješ nešto.Pokušavaju razoružati ovaj narod isti oni koji su im 90-ih davali oružje(Vučić,Dačić).
Skoro kod mene dva lovca imali nekih problema s nekim Ciganima,malo ih ispeglali i usput razbiju izlog na prodavnici.Rekli gazdarici da ne zove miliciju platiće oni izlog jer ako dođu panduri odoše im puške.
Uzeli pogresnim lovcima puske.Neko upucao srndaca, nije bila sezona za njih.

Da ne govorim kako su isli po krivolovu i sta su sve radili.Pa jedno vreme ranjavali jedni druge koliko su inteligetni i alavi.

Pucaju preblizu kuca, nerazmisljaju gde ce metak da zavrsi...

Kao ne ubijaju zivotinje iz zabave , nego pomazu regulisanju populacije zivotinja koje su prezasicene na prostoru . Sto ne ubijaju smrdibube ako je to razlog?
A ti si kao veliki ljubitelj i zaštitnik životinja,da te pitam koliko si hrane izneo u atar na hranilišta preko zime?!
Nemoj molim te lupetati i mlatiti praznu slamu bez veze,bolje ćuti...

При куповини земље који све трошкови, таксе, порези морају да се плате? Ништа ми ту није јасно, ујаку један прави неке уговоре за веома мале парцеле , по 10ар--и узео му 19000 и још морају да овере у суду и порез.
Код нас нема нотара.

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

Advokati naplacuju po ugovoru bez obzira kolika je parcela,plus overa,porez

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Ne mora, možeš sam to uraditi ali overa kod notara mora i to košta, kao i trošak katastra za upis, pa poreskoj za porez.
Normalno da na to teba dodati i gala ručak sa prodavcem, pa još ako su tu prisutni i komšije međaši, pa onda užu familiju kod kuće na neki solidan ručak... Napravi se tu troška.

@mirko67
Mozes sam da pises ugovor, samo notar mora da ga proveri i to te onda ne kosta nista. Advokat ti ne treba ako nema komplikacija.
Notara placate po dogovoru, moze platiti kupac, moze prodavac, kako god se dogovorite.
Porez na prenos apsolutnih prava po zakonu placa prodavac ako se drugacije ne navede u ugovoru.
Od trenutka upisa parcele na novog vlasnika prenosi se i porez na imovinu na njega pa taj porez na dalje placa novi vlasnik.

@mirko67
Mozes sam da pises ugovor, samo notar mora da ga proveri i to te onda ne kosta nista. Advokat ti ne treba ako nema komplikacija.
Notara placate po dogovoru, moze platiti kupac, moze prodavac, kako god se dogovorite.
Porez na prenos apsolutnih prava po zakonu placa prodavac ako se drugacije ne navede u ugovoru.
Od trenutka upisa parcele na novog vlasnika prenosi se i porez na imovinu na njega pa taj porez na dalje placa novi vlasnik.
Sve too stoji sto si ti napisao druze, samo mu kazi da u praksii u 99,9 posto slucajeva SVE placa kupac.

Nazad
Vrh