Cena Suncokreta 2011

dali neko ima informaciju o tom suncokretu iz Ukraine, dali je to tacno mada cisto sumnjam.jer se sve krece na gore pa nisu ludi oni sto su ugovarali po 400-450 e t u Madjarskoj?

to su patke,da se kupi sto jeftinije.Sacekajte ljudi i ne prodajte odma,svima moraju da dobiju slicnu cenu,ako neko ne dobije nek trazi suncokret nazad!Samo tako trazite nazad!

Današnja dešavanja sa tržišta suncokreta su velika potražnja preko berze , jedna ponuda na 44din +pdv.Jedan otkupljivač je izašao sa 40din akontno drugi još sutra čekaju da Dijamant izađe sa njegovom cenom a što se Viktorije tiče čuo sam da će izaći navodno sa 25din.Ostali sa berze otkupljuju manje više po 32-33 +pdv akontno a i oni su još ni na nebu ni na zemlji. Uglavnom suncokret postaje sve traženija roba na tržištu.

Voleo bih samo da postavite link Budimpeštanske berze ali onako direktno da otvori odma berzu jer se ne snalazim baš dobro na tom jeziku da dođem do nje preko glavne stranice.

Kada sam otvorio temu imao sam dosta tacnu informaciju za cenu od 37din,medjutim sada nemam nikakvu informaciju sve se nesto ceka...Ako dodje do 37 bicu zadovoljan

JAGMA ZA SUNCOKRET

Novi Sad, 25. avgust 2011.
U Srbiji se suncokret žanje sa oko 150.000 hektara, što je za oko 20.000 hektara manje površina u odnosu na prošlu godinu.
Žetva suncokreta u Vojvodini se zahuktava, a rezultati ohrabruju po prinosu i kvalitetu, pogotovo u srednjem i južnom Banatu.
- Prvi izmereni prinosi u Kovačici su preko 4.000 kilograma po hektaru - kaže poljoprivrednik Janko Omasta i prognozira dobar rod, ali sa mnogo manje zasejanih površina, na čega su uticali otkupljivači i nekoliko neuslovnih godina za ovu uljaricu.
- Tako se i ove sezone nudi akontaciona cena od 20 do 30 dinara po kilogramu, što nije prihvatljivo, jer se zna da svaka otkupna cena manja od 40 dinara po kilogramu nije poslovno mudra odluka prerađivača – kaže Omasta.
U južnom Banatu žetva suncokreta će biti završena za par dana, jer su uslovi povoljni, a i manje je posejano.
O tome za „AgroServis” Zoran Sefkerinac, predsednik udruženja paora iz Pančeva, kaže:
- U našem regionu otkupljivači se otimaju za zrno suncokreta, pa se nude i takve cene. Za one koji mogu da čekaju na konačnu cenu prva isplata je 30 dinara, a koji žele konačan obračun kupci plaćaju 36 ili 38 dinara po kilogramu. Mi se nadamo da će konačna cena biti 40-45 dinara za kilogram, što će podstaći i novu setvu ove uljarice – kaže Sefkerinac.
Zrno suncokreta na berzi u Budimpešti sa isporukom u septembru je 423, 76 evra, a za novembar i decembar 427,51 evra tona. Prema ugovorima za oktobar ova cena je manja - 354 evra po toni.
Na berzi u Parizu trenutno nema zaključenih ugovora o prodaji suncokreta.

Akontno 32 din kad bude konacna cena doplata, isplata 1-2 dana,vlaga do 11 ako je ispod 9 bonifikacija,uslovi koje sam dobio...

Danas me zvala jedna lokalna zadruga skojom uopste nisam radio nuduli mi da teram suncokret kod njih koja god bude cena kod drugih oni mi daju 1 din za kg vise i pisace mi manju vlagu i necistocu... poceli da se otimaju za suncokret sto je dobro za nas...

Danas me zvala jedna lokalna zadruga skojom uopste nisam radio nuduli mi da teram suncokret kod njih koja god bude cena kod drugih oni mi daju 1 din za kg vise i pisace mi manju vlagu i necistocu... poceli da se otimaju za suncokret sto je dobro za nas...
Slicno i kod mene, zvao lokalni muvator sa kojim smo raskrstili prosle godine jer nije ispostovao dogovor bas u zetvi suncokreta, sad obecava i manju vlagu i manje primese i da plati sta je osto duzan od lane i dace vecu cenu od drugih:osmeh:....mislim da je na ovo uticalo sto sam svaki dan prolazio pored njegove vage sa punim prikolicama, a on gleda li gleda :haha: Nece dobiti ni zrno, ja sam skolu platio lane ,nek ponavlja neko drugi :cool:

viktorija je krenula u ulaganje u zrenjaninsku seceranu ,promenice joj namenu i proizvodice proizvode od kukuruza, pa malo da preusmere pare. pa nije dijamant lud sto je izasao sa cenom od 44 din, pa je smanjio jer su ovi ostali dali mnogo manju, on i dalje nudi najvecu akontaciju.polako ljudi sve ce doci na svoje.

Nazad
Vrh