Cena Suncokreta 2011

Ako je cena 25 din, to je za mene totalno iznenadjenje, i van svake pameti.

Za mene nije iznenadjenje,znao sam da necemo imati visoke cene,prosle god su "nekom odgovarale" takve cene,i sve je to namesteno.e sad ko je zaradio zaradio je ,ko nije ni nece,sl.god su izbori ne sme da bude skupo ulje,brasno itd....Paori su se proletos digli,a sta ako se digne cela drzava?Najebali su...

A da nije mozda pre ovih lupanja u serpe i lonce, nesto mozda drugo bitnije. Naprimer mozda, da izvrsimo alokaciju sredstava prema jos jednoj fabrici, npr onoj u Zrenjaninu. Valjalo bi sad i nju oporaviti. Ili mozda da kupimo drugu, pa da zaokruzimo monopol. Od silne kupovine socijalnog mira, dodjosmo da nikad vecih cena. Koliko me secanje sluzi, proslogodisnja intervencija iz robnih rezervi, nije sluzila za smanjennje cene, vec za osiguranje iste na 140 dindzi, i uterivanja love i dzepove. A isti scenario je primenjen i kod psenice, tj brasna. Ili mozda i dalje mislis da je humanost ekipa nesto ocekivano. Zaobidji bolje tu pricu o privilegijama i za novce, nemaju ovi ni duse ni razuma.

Ako je cena 25 din, to je za mene totalno iznenadjenje, i van svake pameti.

Bas bi voleo da vidim taj protest , samo u banatu i u branicevskom regionu ima suncokreta , ovi moji braicevci su picke , a ni banacani se nesto nisu proslavili

Backa ima zanemarljivo malo suncokreta. Bojim se da odjek bi bio minoran u nasem kraju. Na prste se moze izbrojati ko ima suncokret i to su sve male povrsine.

Pa suncokreta ima 15 puta manje nego kukuruza, 6 puta manje od psenice, ali ga rade isti ljudi koji rade i ostalo. Na nekih 80 hiljda hektara bude preko 300 hiljada tona suncokreta tj 300 miliona kilograma, nek odvale za 7 dinara po kg dodjemo do cifre od 20 miliona eura. Nije los taj biznis. Dosta jednostavno zaradjivanje, al sta ces kad ti se moze.

@Rale83,
Kakav crni protest, ljudi su u totalnom bedaku i lobotomirani. Prosao sam sve demonstracije 90-tih, a ovakvu apatiju nisam vidjao. Odradili su udbasi totalno stvar. Vrh.

Rale 83 nije nikad ni video takve proteste i slogu poljoprivrednika kao što je bilo ove godine u Pančevu:haha::ppozdrav:

I bre al ste naelektrisani ovih dana,prepirete se u svakoj temi.

Danas sam natovario sleper suncokreta i poslao ga u Sid,suska se da ce cena biti oko 35din/kg.

Rale 83 baš me interesuje jesi li ti bio na protestima?
Rale 83 nije nikad ni video takve proteste i slogu poljoprivrednika kao što je bilo ove godine u Pančevu:haha::ppozdrav:
23u1k5f.jpg

I u ovim zadnjim sam bio medju organizatorima i inicijatorima , seoska slava me sprecila da budem i ucesnik
A vi gdeste vi bili
Voleobih , al neverujem( cujem neke spekulacije o 25, 26 ) sa 40 di nece moci da nas uniste
A jel listate forum

Svaka čast Rale 83 vidim da ste masovno podržali proteste i sa pravom nas nazivate pič**ma.:ppozdrav:

PS.Prelistaj temu protestna vožnja traktorima stravio sam oko 50-tak slika.

No da više ne idemo više u :off_topic:
Kod nas 25 akontacija kažu biće doplata do 30 ,teško preko toga mada sve zavisi od ponude (roda) suncokreta.

au bre pa to je katastrofa.nego raduju se oni dobrom rodukod nas covek poceo vrsidbu sa 1500 po kj, a sada mu prosek 900 kg po kj i spusta se

Svaka čast Rale 83 vidim da ste masovno podržali proteste i sa pravom nas nazivate pič**ma.:ppozdrav:
...

Kod nas 25 akontacija kažu biće doplata do 30 ,teško preko toga mada sve zavisi od ponude (roda) suncokreta.
Ovo baš i ne razumem. Dali su nisku cenu akontacije iz koje će biti teško doći do onog što bi mi smatrali dobrom cenom. Zašto bi to znatnije povećavali ako ispadne da je rod ispod očekivanog?

Možda grešim ali velika većina roda će biti predata svakako, bez obzira na cenu. Za razliku od kukuruza suncokret ne ide u čardake da čeka bolje dane a ako neko i ima silos pitanje da li će suncokret ikome trebati za par meseci u manjim količinama od, recimo, jednog šlepera. Što će reći da smo ovde na milost i nemilost ovih par uljara.

Kako ja cujem akontacija 30 +doplata. Ja mislim da ce biti 35din/kg najmanje posto suncokreta nema ni puno sejano a ni rod NECE biti dobar. Ove god bar kod nas ko dobije 1500/kj nek se zahvali bogu

Danas u selu na svim mestima u selu letak koji glasi.
"ZZ raca otkupljuje suncokret rod 2011 po akontacionoj ceni 40 din za kg"
Letak nema ni potpisa ni pečata.
Direktror jedne druge zadruge kaže da je to ne moguće pošto je ukrajinski suncokret franko luka Pančevo trenutno 325 eura.
Koliko je tačno ta informacija o 325 eura fco Luka PA,ne znam ,da li neko ima tu informaciju?
Mada ovo za akontaciju 40 din vraća osmeh na lice:osmeh:

Sada sam dobio informaciju da se nudi 30din po kg. A na info tim ponude traze pojedini otkupljivaci 44 + pdv.E pa to je sramota koliko hoce da zarade.Protesta nece biti jer je malo onih koji seju ovu kulturu.Ja imam 5 he. i moram da prodam jer ide setva repice a zatim i psenice,nema se para.

Sad sam zvao Susara-produkt Vrbas...30 din.akontacija,ali se situacija menja cesto pa su sa 25 od pre neki dan dosli na 30...

Nazad
Vrh